فارس: متوسط قیمت خرده فروشی 11 گروه کالایی در هفته منتهی به 23 خرداد ماه از سوی بانک مرکزی منتشر شد.
براساس این گزارش، قیمت گروههای لبنیات 0.1 درصد، تخم مرغ 2.9 درصد، گوشت مرغ 4.2 درصد و قند و شکر 0.3 درصد افزایش داشته است.
همچنین قیمت گروههای سبزیهای تازه 0.9 درصد و میوههای تازه 5.8 درصد کاهش یافتهو قیمت گروههای روغن نباتی، چای و گوشت قرمز و حبوببدون تغییر بوده است.
*لبنیات و تخممرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت پنیر غیر پاستوریزه و کرده پاستوریزه به ترتیب معادل2/0 درصدو 6/0 درصد نسبت به هفته قبل افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. قیمت تخممرغ معادل 2/9 درصد افزایش داشت و شانهای 68000 الی 92000 ریال فروش میرفت.
*برنج و حبوب
در این هفته، در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک معادل 1/0 درصد افزایش یافت و قیمت برنج داخله درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، بهای نخود، عدس و لوبیا سفید هر یک معادل 1/0 درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
*میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری لیمو شیرین عرضه کمی داشت، ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه میشد که در گروه میوههای تازه بهای پرتقال درجه یک معادل 0/6 درصد، لیموشیرین 4/6 درصد و زردآلو 1/5 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 7/1 درصد تا 2/24 درصد کاهش یافت.
در گروه سبزیهای تازه بهای پیاز و سبزیهای برگی ثابت بود. قیمت سیبزمینی معادل 4/10 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 3/0 درصد تا 8/5 درصد کاهش داشت.
*گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر بود و بهای گوشت مرغ معادل 2/4 درصد افزایش یافت.
*قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند معادل 4/0 درصد و شکر 2/0 درصد افزایش داشت و بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.
گروه کالا
|
درصد تغییر نسبت به هفته قبل
|
درصد تغییر نسبت به هفته مشابه ماه قبل
|
درصد تغییر نسبت به هفته مشابه سال قبل
|
لبنیات
|
0.1
|
0.2
|
12.7
|
تخم مرغ
|
2.9
|
13.3
|
1.4-
|
برنج
|
0.1
|
0.4-
|
5.4
|
حبوب
|
0
|
2.9-
|
8.9-
|
میوههای تازه
|
5.8-
|
11-
|
24.2
|
سبزیهای تازه
|
0.9-
|
11.3-
|
2.4-
|
گوشت قرمز
|
0
|
0.2-
|
6.3
|
گوشت مرغ
|
4.2
|
9.2
|
23.4
|
قند و شکر
|
0.3
|
0.3
|
9.3
|
چای
|
0
|
0.1
|
0.3
|
روغن نباتی
|
0
|
0
|
3.9
|