به گزارش ایسنا، مجید آسودگان، نویسنده سریال "آشپزنامه" با اعلام خبر پایان نگارش 30 قسمت از فیلمنامه این سریال گفت: "با پایان نگارش 30 قسمت از فیلمنامه و نهایی کردن دیالوگها تا پایان بهمن ماه، نگارش این سریال 40 قسمتی تا پایان سال 94 به اتمام خواهد رسید."
او درباره فضای آشپزنامه ابراز کرد: تم اصلی در آشپزنامه تمرکز بر فرهنگ و سنتهای اصیل ایرانی در حوزه سبک زندگی است و بر آداب و سنن در حوزه غذا هم در احادیث و هم فرهنگ ایرانی طب سنتی، تغذیه اسلامی، آداب سفره و ... تأکید شده است.
آسودگان با اشاره به آغاز پژوهش این سریال از سال 93 در مرکز فیلم و سریال برون مرزی و نگارش آن در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی رسانه ملی اعلام کرد: منابع گوناگونی در پژوهش آشپزنامه مورد استفاده قرار گرفت که از میان میتوان به جامعالصنایع (آشپزی نامه در عصر قاجار)، سفره اطعمه نوشته میرزا علی اکبر خان آشپزباشی، خوراک های ایرانی نوشته نادر میرزا قاجار، فرهنگ گیلکی نوشته منوچهر ستوده، فرهنگ واژه عامیانه دوره قاجار نوشته رضا حکیم خراسانی، تاریخچه آشپزی در دوره صفویه نوشته ایرج افشار اشاره کرد. مقالات و کتب دیگری نیز در نگارش این سریال به کار رفت تا برای نخستین بار دستمایه داستان سرایی پیرامون خلق یک غذا و رواج آن در سفره های ایرانی قرار گیرد.
وی درباره قصه "آشپزنامه" افزود: "داستان مربوط به گلنار دختر نازپرورده و مغرور یکی از حکام در گیلان است که شاهزاده قجری به بهانه ای به قلعه آنها حمله کرده و همه ساکنین قلعه را کشته یا دستگیر میکند. گلنار که موفق به فرار شده با اطلاع از خطری که خانوادهاش را تهدید میکند در لباس یک ندیمه به قلعه بازمیگردد و... ."
پژوهش سریال "آشپزنامه" توسط بهاره نوریزاده و نگارش آن به شیوه کارگاهی به سرپرستی مجید آسودگان در 40 قسمت 45 دقیقهای در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی انجام میشود.