رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: طبق آمارها سالانه ۱۷ میلیون تن فرآوردههای خام دامی در کشور با حمایتهای بهداشتی جامعه دامپزشکی تولید و عرضه میشود.
به گزارش ایسنا، مجتبی نوروزی در مراسم صدمین سالگرد تاسیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اهمیت توجه به سلامت و بهداشت در تولید غذا و امنیت غذایی کشور اظهار کرد: گرچه تاسیس سازمان دامپزشکی برای مبارزه با بیماریهای حیوانی صورت گرفته، اما نباید از توجه به بیماریهای مشترک انسان و حیوان و شیوع بیماریهای نوظهور غافل باشیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تولید واکسن در تمامی عرصههای انسانی، دامی، طیور و آبزیان در ۱۰۰ سال اخیر مدیون تلاشهای پزشکان و دامپزشکان است، ادامه داد: بیماریهای مهلکی همچون فلج اطفال، سرخک، سرخجه و دیفتری که جامعه را تهدید میکردند، اکنون کنترل شدهاند.
وی تصریح کرد: پیشگیری در مدیریت دامپزشکی بسیار مهم است، تا جایی که کنترل سلامت زنجیره غذایی از مزرعه تا مصرف به تامین بهداشت دام و فرآوردههای خام دامی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دام، طیور و آبزیان بستگی دارد و این امر از اهداف اصلی سازمان دامپزشکی کشور است.
نوروزی با بیان اینکه سالانه ۱۷ میلیون تن فرآوردههای دامی در کشور با حمایتهای جامعه دامپزشکی عرضه میشود، گفت: در حال حاضر ۲۷۰ کارخانه داروسازی، واکسن سازی و مکمل سازی با تولید ۳۰۰۰ قلم دارو در کشور مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با ارائه آماری از دستاوردهای سازمان دامپزشکی افزود: در سال ۱۴۰۲، ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه در ماه تولید شد که در مجموع یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت.
به گفته وی، با این میزان جوجهریزی تعداد تلفات از ۱.۶ درصد به ۱.۲ درصد کاهش یافت که رکورد بی سابقهای در تولید بوده است.
نوروزی درباره صادرات تخم مرغ گفت: از ابتدای سال تاکنون ۷۰ هزارتن تخم مرغ و بیش از ۱۷ هزار تن گوشت مرغ به کشورهای هدف صادر شده است.
وی با تاکید بر اهمیت جلوگیری از کشتار دام مولد در کشور افزود: بازسازی ذخایر دامی نیازمند زمان است، بنابراین در تلاشیم تا از طریق دیپلماسی اقتصادی و همکاری با کشورهای همسایه همچون هند، عراق، پاکستان و افغانستان به تبادلات تجاری دامپزشکی بپردازیم.
رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: اکنون هشت آزمایشگاه تخصصی، ۳۲ آزمایشگاه دولتی و ۲۶۵ آزمایشگاه خصوصی داریم که این شبکه در زمینه کنترل و نظارت بهداشتی در کشور بسیار موثر هستند.
وی خواستار افزایش اعتبارات سازمان دامپزشکی کشور به چهار همت، تقویت نیروی انسانی، تجهیزات و ناوگان حمل و نقل در این بخش شد و افزود: اگر موضوع تامین نیروی انسانی در این بخش جدی گرفته نشود به طور حتم در سه یا چهار سال آینده با مشکل جدی کمبود نیروی انسانی در این بخش روبرو خواهیم شد که این در فرایند اقدامات سازمان دامپزشکی کشور موثر است.