به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز،یک عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای آن که تهران به یک شهر غیر قابل سکونت در بسیاری از حوزه ها تبدیل نشود و امکان بهره برداری از زیرساخت های شهری و تأمین آسایش و ایمنی شهروندان آن وجود داشته باشد، باید به رشد بی رویه جمعیت و گسترش روزافزون این کلان شهر پایان داده شود.
مهندس محمد مهدی تندگویان افزود: حضور دولت و بار سنگینی که وجود سازمان های دولتی به تهران وارد کرده، موجب شده شهروندان با زندگی آرامش بخش فاصله بگیرند و این کلان شهر در موضوعات مختلف از جمله آب، برق و دیگر زیرساخت های شهری به مرز هشدار برسد.
وی با اعلام این که در این زمینه نه می شود کسی را مقصر دانست و نه می شود کسی را مقصر ندانست، تأکید کرد: امروز تهران به یک شهر شلوغ کارگری و خوابگاهی برای افرادی که به سختی و با زحمت در آن کار می کنند، تبدیل شده و در حال حاضر در این کلان شهر با کارگاهی سودآور برای انجام فعالیت های عمرانی و ساختمانی و نیل به مقاصد اقتصادی مواجه هستیم.
این حجم از نهادهای دولتی نباید در تهران ایجاد می شد
عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که راهکاری مانند جابه جایی پایتخت به شهری دیگر پاسخگو نیست، اظهار کرد: شاید اگر پایتخت از تهران خارج شود، بخش زیادی از ترددهای این کلان شهر کم شود اما در شهر جدید نیز بار دیگر این اتفاق رخ خواهد داد.
مهندس تندگویان با بیان این که به همین دلیل طرح انتقال پایتخت، طرح شکست خورده ای است و با وجود آن که این طرح سال ها مطرح شده اما به مرحله اجرا نرسیده، تصریح کرد: واقعیت آن است که این همه نهادهای دولتی نباید طی این سال ها با این حجم در تهران ایجاد می شد.
وی با تأکید بر این که این شهر بدون در نظر گرفتن رشد واقعی جمعیت، حجیم شده، اضافه کرد: تنها کارهایی که به منظور پایان دادن به این مسأله می توان انجام داد، جلوگیری از ساخت و ساز بی رویه، مراقبت از حریم شهر و پآیبند بودن به طرح های جامع و تفضیلی است تا دیگر اجازه ادامه این وضعیت را ندهیم.
وقتی به شهرداری ها تکلیف می کنیم خودشان درآمدشان را تأمین کنند نمی توانیم به آنها ایراد بگیریم
عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که اکنون در زمینه زیرساخت های شهری هر کاری هم انجام دهیم، نمی توانیم پاسخگوی مردم این کلان شهر باشیم، اظهار کرد: پیش از هر کاری باید ادامه روند فعلی را کُند و متوقف کنیم و سپس به دنبال راهکارهای اساسی تر بگردیم.
مهندس تندگویان با بیان این که وضعیت عمده کشورهای دنیا همین گونه است، با این تفاوت که در پایتخت های آنها، رشد جمعیت تا به این حد وجود ندارد، تصریح کرد: پایتخت کشورهای اروپایی دارای جمعیت کم، وسعت زیاد و مدل ساختمان سازی مناسب است که سال های سال حفظ شده است.
وی با تأکید بر این که وقتی به شهرداری ها تکلیف می کنیم باید خودشان درآمدشان را تأمین کنند، دیگر نمی توانیم به آن ها برای منابع کسب این درآمد ایراد بگیریم، اضافه کرد: درآمد شهرداری ها باید از منابع پایدار تأمین شود و این نهادها می بایست کارهایی را انجام دهند که از قبال آن ها درآمد پایدار کسب کنند.
اتفاقات خوبی در شهر تهران رخ داده است
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که مقصر این اتفاق، نداشتن دارایی برای نگهداری شهر است، اظهار کرد: همچنین در مورد شهرداری ها، بودجه بندی مناسبی در دولت صورت نگرفته، بنا بر این شهرداری ها متوسل به راه هایی برای کسب درآمد می شوند که عواقب آن را باید اکنون تحمل کنیم.
تندگویان با بیان این که اتفاقات خوبی در شهرداری تهران رخ داده و بسیاری از مصوبات غیر قانونی گذشته در حوزه-های شهرسازی و معماری حذف شده و به یک وحدت رویه قانونی در شهرداری رسیده ایم، تصریح کرد: در زمینه اصلاح و ساماندهی شهرداری گام های مثبتی برداشته شده اما در مدیریت یکپارچه شهری هنوز گام محکمی بر نداشته ایم.
عضو شورای پایتخت در پایان با تأکید بر این که در دوره قبل، آقای احمدی نژاد مصوباتی را به شورای عالی شهرسازی ارائه و از طریق این شورا ابلاغ می کرد که مغایر با طرح های جامع و تفصیلی بود و البته چاره ای نیز جز اجرای آن ها نبود، خاطرنشان کرد: اکنون این طور نیست و شورای شهر در اقدامات اساسی شهر تبادل نظرهای خوبی با دولت و سایر سازمان ها دارد.