به گزارش شهرداری نیوز،شهردار تهران گفت: جامعه زنان باید توجه کنند که با شعارزدگی و آقاسالاری و رفتارهای سیاسی، مشکلات زنان در جامعه قابل حل و فصل نیست؛ اما به حضور کمی و کیفی زنان معتقدیم و در این جهت تلاش میکنیم.
محمدباقر قالیباف در افتتاحیه جشنواره زنان و تولید ملی که در بوستان گفتوگو برگزار شد، اظهار کرد: امروز زنان ما با مسائل و مشکلات اساسی روبهرو هستند و ما به عنوان مدیران جامعه در هر سطحی باید در این زمینه اقدام کنیم. زنان باید به این موضوع توجه داشته باشند که مدیران چه اقداماتی در زمینه موضوعات اقتصادی زنان، مسائل فرهنگی و آموزشی نسبت به خانواده و حقوق اساسی زنان کردهاند وگرنه حرف زدن از هرکسی برمیآید.
وی در ادامه گفت: امروزه زنان ما با خودباوری و حفظ هویت اسلامی خود، در دهه پیشرفت و عدالت باید تلاش کنند و به این نکته توجه کنیم که نقش زنان در پیشرفت کشور و تولید ثروت، منزلت و قدرت کجاست؟
شهردار تهران با اشاره به موضعگیریهای رسانهها در چند ماه اخیر در مورد سخنانش افزود: در ماههای اخیر به بهانههای مختلف و بیاساس، انتقاداتی را در حوزه زنان به بنده و شهرداری تهران شده است؛ اما این انتقادات واقعا هیچ اساسی نداشته است چون متن صحبتهای من روشن و مشخص است.
قالیباف تاکید کرد: رفتار و عملکرد من نسبت به باورهای خودم درباره زنان در هرجا که بودهام مشخص است. آیا سراغ دارید که در زمینه زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار در عرصه اقتصادی مجموعهای در تاریخ بلدیه وجود داشته باشد؟ ما تمام توانمان را درزمینه نقش زنان در تولید به کار بستهایم؛ البته راضی نیستیم، چراکه رضایت از عملکرد موجب توقف در مرحله کنونی میشود.
وی افزود: امروزه به علت مدیریت غلط افراد در دورهها و مسئولیتهای مختلف، برخی زنان سرپرست خانوار در تامین حداقل هزینههای زندگی خود ماندهاند ولی ما تلاش کردهایم و بسترهای لازم را برای آنان فراهم میکنیم.
شهردار تهران در ادامه گفت: در حوزه فرهنگی در سطح شهر مجموعههای مهارتآموزی کوثر، شهربانو، پارک بانوان، کتابخانهها و اقدامات فرهنگی زیادی درحوزه زنان را انجام دادهایم که رو به گسترش است که این اقدامات نشاندهنده باور ما به فعالیت زنان است. بنابراین رفتار شعاری نداریم و حجم کمی افراد فعال در مجموعه بانوان و میزان تاثیرگذاری آنها ارتقاء یافته است.
قالیباف با اشاره به عملکرد خود در نیروی انتظامی در حوزه زنان اظهار کرد: تا آن زمان پلیس زن نداشتیم و زنان فعال در مجموعه نیروی انتظامی قراردادی بودند و کار اداری میکردند و ارتقاء نمییافتند. تا قبل از حضور من مخالفتهایی با فعالیتهای زنان در مجموعه پلیس میشد اما امروز شاهد زنان درجهدار و ارشد در پلیس هستیم که در حال انجام وظیفه هستند. بنابراین ما به زنان در عرصه اجتماع وعمل پرداختهایم و به آنها اعتقاد داریم.
عدم واگذاری برخی کارها به زنان، به معنای ایجاد نابرابری بین زن و مرد نیست
وی در عین حال اظهار کرد: هویت اسلامی، کرامت زنان در جامعه، فرهنگ ایرانی اسلامی، تربیت خانوادگی، غیرت ما و عفت و حرمت زن، اجازه نمیدهد برخی کارها را به زنان واگذار کنیم این کار به معنای ایجاد نابرابری بین زن و مرد نیست. به عنوان نمونه ما معتقد نبودیم که زنان باید برای باز کردن ترافیک سرچهار راه بایستند و کار کنند. این کار متناسب با یک زن ایرانی – اسلامی و دختر تحصیلکرده نیست.
شهردار تهران خطاب به منتقدان خود گفت: چرا شعار بیربط میدهیم و حرف بیخودی میزنید. چرا اینجا باید از فرهنگ شرق و غرب تبعیت کنیم. چرا نباید به گذشته خود افتخار کنیم. آیا درست است که ما یک افسر زن را در نقاط مرزی به پاسگاههای مرزی بفرستیم تا از مرزهای ما دفاع کند؟ آیا اگر او را به چنین مناطقی نفرستیم بین زن و مرد نابرابری به وجود آوردهایم؟
قالیباف با اشاره به حضور پلیس زن گفت: همان روزها که با فعالیت این پلیسها مخالفت میشد، به مخالفان گفتم تجربه نشان داده در هرجایی که زنان مسئولیت برعهده داشتند، آنان هم مدیرتر و سالمتر در حوزه سیستم اداری بودهاند و هم کم هزینهتر کارها را اداره کردهاند. بنابراین زمانی که زنان چنین توانمندیهایی را دارند نباید با آنها مشاغلی را بدهیم که زیبنده آنان نیست. چرا مسئولیت مدیریتی به آنها نمیدهیم و از آنها در سطح یک منشی و تلفنچی استفاده میکنیم.
وی تاکید کرد: با همه وجود معتقدیم که زنان ما در جامعه در عرصههای اقتصادی، تولیدی، فرهنگی، خانواده و توجه به حقوق انسانی، نقش موثری دارند.