جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 27 دی 1394     
تشکری هاشمی:
منتظر سفر رئیس جمهور چین هستیم

به گزارش گروه حمل ونقل و ترافیک شهری شهرداری نیوز، معاون شهردار تهران گفت: مقرر شده همزمان با سفر رئیس جمهور چین از فاینانس برای تأمین 1008 واگن استفاده کنیم.

به نقل از اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و بیست و هفتمین جلسه شورا سید جعفر تشکری هاشمی به ارائه گزارش عملکرد مالی مترو در سال 94 پرداخت.

تشکری هاشمی با اشاره به اقدامات عمرانی شرکت مترو در سال 94 گفت: در سال 94 ادامه عملیات تکمیلی خط 6 و 7 و 3 در دستور کار بود. خط 6 که از دولت آباد به سمت میدان بسیج و خیابان بعثت ، خیابان 17 شهریور ،میدان سپاه و پارک لاله و در نهایت به غرب تهران منتهی می شود و مسیر خط 7 نیز از ورزشگاه تختی ، بلوار شهید محلاتی، خیابان 17 شهریور، بزرگراه نواب می گذرد و تا میدان صنعت ادامه می یابد که برای ساخت این دو خط در سال 94 تمام توان خود را به کاربسته ایم.

وی به تشریح عملکرد مالی در بخش اعتبارات نقدی و غیر نقد پرداخت و افزود: در بخش نقد اعتبارات به تفکیک موارد ذیل ارائه می شود ؛در بخش سرمایه ای برای ساخت و احداث مترو 1990 میلیارد تومان بودجه مصوب سال 94 در نظر گرفته شده ، همچنین برای بازپرداخت وام های مترو 330 میلیارد تومان اعتبار مصوب در نظر گرفته شده و در بخش کمک دولت در حوزه عمرانی 235 میلیارد تومان اعتبار مصوب پیش بینی شده است.

معاون شهرداری تهران ادامه داد : آنچه تا امروز محقق شده است مجموعا 982 میلیارد تومان از بخش سرمایه ای بوده که بالغ بر 50 درصد مبلغ ساخت بوده است. 633 میلیارد تومان بابت بازپرداخت وام های مترو نیز پرداخت شده که سرجمع در سال 94 تا امروز یک هزارو 645 میلیارد تومان تحقق یافته که بالغ بر 71 درصد بودجه مصوب مترو بوده است.

وی تاکید کرد : از 235 میلیارد تومان سهم دولت نیز تنها 47.5 میلیارد تومان تحقق یافته است.

تشکری هاشمی تصریح کرد: این اعتبارات تنها در بخش نقد بوده و هنوز اعتبارات غیر نقد نیز تحقق نیافته که در این صورت می توان گفت بودجه کل مترو از سوی شهرداری تهران تخصیص می یابد.

معاون شهردار تهران همچنین به هزینه تملک املاک معارض در مسیر ایستگاه ها، پرداخت و اظهار داشت : در بخش تملک املاک معارض تا امروز در خط 6 ، 90 پلاک شخصی ، 65 پلاک شهرداری و 8 پلاک دولتی تملک شده که بالغ بر 617 میلیارد تومان نیز برای آنها هزینه شده است. در بخش خط 7 نیز 89 پلاک شخصی ، 6 پلاک دولتی و 48 پلاک شهرداری با هزینه ای بالغ بر 570 میلیارد تومان تملک شده است.

**پرداخت سهم 3 درصدی دولت در مقابل 97 درصدی شهرداری در بودجه مترو

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه گفت: با توجه به سهم پرداختی دولت و شهرداری می توان گفت نسبت پرداخت های شهرداری به دولت 97 به 3 است گرچه دولت از اعتبارات مصوب خود 20 درصد را پرداخت کرده اما نسب به پرداخت های شهرداری تنها 3 درصد پرداختی بودجه مترو را دولت متقبل شده است .

وی ادامه داد : شرکت مترو تهران در سال 94 علاوه بر عملیات احداث و تکمیل خطوط 6 و 7 که در دست اقدام دارد، تکمیل خط 3 و نیز تکمیل خط مترو تا فرودگاه مهر آباد را نیز در دستور کار داشته است که به حول و قوه الهی در بهمن ما یا اسفند ماه مترو به فرودگاه مهر آباد می رسد. خط فرودگاه مهرآباد با 3 ایستگاه در ترمینال های یک و دو و نیز محل ستادی فرودگاه احداث می شود و در ایستگاه بیمه به خط 4 متصل خواهد شد.

معاون شهردار تهران بیان داشت : از جمله اقدامات دیگر مترو کاهش یک دقیقه ای هدوی (سر فاصله) در خط یک با ایجاد ایستگاه تجریش و نیز کاهش یک و نیم دقیقه ای هدوی (سر فاصله )در خط 4 با ایچاد پایانه کلاهدوز بوده است.

تشکری هاشمی در بخش دوم سخنان خود پاسخگوی سوالات و نکات اعضای شورا بود که در پاسخ به آنان ،گفت : در وهله اول لازم می دانم مراتب قدر دانی خود از اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران را به جا آورم که حمایت های بیدریغی از مترو داشته اند.

وی ادامه داد : در موارد ذکر شده در ابتدا به استفاده از فاینانس ها اشاره می کنم که طی مذاکراتی که با دولت داشته ایم مقرر شده همزمان با سفر رئیس جمهور چین از فاینانس برای تأمین 1008 واگن استفاده کنیم. برای تکمیل خطوط نیز می توانیم از فاینانس های خارجی هم استفاده کنیم که تفاهماتی با دولت در این زمینه انجام شده است.

معاون شهردار تهران افزود: در خصوص مانده طلب مترو در سال 94 نیز باید گفت تا امروز 71 درصد بودجه مترو محقق شده که با احتساب بودجه غیر نقد کل بودجه مترو محقق می شود.

تشکری در زمینه عقب ماندگی ساخت خطوط مترو گفت : ما مجموعا برای تهران نیاز به 217 کیلومتر مترو داریم که به تفکیک عبارتند از 43 کیلومتر خط یک که محقق شده ، 25 کیلومتر خط 2 که محقق شده ، 37 کیلومتر خط 3 که آن هم به بهره برداری رسیده و نیز 21 کیلومتر خط 4 که آن هم تکمیل شده است. خط 6 و 7 نیز مجموعا با 60 کیلومتر طول خطوط در حال ساخت می باشد و 4 کیلومتر هم خط مترو فرودگاه مهر آباد می شود . تنها خطی که باقی می ماند خط 8 است که هنوز از سوی شورای عالی ترافیک مصوب نشده است.

وی ادامه داد : در زمینه استفاده از مشاوران به روز هم باید بگویم در حال حاضر تیم مشاوره ای در حال بررسی خطوط موجود و شبکه جدید مترو هستند تا پیشنهادی برای شبکه جدید مترو متناسب با نیاز روز شهر و شهروندان به شورای عالی ترافیک داده شود.

معاون شهردار تهران همچنین با اشاره به قیمت تمام شده هر کیلومتر مترو که مورد سوال چند تن از اعضای شورا بود، گفت: در ابتدا باید بگویم این امر تابعی از مسائل داخلی شهرداری نیست و اصولا این قیمت ها متناسب با انتخاب پیمانکاران در مناقصه ها و نیز شرایط دیگر اعلام می شود. با این حال در ساخت هر کیلومتر مترو مواردی دخیل است که به تفکیک هزینه انجام شده ارائه می شود.

وی درادامه به تفکیک هزینه های هر کیلومتر مترو، پرداخت و افزود: برای ساخت هر کیلومتر تونل مترو (تنها تونل) 30 میلیارد تومان ، ساخت هر ایستگاه با توجه به شرایط جغرافیایی 70 میلیارد تومان و برای فراهم آوردن تجهیزات از قبیل ریل ها و یا پست های برق و موارد بیشمار دیگر برای هر کیلومتر مترو 80 میلیارد تومان هزینه می شود. این در حالی است که برای تامین هر رام قطار برای یک کلیومتر 35 میلیارد تومان هزینه می شود. باید در نظر گرفت یک رام قطار برای هر کیلومتر سرفاصله 4 تا 5 دقیقه را تامین می کند .

معاون شهردار یاد آور شد: حال اگر بخواهیم سرفاصله حرکت قطار ها را کاهش دهیم باید برای هر کیلومتر دو رام قطار استفاده کنیم یعنی 35 میلیارد تومان دیگر ،پس به بیانی با احتساب همه ی این هزینه ها می توان گفت هزینه ساخت هر کیلومتر مترو 250 میلیارد تومان خواهد شد.

تشکری هاشمی افزود: برای ساخت ایستگاه شهر افتاب 80 میلیارد تومان نیاز است و این امر یکی از اولویت های کاری ما است که البته بخش عمده ای از آن انجام شده و تنها در تامین تجهیزات نیاز مند این بودجه هستیم.

معاون شهردار تهران همچنین خاطر نشان کرد: در خصوص شهر ک های اقماری نیز باید گفت با توجه به قانون حمایت از سامانه های ریلی این کار باید از شهر مبدا انجام شود. و هزینه های احداث بین دو منطقه بر عهده دولت است که هنوز در این خصوص اتفاقی نیافتاده است. اهمیت این خطوط از آن جهت است که روزانه صد ها هزار خودرو از شهر ک های اقماری به تهران می آیند که هزینه ها و مشکلات زیادی به تهران تحمیل می کنند.

 

وی در پایان گفت :در خصوص سرمایه گذاری بخش خصوصی هم باید بگویم در داخل ایران زیاد با استقبال مواجه نشده اما سرمایه گذارانی از ژاپن ، ایتالیا و سویس ابراز تمایل کرده اند که البته همکاریشان را به بعد از تعیین تکلیف برجام موکول کرده اند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: