به گزارش گروه محیط زیست شهرداری نیوز،رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این که متأسفانه در بدعتی وارداتی به سنت نوروز، ماهی قرمز به جزء جدایی ناپذیر سفره های هفت سین تبدیل شده، گفت: نگهداری غیر اصولی از ماهی قرمز در تُنگ های کوچک، به مرگ سالانه میلیون ها و بلکه ده ها میلیون قطعه ماهی قرمز در ایام عید منجر می شود.
مهندس محمد حقّانی افزود: اگر ماهی های قرمز در تُنگ های هفت سین جان می دهند، تقصیر آن متوجه سنت نوروز نیست، بلکه گناه آن گردن خود ماست که با طبیعت قهر کرده ایم و اصول اولیه و بدیهی برخورد با یک موجود زنده را نمی دانیم. وی با اشاره به این که در فرهنگ اسلامی – ایرانی بر توجه به حقوق حیوانات و گیاهان و نگهداری صحیح از آنها سفارش اکید شده، اظهار کرد: ماهی های قرمز عموماً چند روز اول عید، مهمان خانه های ما هستند و بعد از آن به دلیل شرایط بد نگهداری، جان می بازند.
مهندس حقّانی با بیان این که متأسفانه امروز ماهی قرمز در تُنگ جزو عناصر اصلی سفره هفت سین محسوب می شود، تصریح کرد: تُنگ کوچک به منزله سلول انفرادی است، در صورتی که هر ماهی قرمز دست کم به 10 لیتر آب برای ادامه زندگی احتیاج دارد و نگهداری از این موجودات در تُنگ، خیلی ظالمانه است.
رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در پایان با تأکید بر این که باید برای خود و فرزندانمان در مقابل خرید ماهی قرمز، چراغ قرمز قائل شویم، خاطرنشان کرد: اگر از همین امروز احترام به طبیعت و رعایت حقوق حیوانات را به فرزندانمان آموزش بدهیم، می توانیم انتظار داشته باشیم آنها در آینده به شهروندانی آگاه که به محیط زیست خود احترام می گذارند و حقوق دیگر همنوعان و حق حیات سایر جانداران را رعایت می کنند، تبدیل شوند.