تسنیم: «من به فشارخون بالا مبتلا هستم و برای کنترل و کاهش آن با وعدههای غذاییام آبغوره میخورم. آیا این عادت غذایی کمکی به کنترل فشارخون میکند؟»
دکتر رضا راستمنش، متخصص تغذیه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال میگوید؛
هرچند گنجاندن آبغوره و سرکه در رژیم غذایی خوب است اما این یک باور اشتباه است که مصرف سرکه و آبغوره میتواند باعث کاهش و کنترل فشارخون شود. درواقع، این خوراکیها میتوانند باعث کاهش قندخون شوند و از آنجا که علائم کاهش قند و فشارخون شبیه هم هستند، شما هم فکر میکنید دچار پایین آمدن فشارخون شدهاید.
به طور کلی، میتوان در میان خوراکیهای طبیعی به برخی میوهها مانند زرشک، عناب و گریپفروت، برخی روغنها مانند روغن زیتون و روغن ماهی و برخی سبزیها مانند جعفری برای کنترل و کاهش فشارخون اشاره کرد. املاحی مانند پتاسیم و منیزیم هم نقش چشمگیری در کنترل و کاهش فشارخون دارند. پتاسیم بهمقدار فراوان در موز و جعفری یافت میشود اما از آنجا که موز حاوی هیستامین است و میتواند محرک ابتلا به سردردهای میگرنی باشد، میتوان جعفری سرشار از پتاسیم را بدون دغدغه در برنامه غذایی افرادی مانند شما که فشارخون بالایی دارند، گنجاند.
آجیلهای خام و خرما هم جزو بهترین منابع دریافت منیزیم محسوب میشوند. همچنین، مکملهای پتاسیم (بهصورت قرص) و منیزیم (بهصورت جوشان) هم در داروخانهها موجودند که میتوان با نظر و تجویز پزشک از آنها هم استفاده کرد.