جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 29 مهر 1394     
اسناد را با تاخیر قبول نمی کنند

به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز، معاون شهردار تهران معتقد است وجود حسابرسی در شورا نشان از شفافیت مالی در شهرداری است اما عضو هیات رییسه شورای شهر تهران معتقد است وجود حسابرسی هیچ نقطه قوتی برای شهرداری محسوب نمی شود .

روز گذشته رحمت الله حافظی  رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در صحن شورای شهر با اشاره به اظهارات اخیر شهردار تهران درباره شفافیت مالی، گفت: شهردار تهران اعلام کرده است "اگر شما از اعضای شورای شهر بپرسید، قطعا به شما خواهند گفت وضعیت شفافیت مالی امروز شهرداری تهران بی سابقه است" همچنین در بخش دیگری گفته است "به قطعیت می گویم شفافیت های مالی ما کم نظیر است."

وی ادامه داد: شهرداری تهران ۴۰ شرکت و سازمان دارد که تاکنون گزارش حسابرسی ۱۴ شرکت در اختیار اعضای شورای شهر قرار گرفته است. با استناد به این گزارشات و تعریف سه کلید واژه "عدم دسترسی به مستندات و اطلاعات کافی"، "در اختیار این موسسه قرار نگرفته است" و "ارائه نشده است" از متن گزارش حسابرس، ۲۵۲ مرتبه از این سه کلید واژه استفاده شده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، همچنین تصریح کرد: در بند ۵ گزارش حسابرس در مورد یک شرکت  در ۲۱ پروژه صرفا با یک بار استفاده از کلید واژه " عدم دسترسی به مستندات و اطلاعات کافی" به این موارد ایراد وارد شده است.

حافظی تاکید کرد: از این گزارش حسابرس که نماینگر عملکرد اداری و مالی شهرداری هیچ رضایتی نداریم، چگونه در این گزارش می توان شفافیت مالی را استنباط کرد  وقتی اطلاعات در اختیار حسابرس و ما قرار نگرفته است، چگونه مدعی می شوید که شفافیت مالی بی نظیر و کم سابقه ای وجود دارد. این گزارش موید وجود مشکلات زیادی است و آن را نمی پذیریم.

مدرک را دیر بدهیم شورا نمی پذیرد

 در واکنش به سخنان این عضو شورای شهر تهران امروز، معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تاکید بر اینکه حسابرسی شرکت های وابسته به شهرداری از دوره مدیریت آقای قالیباف در پایتخت آغاز شده که حسابرسی ها گواه شفافیت مالی است، به سایت روابط عمومی شهرداری تهران گفت: حسابرسان تنها عملکرد یک سال مالی شرکت ها را بررسی می کنند و اسناد مالی که به سال بعد منتقل می شود را حتی اگر مدیران شرکت ها در اختیارشان قرار بدهند، قبول نمی کنند.ضمن اینکه مدت حسابرسی حسابرسان هم محدود بوده و چنانچه اسنادی بعد از تاریخ حسابرسی در اختیارشان قرار بگیرد، نمی پذیرند. طبیعی است در چنین شرایطی حسابرس اعلام می کند که اسنادی در اختیارش قرار نگرفته و این قطعا به معنای عدم شفافیت مالی نیست.

ناصر امانی با بیان این مطلب افزود: یکی از بارزترین مظاهر نشان دادن شفافیت مالی در شهرداری پایتخت، قرائت گزارش های حسابرسی از تمامی شرکت های وابسته به شهرداری است که در حال حاضر در شورای شهر صورت می پذیرد.

وی تصریح کرد: ما از جامعه حسابرسان کشور می خواهیم اگر سندی در اختیار دارند که مشخص می کند تا قبل از سال ۸۵ یکی از شرکت های شهرداری تهران مورد حسابرسی قرار گرفته و حسابرسی اش در شورای شهر قرائت شده، حتما آن را رسانه ای کنند تا افکار عمومی در جریان قرار بگیرند.

امانی با اشاره به اینکه باید تاکید کنم که هم اکنون حسابرسی از شرکت های زیرمجموعه های شهرداری پایتخت طی ۲ مرحله انجام می شود، خاطرنشان کرد: یک بار حسابرسان منتخب مجامع شرکت ها و یکبار حسابرسان شورای شهر تهران این کار را انجام می دهند و این اقدام نیز گواه کاملی برای شفافیت مالی در شهرداری تهران است.

وی ادامه داد: اینکه حسابرسی در گزارش خود اعلام می کند که یک یا چند سند مالی از سوی شرکت در اختیارش قرار نگرفته است، کاملا طبیعی است و برای همه شرکت ها و یا سازمان هایی که مورد حسابرسی قرار می گیرند این بندهای شکلی وجود دارد و به معنای عدم شفافیت مالی نیست.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تاکید براینکه حسابرسان تنها عملکرد یک سال مالی شرکت ها را بررسی می کنند،گفت: آنها اسناد مالی که به سال بعد منتقل می شود را حتی اگر مدیران شرکت ها در اختیارشان قرار بدهند، قبول نمی کنند زیرا خود را موظف به بررسی سندهای مالی همان سال می دانند. ضمن اینکه مدت حسابرسی حسابرسان هم محدود بوده و چنانچه اسنادی بعد از تاریخ حسابرسی در اختیارشان قرار بگیرد، نمی پذیرند.

وی تاکید کرد: طبیعی است که در چنین شرایطی حسابرس اعلام می کند که اسنادی در اختیارش قرار نگرفته و این قطعا به معنای عدم شفافیت مالی نیست.

امانی افزود: در حال حاضر در پرتال شهرداری تهران و در قسمت مربوط به معاونت مالی و اقتصادی سندهای مالی شهرداری در اختیار عموم مردم قرار گرفته  و این حرکت خود نیز حاکی از شفافیت مالی در شهرداری پایتخت است.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری  قبول دارد که یکسری اشکالات شکلی در حسابرسی های  شرکت های وابسته به شهرداری  وجود دارد اما باید اعلام کنم که این مساله کاملا طبیعی است که البته شهرداری تهران درصدد رفع آنان است.

امانی با بیان اینکه فلسفه حسابرسی از بین بردن خطاها و اشکال است، خاطرنشان کرد: مدیران شهرداری در همه زمینه ها اشکالات مسلمی که از سوی شورای شهر تهران اعلام شود را می پذیرند و در صدد رفع آن برخواهند  آمد.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تفریغ بودجه سال ۹۲ شهرداری تهران  به شورای شهر ارایه شده و به تصویب اعضای محترم رسیده است، اظهارداشت: افتخار شهرداري تهران اینست که تفريغ بودجه آن هيچ عقب ماندگي نداشته و سال به سال بررسي و توسط شوراي اسلامي شهر تهران به تصويب رسيده است.

معاون برنامه ريزي، توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران در پایان گفت: همان طور که بارها تاکيد کرده ايم يکي از سياست هاي قطعي شهرداری تهران از سال ۸۵ تاکنون ، ايجاد انضباط مالي و شفافيت عمليات حسابداري و هزينه ها بوده و خواهد بود.

آقای امانی کدام مدرک را به شورا داده اید که ما آن را نپذیرفته ایم/ با مدرک حرف بزنید

اما ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در واکنش به سخنان معاون برنامه‌ریزی شهردار تهران به مهر گفت: اینکه ما خودمان را با سالیان گذشته مقایسه کنیم و آن را نشان از توانایی بدانیم، درست نیست. ما ۴۰ سال پیش چیزی به نام انرژی هسته‌ای و نانو نداشتیم، اما حالا به تناسب رشد علمی بشریت، همه حوزه‌ها رشد پیدا کرده، اینکه ما معیار موفقیت خود را با گذشته دور مقایسه کنیم، درست نیست.

وی ادامه داد: اینکه در حال حاضر در شهرداری حسابرسی وجود دارد و ۱۲ سال پیش وجود نداشت، هیچ نقطه قوتی محسوب نمی‌شود؛ در حال حاضر تمام نهادهای کشور رشد کرده‌اند و شهرداری نیز به تبع همه کشور رشد داشته است.

قناعتی با بیان اینکه حسابرسی فعلی در شهرداری نتیجه تغییر روش سنتی به مدرن است، تصریح کرد: ما انتظار داریم شهرداری حساب و کتاب شفاف بر اساس امکانات و تجهیزات روز حسابداری داشته باشد که به راحتی نیز قابل ارائه به حسابرس است. متاسفانه این اسناد ومدارک در سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری به حسابرس ارائه نمی‌شود و این همان مشکل شفاف‌سازی مالی در شهرداری است.

این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران تاکید کرد: نیروهای متخصص مالی که بیش از ۲۰ تا ۲۵ سال در این سازمانها در حال فعالیت هستند، اسناد و مدارک را به حسابرس نمی‌دهند. این اسناد و مدارک هر وقت به شورا ارائه شود، شورا آن را در نظر می‌گیرد. مگر ما با بغض و کینه در حال بررسی حساب‌های شهرداری هستیم، آقای امانی اعلام کند کدام مدارک را در چه زمانی به حسابرس داده است و ما آن را تحویل نگرفته‌ایم.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: