دكتر هاشمي با ابراز نگراني از تغيير سبك در روستاها و مناطق حاشيهاي شهرها مانند شهرهاي بزرگ گفت: متأسفانه روستائيان با مصرف اين روغنهاي جامد دچار گرفتگي رگهاي خوني ميشوند درحاليكه در گذشته اينگونه نبود و ما بايد هزينههاي بسيار سنگيني در حوزه درمان براي برطرف كردن اين بيماريها صرف كنيم و اين در حالي است كه روستائيان اعتراض ميكنند كه چرا روغنهاي حيواني را برداشتيم كما اينكه اين روغنها نيز بسيار مضر است. بنابراين همه بدانند كه ما در زمينه غذاي سالم براي مردم حساسيت نشان ميدهيم البته بدون غوغاسازي و هياهو پيش ميرويم.
وي با تأكيد بر لزوم توجه به توسعه شبكه بهداشتي در تمام نقاط كشور افزود: اگرچه شبكه بهداشتي كشور يك درخت پرافتخار و ثمره انقلاب اسلامي تلقي ميشود، ولي حوزه سلامت نيز بهشدت آسيب پذير و بيمار است و بيماري آن نيز ناشي از كمتوجهي به حوزه پيشگيري است، بهطوري كه اين بيتوجهي بار حوزه درمان و هزينههاي ناشي از آن را افزايش داده است. ما 30سال است كه از خانههاي بهداشت تعريف ميكنيم درحاليكه بايد اين خدمت را به حاشيه شهرها و كلانشهرها بياوريم. در حال حاضر هزينههاي زيادي براي بيماران خاص، هموفيلي و تالاسمي ميشود بنابراين بايد برنامههاي پيشگيري براي آنان در 3تا 5سال آينده ايجاد شود. در تلاشيم تا نواقص بهداشتي حاشيه شهرها كه جمعيتي بالغ بر 9ميليون نفر است را برطرف كنيم.
وزير بهداشت در ادامه يكبار ديگر به برخي انتقادها از طرح تحول سلامت چنيني پاسخ داد: با اجراي كتاب جديد ارزشگذاري نسبي خدمات سلامت كارانه گروههاي پزشكي بيش از دوبرابر خواهد شد. نكته مهم اين است كه نبايد خود را با گروههاي پزشكي اروپايي و آمريكايي مقايسه كنيم. وارد شدن به اين فضاها درست نيست. بايد با آرامش كارها را دنبال كرد. قرار نيست كه در طرح تحول نظام سلامت دنبال صنفي گرايي و طايفه گرايي باشيم.