مدیرکل دفتر ساماندهی توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به دریافت تعرفه ۵۰۰ تومانی و عوارض از واردات برنج خارجی محدودیت ورود این محصول به کشور به غیر از فصل برداشت آزاد شد.
خبرگزاری تسنیم: جمال مدرسی اظهار کرد: در خصوص واردات برنج به کشور ممنوعیتی وجود ندارد و تنها در چهار ماهه فصل برداشت این محصول یعنی در ماههای مرداد، شهریور، مهر و آبان ورود این محصول به کشور برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنوع است.
وی افزود: برای واردات برنج سقفی گذاشته نشده و براساس وضعیت بازار و عرضه و تقاضا اعمال میشود و ما دیگر جلوی کسی را برای واردات نمیگیریم.
مدیر کل دفتر ساماندهی توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برنج وارداتی به طور معمول 30 درصد بیشتر از نیاز داخلی به کشور وارد میشود و نیاز کل کشور به واردات این محصول یک میلیون و 200 هزار تن است که به طور معمول یک میلیون و 500 هزار تا یک میلیون و 700 هزار تن به کشور وارد میشود.
مدرسی تصریح کرد: با توجه به اینکه برای ورادات برنج تعرفه گذاشته شده است و برای ورود هر کیلوگرم از این محصول 500 تومان عوارض و ورودی دریافت میشود دیگر مانند گذشته از طرف ما محدودیتی اعمال نمیشود.
وی یادآور شد: تعرفه و عوارض واردات برنج به حدی بالا رفته که واردات این محصول توجیهی برای وارد کننده ندارد و واردکنندگان به دولت حقوق گمرکی و عوارض پرداخت میکنند.
مدیر کل دفتر ساماندهی توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی در خصوص حجم وارد شده این محصول به کشور، گفت: تا پایان سال گذشته 760 هزار تن برنج در فاصله زمانی 8 ماهه مجاز به کشور وارد شده است و ورود این محصول در سال جاری نیز ادامه داشته اما هنوز آمار سال جاری مشخص نشده است.
مدرسی تأکید کرد: افزایش قیمت برنج در بازار داخلی به خاطر مسائل واردات برنج خارجی نیست بلکه مواردی پیرامون شبکه نظارت بر عرصه این محصول باعث میشود که بازار رفتارهای غیرحرفهای از خود نشان دهد.