جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 10 تير 1393     
توضیحات عضو شورای شهر پیرامون طرح مبارزه با قطع درختان

به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز، عضو شورای شهر تهران درباره شائبه‌های مطرح شده پیرامون طرح جدید شورا برای مبارزه با قطع درختان و تخریب باغات، توضیحاتی ارائه داد.

هفته گذشته یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به عدم اعطای پروانه ساخت‌وساز و پیگیری ضبط املاکی که در آن به صورت غیرقانونی اقدام به قطع و تخریب فضای سبز شده است، در شورای شهر تهران تصویب شد اما گویا اظهارات اعضا در صحن شورا با برداشت‌های اشتباهی مواجه بوده و حالا محمد مهدی تندگویان - عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ، درباره شائبه‌های مطرح شده پیرامون این طرح، گفت: در سالهای گذشته، نتوانستیم موضوع قطع درختان و از بین بردن باغات در املاک را با اخذ جریمه حل کنیم. زیرا هرکس به راحتی درختان را قطع می‌کند و هرچه قدر جرائم را افزایش دهیم، با چندین برابر بودن سود ساخت و ساز، فرد حاضر می‌شود جریمه‌ها را بپردازد.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از قطع درختان، تصمیم گرفته شد به مالک املاکی که تخریب فضای سبز و درختان را انجام می‌دهند، مجوز ساخت و ساز ندهیم، افزود: این جریمه باعث می‌شود فرد دیگر به سمت تخریب فضای سبز و از بین بردن باغ نرود زیرا در این صورت،‌ اگر مالک باغ را از بین ببرد، ملک فاقدارزش می‌شود.

تندگویان ادامه داد: عده‌ای این شائبه را مطرح کردند که اگر یک یا دو درخت قطع شود، دیگر به ما مجوز نمی‌دهند در صورتیکه در متن لایحه آمده است کسانی که با این کار درصدد از بین بردن باغ و افزایش تراکم خود هستند، از دریافت مجوز ساخت و ساز منع می‌شوند و هرچند قطع یک یا دو درخت هم مهم است اما این لایحه کسانی را شامل می‌شود که قصد تخریب باغ خود را دارند.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره به قانون مصوب مجلس و مورد تایید مجمع مبنی بر مصادره ملک فردی که باغ خود را تخریب می‌کند، گفت: از قبل این قانون را داشته‌ایم که اگر کسی باغ ملک خود را تخریب کرد و فضای سبز را از بین برد، شهرداری با حکم قوه قضاییه، حق دارد ملک او را در جهت خدمات عمومی مصادره کند.

وی افزود: قانون به شهرداری اجازه مصادره نمی‌دهد؛ شهرداری ابتدا باید در قوه قضاییه تشکیل پرونده دهد و درخواست مصادره کند. به این ترتیب، شهرداری مالک آن زمین نمی‌شود. ملک تحت پوشش خدمات عمومی در می‌آید و تبدیل به فضای خدماتی درمانی یا عام المنفعه می‌شود.

تندگویان با بیان اینکه تاکنون شهرداری در 540 مورد، در قوه قضاییه تشکیل پرونده داده است، گفت: اما قوه قضائیه، حقوق مالک را به حقوق عموم مردم ترجیح می‌دهد و تا به امروز، شهرداری نتوانسته ملکی را مصادره کند.

6 تا 7 هزار میلیارد، هزینه لازم برای تملک باغات کن

عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، همچنین درباره روند تملک باغات توضیح داد: طبق بحث‌های مطرح شده در کمیسیون ماده 7، هر ساله شهرداری باید با توجه به بودجه، بخشی از باغات کن را تملک کند و اگر زمین واقعا پر درخت باشد و فضای سبز باشد که نتوان در آن ساخت و ساز انجام داد. با توافق مالک در کمیسیون ماده هفت، رای به تملک باغ می‌دهیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه اگر شهرداری بخواهد تمام باغات کن را تملک کند، 6 تا 7 هزار میلیارد باید هزینه کند، افزود: سالانه شهرداری بین 700 تا 800 میلیارد برای تملک این باغات هزینه می‌کند. برای تملک سایر باغ‌ها نیز با توجه به مناطق هزینه‌ها متفاوت است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: