جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 16 مهر 1393     
وخامت اوضاع ویتامین «D» در کشور

 

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه فارس، دکترعلی‌اکبر سیاری در کنگره بیماری‌های گوارش و کبد کودکان در شیراز گفت: کمبود ریزمغذی‌ها از جمله آهن و روی طی این سال‌ها کمتر و وضعیت کمبود ویتامین‌های A و D بدتر شده است.

 

وی با بیان اینکه تغذیه در هر جامعه‌ای تحت تاثیر عوامل متعددی است، گفت: اولین عامل در بروز سوء‌تغذیه، میزان درآمد افراد است، فقرا مشکلات بیشتری در این زمینه دارند. تولید و عرضه موادغذایی، سواد سلامت خانواده بویژه مادر و در نهایت سلامت، در بروز یا کاهش بیماری‌های مرتبط با تغذیه نقش دارند. این درحالیست که پزشکان تنها در بخش آخر یعنی سلامت افراد و جامعه، نقش ایفا می‌کنند. به‌همین دلیل مشکلات به سادگی قابل حل نیست.

 

معاون بهداشتی وزارت بهداشت با طرح این سوال که جامعه پزشکی و متخصصان گوارش و کبد چه نقشی در جلوگیری از بروز بیماری‌های ناشی از سوء تغذیه در افراد دارند؟ گفت: اگر مادر قبل از پزشک متوجه بروز علائم سوء‌تغذیه از جمله کنترل وزن و دیگر علائم شد و پزشک بعد از مادر و به‌ واسطه او تشخیص دهد، اثرات بیماری به‌راحتی قابل جبران نخواهد بود.

 

وی با اشاره به روند رو به رشد چاقی در گروه‌های سنی کودکان، نوجوانان و جوانان، خاطرنشان کرد: چاقی در دانش‌آموزان دبستانی و دبیرستانی رو به افزایش است و وظیفه ما ایجاب می‌کند که حداقل از تداوم این روند جلوگیری کنیم.

 

سیاری همچنین بر لزوم ورود دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و انجمن‌های تخصصی به موضوع تغذیه و پیشگیری از بیماری‌های گوارش و کبد کودکان تاکید و خاطرنشان کرد: امروز دانشگاه علوم پزشکی شیراز بخش کبد را عهده‌دار است و دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز بخشی از موضوع تخصصی تغذیه را برعهده گرفته است. ایران اکنون در پیوند کبد در سطح جهان حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. به‌نظر می‌رسد در تغذیه هم باید به جایگاهی برسیم که حرف برای گفتن داشته باشیم.

 

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: