به گزارش گروه محیط زیست شهرداری نیوز،مديرعامل سازمان بوستان ها و فضاي سبز شهر تهران از راه اندازي كمپين «هر تهراني يك در خت» در سال جاري خبر داد .
علی محمد مختاری با اشاره به انجام جنگل کاری های گسترده در دامنه های شهر تهران افزود: در همین راستا یک هزار هکتار جنگل کاری در ١٥ اسفند ماه در دامنه جنوبی البزر به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران تاکید کرد: این یک هزار هکتار در شمال بزرگراه بابایی قرار دارد و سیستم ابیاری انجا هم مکانیزه خواهد بود.
مختاری با اشاره به اینکه در این جنگل کاری از گونه های مقاوم استفاده شده است، تصریح کرد: بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر در اجرای طرح جنگل کاری همکاری داشته اند.
به گفته وی قبل از دهه اخیر فضای سبز تهران برای هر نفر کمتر از ٩ متر مربع بود؛ اما درحال حاضر به ١٦ متر مربع رسیده است که نشان دهنده پیشرفت چشمگیری در این حوزه است.
علی محمد مختاری با بیان اینکه شهردار تهران معتقد است بوستان ها و فضای سبز شهری از اهمیت استراتژیکی در کیفیت جامعه برخوردار هستند، گفت: درختان و بوستان ها علاوه بر کارکرد زیست محیطی، کارکرد اجتماعی نیز دارند. به همین منظور و پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری، امسال این سازمان اقدام به راه اندازی کمپین "هرتهرانی یک درخت" نموده است.
وی با اشاره به نشست مقام معظم رهبری و دست اندرکاران محیط زیست کشور در هفدم اسفند سال ۱۳۹۳ تصریح کرد: پیرو این دیدار، در ۱۸ اسفند ماه همان سال پروژه جنگل کاری در دامنه جنوبی البرز در دستور کار قرار گرفت به گونه ای که بوستان یاس فاطمی و اراضی جنوبی البرز در محور بزرگراه بابایی به مرحله اجرا در آمد این در حالی بود که این بخش از اراضی بزرگراه بابایی بود که به دستور رهبری آزاد شد و در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت و در کمتر از ۲۴ روز، بالغ بر ۱۴۰۰ هکتار جنگل کاری، روز طبیعت به بهره برداری رسید.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرتهران با اشاره به فعالیت های انجام شده در بوستان یاس فاطمی، خاطرنشان کرد: ۳۶ کیلومتر جاده سازی، ۱۴ کیلومتر ایمن سازی و نصب گاردریل، ۱۶ زمین بازی، ۲۸۶ آلاچیق، ۱۴ کیلومتر آسفالت، ۱۳ کیلومتر روشنایی، بازسازی و سازمان دهی ۹۰۰ هکتار از این اراضی و درنهایت ۸ کیلومتر آب از دامنه جنوبی البرز را به این بوستان هدایت کردیم.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه برای این بوستان طرح جامع آبرسانی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: سیستم مکانیزه آبرسانی با حضور ۳ هزار نیروی شهرداری و فضای سبز به مرحله اجرا در آمد در عین حال که امسال نیز هزار هکتار از اراضی در پهنه جنوبی البرز و شمال بزرگراه شهید بابایی همانند دانشگاه امام حسین(ع) به مساحت ۴۰۰ هکتار و اراضی غرب بوستان یاس فاطمی ۲۰۰ هکتار، اراضی سوهانک و جاده لشکرک ۲۵۰ هکتار، اراضی استحکامات و خیابان استخر ۱۲۰ هکتار به دستور رهبری تحویل شهرداری تهران شده است.
مختاری به بهره برداری از هزار هکتار از اراضی شمال اتوبان شهید بابایی در۱۵ اسفند سال جاری اشاره کرد و گفت : در حال حاضر بیش ازهزار نفر کارگر خدمات شهری در این اراضی فعالیت دارند، این اراضی نیز با سیستم آب مکانیزه و نه همانند گذشته تانکر آب آبیاری می شوند. همچنین گونه های گیاهی سه تا چهار ساله که بسیار مقاوم و کم آب هستند نیز دراین اراضی کاشته شده اند.
