به گزارش گروه محیط زیست شهرداری نیوز، نشست تخصصی مدیریت پسماند با محور سیر تحولات مدیریت پسماند ایران و جهان در حاشیه اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ۲۰۱۶، تاریخ ۳۰ و ۳۱ تیرماه ۹۵ در یکی از سالنهای همایش برج میلاد تهران برگزار میشود.
دکتر جعفری، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اظهار کرد: محورهای اصلی این نشست تخصصی بررسی شیوههای نوین مدیریت پسماند جامد شهری و ارائه راهکارهای نوین مدیریت پسماندهای پزشکی و بیمارستانی است. مهندس رضا تقوی - مشاور اجرایی مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند، مهندس همایون مدنی شاهرودی - مشاور فنی مدیر عامل سازمان، دکتر مجید عباسپور - رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، مهندس مسعود احمدی - مدیر کل دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور عضای این پنل تخصصی معرفی هستند.
وی جمعآوری پسماند را یکی از مسائل مهم زیستمحیطی خواند و گفت: تمامی شهرها و کلانشهرهای دنیا با موضوع مدیریت پسماند سر و کار دارند و یکی از دغدغههای مهم زیستمحیطی محسوب میشود در حالی که بسیاری از پسماندها قابل برگشت به چرخه تولید هستند و میتوان از آنها استفاده بهینه کرد. در واقع میتوان از پسماند بهعنوان ثروت نهفته نیز نام برد زیرا اگر با استفاده از فناوریها و بررسیهای علمی این پسماندها در چرخه بازیافت قرار گیرد و به آن توجه شود، درآمد بسیار بالایی را برای شهرداری و اقتصاد کشور به ارمغان میآورد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به موضوع مدیریت پسماند به عنوان یکی از معضلات مهم شهرها اظهارکرد: به دلیل اهمیت موضوع مدیریت پسماند، یکی از اولویتهای کمیته محیط زیست نظارت بر مسئله ساماندهی پسماندها است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا زباله بهعنوان یک سرمایه محسوب و با مدیریت پسماندهای شهری استفاده بهینهای از این سرمایه میشود. این موضوع باید بیش از هر زمان دیگری مورد توجه مسئولان و مدیران شهری قرار بگیرد.
جعفری فرهنگ سازی و آموزش شهروندان برای تفکیک زبالهها از مبدأ و استفاده بهینه از این سرمایه را یکی از مهمترین موضوعاتی دانست که باید در مدیریت شهری مورد توجه باشد، گفت: پسماندها انواع مختلفی دارند. دسته اول پسماندهای عادی هستند که به صورت معمول از مصرف خانگی و ساختمانی و... در شهر تولید میشوند. دسته دوم پسماندهای پزشکی و بیمارستانی هستند که به دو بخش پسماندهای شبه خانگی مراکز پزشکی و زبالههای عفونی تقسیم می شود. پسماندهای عفونی بسیار خطرناک و زیان آور هستند و باید کاملاً بستهبندی شده و ایزوله دفع شوند. این پسماندها اگر درست جمعآوری و امحاء شوند خطری در پی نخواهند داشت.
وی به اهمیت موضوعی برگزاری اجلاس جهانی شوراها و شهرداران پرداخت و اظهار کرد: در این اجلاس قریب به ۱۸۰۰ نفر از اعضای شورای اسلامی شهرها و شهرداران سراسر کشور، روسای شورا شهر و شهرداران سراسر جهان ازجمله شهر برلین آلمان، پاریس فرانسه، ملبورن استرالیا، سئول کره جنوبی، بروکسل بلژیک، پراگ جمهوری چک و سایر شهرهای جهان و بیش از ۱۰۰ نفر از صاحبنظران، سرمایهگذاران بینالمللی از کشور انگلستان، آمریکا، ایتالیا، سوئیس و... حضور دارند.
جعفری به حضور مهمانان ویژه در مراسم افتتاحیه از جمله ریاست جمهوری، وزیران کشور، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، رئیس شورای عالی استانها، شهردار تهران، سایر مدیران ملی، صاحبنظران، اساتید، مدیران متخصص و فعالان بنام، در نخستین گردهمایی شهری کشور همراه با برگزاری پنل های تخصصی در حوزه های مختلف مدیریت شهری با هدف افزایش توانمندی اعضای شورا اسلامی شهرها، شهرداران و بهبود تصمیمات مدیران اجرایی در حوزه مدیریت شهری نیز اشاره نمود.
وی در پایان گفت: اجلاس جهانی شوراها و شهرداران در طرح ۵ ساله برنامهریزی شده است که بعد از برگزاری نخستین اجلاس در سالهای آتی میلادی، ۲۰۱۷ الی ۲۰۲۰، به ترتیب با محوریت گردشگری، محیط زیست شهری، مدیریت بحران، شهر هوشمند برگزار خواهد شد. امید است برگزاری این اجلاس بتواند به مسئولان و مدیران شهری، اعضای شورای اسلامی شهرها و شهرداران در توسعه مدیریت شهری و ارائه راهکارهای تخصصی و کارآمد معضلات پسماند کشور کمک کند.