هکرهای چینی به شبکههای فراهم کنندگان پهنای باند آمریکا دسترسی پیدا کردند و اطلاعاتی را از سیستمهایی که دولت فدرال برای استراق سمع مورد تائید دادگاه استفاده میکند، به دست آوردند.
به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد شرکتهای «ورایزن کامیونیکیشنز»، AT&T و «لومن تکنولوژیز» در میان شرکتهای مخابراتی هستند که هکرهای چینی به آنها رخنه کرده اند.
در گزارش «ژورنال» آمده است: این هکرها ممکن است ماهها به زیرساخت شبکه مورد استفاده این شرکتها برای همکاری با درخواستهای دولت آمریکا برای شنود داده، دسترسی یافته باشند. این هکرها همچنین به سایر شاخههای ترافیک اینترنت آمریکا دسترسی یافتند.
وزارت خارجه چین روز یکشنبه اعلام کرد از حمله شرح داده شده در این گزارش اطلاعی ندارد اما در گذشته، آمریکا «روایت نادرست» را برای تهمت زدن به چین ساخته است. این وزارتخانه در بیانیهای به رویترز گفت: در زمانی که امنیت سایبری به چالشی مشترک برای همه کشورهای جهان تبدیل شده است، این رویکرد اشتباه، مانع تلاشهای جامعه بینالمللی برای مقابله مشترک با این مشکل از طریق گفتوگو و همکاری خواهد شد.
پکن قبلا ادعاهای دولت آمریکا و کشورهای دیگر مبنی بر استفاده از هکرها برای نفوذ به سیستمهای رایانه خارجی را رد کرده بود.
طبق گزارش «وال استریت ژورنال»، این حمله توسط یک گروه هک چینی با هدف جمع آوری اطلاعات انجام داد که بازرسان آمریکایی آن را «توفان نمک» نامیده اند.
مقامات اجرایی آمریکا، اوایل سال جاری، پس از رویارویی با پکن در خصوص جاسوسی سایبری در عملیاتی به نام «ولت تیفون»، یک گروه هک بزرگ چینی را منحل کردند.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت خارجه چین در بیانیه خود اعلام کرد سازمانهای امنیت سایبری پکن شواهدی را پیدا کرده و منتشر کردهاند که نشان میدهد «ولت تیفون»، توسط «یک سازمان بینالمللی باج افزار» شکل گرفته است.