خبرگزاری تسنیم: روزی که لوییز بی. میر، رئیس وقت کمپانی مترو گلدوین میر و تنی چند از دیگر همکارانش «آکادمی هنر و علوم تصاویر متحرک» آمریکا را در بورلی هیلز کالیفرنیا تاسیس کردند، تاریخ هالیوود برای همیشه تغییر کرد. 11 می 1927 نهادی تاسیس شد که اکنون بیش از 5700 عضو دارد. اگرچه آنها در دنیا با اسکار و مراسم سالانه شان شناخته می شوند اما این همه کاری نیست که انجام می دهند. برای آشنا شدن با کار «آمپاس»( مخفف نام لاتین آکادمی) باید کمی در مورد ساختار آن اطلاعات داشته باشیم.
سیاست گذاری های آکادمی در 17 شاخه اصلی مرتبط با فیلمسازی صورت می گیرد:
1- روابط عمومی
2- طراحی صحنه و لباس
3- فیلمبرداری
4- چهره پردازی
5- مدیریت
6- فیلم کوتاه و انیمیشن
7- مستند
8- بازیگری
9- صدا
10- تهیه کنندگی
11- موسیقی
12- کارگردانی
13- نویسندگی
14- جلوه های ویژه
15- تدوین
16- کارگزینی (انتخاب عوامل)
17- طراحی تولید
در بالاترین بخش چارت سازمانی این نهاد، «شورای حکام» قرار دارد. این شورا متشکل از نمایندگان 17 شاخه اصلی است و به ازای هر بخش، سه نماینده در شورا حضور دارد. نماینده ها موظفند یک مدیر عامل انتخاب کنند که وظیفه سرپرستی آکادمی را دارد. اما در اصلی ترین صندلی شورای حکام، ریاست آکادمی می نشیند که در دوره فعلی شریل بون آیزاکس است. او به همراه مدیر عامل و 5 نفر از اعضای شورای حکام، در شورای دبیران که بالاترین نهاد تصمیم گیری آکادمی است نیز عضو می باشند. جالب است بدانید شریل بون آیزاکس، نخستین آفریقایی- آمریکایی تاریخ است که توانسته به این پست کلیدی برسد. او که بیش از 20 سال در شورای حکام عضو بوده سومین زنی است که ریاست آکادمی را بر عهده می گیرد.
آکادمی به جز اسکار جوایز دیگری هم میدهد. لیست این جوایز به شرح زیر است:
1- جوایز شورای حکام: شامل اسکار افتخاری، جایزه بشر دوستانه ژان هرشولت و جایزه اروینگ جی تالبرگ
2- جوایز سای- تک: این جایزه به مردان، زنان و کمپانی هایی که اختراعات و تحقیقاتشان به پیشرفت فیلمسازی کمک کرده، تعلق می گیرد. آکادمی جوایز این بخش را در سه سطح ارائه می دهد: جایزه دستاورد فنی، جایزه علمی و مهندسی و جایزه شایستگی آکادمی. همین طور در چارچوب فوق دو جایزه گوردون ای. سایر و نشان لیاقت جان ای. بائر هم اهدا می شود.
3- جوایز دانش آموزی: در سال 1972 آکادمی هنر و علوم تصاویر متحرک آمریکا تصمیم گرفت، برای حمایت از پایه های صنعت فیلمسازی، جوایز دانش آموزی آکادمی را اهدا کند. رقابت این بخش در سطح کالج ها برگزار می شود و جالب است که نتایج خوبی را هم برای سینمای آمریکا به ارمغان آورده. به طوری که برگزیدگان بخش دانش آموزی تا کنون 46 بار نامزد جایزه اسکار شده اند که از این بین هشت جایزه را هم به خودشان اختصاص داده اند. چهره هایی چون جان لستر، رابرت زمکیس، اسپایک لی و...، کار خودشان را از جوایز دانش آموزی آکادمی آغاز کردند. جوایز دانش آموزی آکادمی در 4 بخش اهدا می شود: انیمیشن، مستند، روایی و آلترناتیو (چیزی مانند «هنر و تجربه» خودمان)
4- بورس فیلمنامه نویسی نیکول (فلوشیپ آکادمی)
5- اسکار:
از 16 می 1929 تا کنون هشتاد و هفت دوره است که مراسم اسکار برگزار می شود و امسال منتظریم تا در هشتاد و هشتمین دوره، آکادمی باز هم برگزیدگانش را انتخاب می کند. این مراسم، با سابقه عجیب خود، قدیمی ترین جوایز عالم سینما را اهدا می کند. معروف است که در اولین دوره فقط 15 دقیقه صرف برگزاری مراسم شده است و حتی برگزیدگان، مدتی قبل در روزنامه اعلام شده بودند. فقط 270 نفر میهمان داشته و میزبانی آن بر عهده هتل روزولت هالیوود بوده است. امروزه اما این مراسم زمین تا آسمان با دوره های اولیه فرق کرده. حدود 1500 نفر در مراسم شرکت می کنند. قیمت بلیط آن تا چند هزار دلار می رسد و حتی برای «صندلی پرکردن» در این مراسم هم باید از مدت ها قبل ثبت نام کنید.
رای گیری:
با احتساب این دوره، برگزاری 82 دوره از مراسم اسکار را کمپانی «پرایس واترهاوس کوپرز» انجام داده. شرکت حسابداری که جزو چهار کمپانی بزرگ دنیا در این حوزه است. موکلان انها کمپانی ها و برنده های معتبری هستند. مثل باشگاه فوتبال منچستر یونایتد. «پی دبلیو سی» وظیفه رای گیری مراسم اسکار را بر عهده دارد. نامزدها و برگزیدگان مراسم اسکار طی یک رای گیری عظیم مشخص می شوند. در مرحله اول از همه اعضای آکادمی خواسته می شود تا در رشته ای که به خاطرش عضو آکادمی هستند و از میان افرادی که صلاحیت حضور در بین نامزدها را دارند، برگزیده هایشان را انتخاب کنند. به معنای دیگر بازیگران، بازیگران نامزد اسکار را انتخاب می کنند و فیلمبرداران به همکاران خودشان رای می دهند و... . البته ساز و کار رای دهی و انتخاب نامزدهای بخش هایی مثل فیلم خارجی زبان و انیمیشن متفاوت است. ضمن این که همه اعضا می توانند در رای گیری بخش بهترین فیلم سال، شرکت کنند.
پرایس واترهاوس کوپرز در انتهای دسامبر یا ابتدای ژانویه هر سال مرحله نخست رای گیری را آغاز می کند. بر اساس همین رای گیری، اواسط ژانویه نامزدها رسما معرفی می شوند و تقریبا هر سال 15 روز مانده به مراسم اصلی، رای گیری نهایی شروع می شود و وقتی تنها 5 روز به اسکار باقی مانده رای گیری مرحله نهایی هم تمام می شود. از اینجا به بعد کار شرکت «پی دبلیو سی» هیجان انگیز می شود. یک گروه شش نفره، تمام رای های بخش های مختلف را بین خود تقسیم و شروع به شمارش می کنند. هیچ بخشی به طور کامل دست یک نفر قرار نمی گیرد. به این ترتیب هیچکدام نمی توانند نتیجه رای گیری را متوجه شوند. شمارش که به پایان رسید، دو نفر از مهم ترین افراد شرکت که وظیفه حضور در اسکار را دارند، اعداد به دست آمده را با هم جمع می زنند تا برنده ها مشخص شوند. تا کنون هیچ وقت لازم نشده که پس از مراسم اسکار رای ها مجددا مورد شمارش قرار گیرند.
به این دلیل که قبل از اعلام نتایج، همه (حدود) 6000 رای اعضای آکادمی به صورت دستی و بارها مورد شمارش قرار می گیرند. برای همه برندگان احتمالی دو پاکت مخصوص با نام آنها آماده می شود و وقتی نتیجه معلوم شد، پاکت های اضافی از بین می روند. از پاکت حاوی نام برندگان، همان طور که اشاره شد دو سری آماده شده و هر کدام در کیفی جداگانه قرار گرفته و هر کیف به دستان یکی از نمایندگان پرایس واترهاوس کوپرز در اسکار سپرده می شود. این دو نماینده در روز مراسم با تدابیر ویژه امنیتی به صورت جداگانه پا روی فرش قرمز می گذارند و پس از مصاحبه های احتمالی در دو سمت سالن محل برگزاری مستقر می شوند. پس از آن کسی که بخواهد برای معرفی برندگان یک بخش روی سن حاضر شود، پاکت مربوطه را از این نمایندگان می گیرد و پا روی سن می گذارد و تا وقتی برای خواندن نام برنده، مهر و موم پاکت باز نشده، فقط دو نماینده شرکت پرایس واترهاوس کوپرز از نام فرد یا فیلم برنده اطلاع دارند.