وی با بیان اینکه ۱۰ سال پیش سرانه فضای سبز شهر تهران کمتر از ۹ مترمربع بود تصریح کرد: درحال حاضر سرانه فضای سبز تهران به ۱۶ مترمربع برای هر نفر در بخش درون شهری رسیده است این در حالی است که در بخش برون شهری یا کمربند سبز شهر تهران به ۳۸ هزار و ۷۰۰ هکتار رسیده ایم که در حال حاضر سرانه فضای سبز برون شهری به ۲۴ متر برای هر شهروند رسیده که تا پایان برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران، طرح ۵۰ هزار هکتاری را تکمیل خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرتهران با بیان اینکه درسال جاری ۵۲ بوستان درشهر تهران احداث شده است، خاطرنشان کرد: توسعه فضای سبز بزرگراهی نیز به ۳۰۰ کیلومتر افزایش یافته به گونه ای که فضای سبز بزرگراه هایی همانند بزرگراه شوشتری، پل کاروانسرای سنگی و بزرگراه حکیم قبل ازافتتاح انجام شد چرا که به دستور شهردار تهران باید قبل از بهره برداری از بزرگراه ها فضای سبز آنها طراحی و اجرا شود.
وی با اشاره به کاشت ۲۳ هزار درخت به نام ۲۳ هزار شهید با همکاری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در قالب طرح« هم عهدی با شهدا» گفت: این نهال ها در ۴ بوستان ایثار منطقه ۲۲ ولایت ازادگان منطقه ۱۵و دانشگاه امام حسین منطقه ۴ کاشته می شود. همچنین ۲۴ هزار اصله درخت به نام ۲۴ شهید در بهشت زهرا کاشته می شود.
وی در ادامه درخصوص فضای سبز بوستانهای شهیدهرندی خاطرنشان کرد: متاسفانه قبل از اجرای طرح انضباط شهری این بوستان ها مملو از حضور معتادان بود که در حال حاضر جمع آوری شده اند چرا که شهردار تهران معتقدند که نقطه شناسایی شهر تهران باید جنوب و مناطق جنوبی شهرتهران باشد پس به همین منظور تکمیل پوشش فضای سبز چهاربوستان حقانی، خواجه کرمانی، شوش و بهاران به مساحت ۳۵هکتار و همچنین پارک شهر کودک و پارکینگ طبقاتی زیرزمین به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در حال انجام است. به گونه ای که کاشت ۸۰۰ هزار لاله دراین بوستان ها در آستانه نوروز ۹۵ انجام شده است که تا سه ماه آینده این بوستان ها زیبایی خاصی به مناطق جنوبی شهر تهران و محله هرندی خواهند داد و کاشت ۳۰ هزار لاله در قطعه شهدای بهشت زهرا امسال انجام شده است.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرتهران در پاسخ به سوالی درخصوص تهیه شناسنامه باغات شهر تهران اظهارکرد: به منظور حفظ باغات و فضای سبز خصوصی و نیمه خصوصی شهر تهران نسبت به شناسنامه کردن باغات اقدام شده است، از گذشته کد اکترونیکی و پلاک کوبی درختان را داشته ایم و اکنون این اطلاعات در حال بروزرسانی است که تا پایان برنامه پنجساله شهرداری تهران انجام می شود همچنین تا پایان امسال شناسنامه دار باغات شهر تهران را تکمیل خواهیم کرد.
مختاری با بیان اینکه تا کنون بیش از یک میلیون اصله پلاک کوبی در خیابان های ولیعصر، خیابان شریعتی و بوستان های فرامنطقه ای ومنطقه ای انجام شده است، تصریح کرد: طی دو سال گذشته این کار در دستور کار قرار گرفت و در صورت تامین اعتبارت ظرف سه سال آینده پلاک کوبی شهر تهران به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به ۶۲۰ هزار اصل درخت که در کمربند سبز شهر تهران در سال جاری غرس شده اند خاطرنشان کرد: دو میلیون اصل درخت در بوستان ها، معابر و لچکی ها غرس شده که درختان ۱۰ تا ۱۵ ساله از شهرستان های شهر تهران همانند اصفهان در این معابر کاشته شده اند، که ازاین میزان تا کنون دوهزار اصل درخت در خیابان ولیعصر کاشته شده است.
وی با بیان اینکه در توسعه فضای سبز خیابان ها و کاشت درختان همگونی آنها مد نظر قرار گرفته است اضافه کرد: اکنون درمیدان مشق تمامی درختان از گونه چنار هستند چرا که از نظر آبیاری و مبارزه گیاهی اگر درختان همگون نباشند، با مشکل مواجه می شویم. از سوی دیگر طی ۱۰ سال گذشته کمترین میزان سموم شیمیایی و در برخی موارد حتی از سموم شیمیایی نیز استفاده نکردیم چرا که باید مبارزه مکانیکی را پیش بگیریم
مختاری در پایان با اشاره به فضای سبز شهرآفتاب تصریح کرد: ۴۰ هکتار از مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با درختان توت نرک و درخت توت شش تا ۱۰ ساله کاشته شده که برخی از درختان نیز از درختان بزرگراه امام علی استفاده شده است.