سخنگوی کاخ کرملین در جمع خبرنگاران به سوالاتی درباره جنگ اوکراین و انتخابات آمریکا پاسخ داد. به اعتقاد او در مدت ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» هیچ اقدام خوب و متمایزی در ارتباط با روسیه انجام نگرفت اما حداقل گفتوگویی میان ۲ کشور در جریان بود.
به گزارش ایسنا، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران گفت عملیات ایجاد منطقه حائل در خارکیف اوکراین با شکست مواجه شده و تا زمان تکمیل موفقیتآمیز آن ادامه خواهد داشت.
این اظهارات پسکوف در پاسخ به سوال یک خبرنگار مطرح شد که پرسیده بود آیا این واقعیت که در منطقه بلگورود چند ایست بازرسی تعیین شده است، به معنی شکست عملیات تشکیل منطقه امن در خارکیف بوده است یا خیر.
منطقه امن در خارکیف
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: پسکوف در پاسخ گفـت که «نه به این معنی نیست. این عملیات ادامه دارد و تا تکمیل موفقیتآمیز آن دنبال خواهد شد.»
پیش از این، «ویاچسلاو گلادکوف» فرماندار منطقه بلگورود گفته بود که این ایست بازرسیها از ۲۳ ژوئیه در ۱۴ شهرک این منطقه ایجاد خواهد شد که وضعیت عملیاتی دشواری بر آن حاکم بوده است.
پسکوف نیز توضیح داد که محدودیتهای دسترسی به این ۱۴ شهرک به دلیل «حملات وحشیانه» کییف به اماکن غیرنظامی در این منطقه بوده است تا اقدامات لازم بری تامین امنیت جمعیت آن انجام شود.
آینده جنگ اوکراین
پسکوف در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارت «آندژی دودا» رئیسجمهور لهستان درباره آینده جنگ اوکراین گفت کرملین با پیشگوییهای دودا در این باره همنظر نیست که پیروزی روسیه در اوکراین ممکن است منجر به جنگی علیه غرب شود.
طرح صلح اوربان
سخنگوی کرملین درباره کمکهای نظامی اروپا به اوکراین گفت که اظهارات اروپاییها درباره عزمشان برای کمکهای نظامی به کییف و تلاش برای «تضعیف» ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، در واقع، پاسخی علنی به ابتکارات صلح او است.
«بالاس اوربان» مدیر سیاسی دفتر نخستوزیری مجارستان، دوشنبه گذشته، گفته بود که ویکتور اوربان طرح خود برای حلوفصل درگیریها در اوکراین را که دارای «اهداف و ضربالاجلهایی واقعبینانه» است، به رهبران اتحادیه اروپا ارائه کرده است.
پسکوف در این باره به خبرنگاران گفت: پاسخهایی (به این طرح) داده شد، حتی به صورت علنی. خود اروپاییها در تلاشند با انکار هرگونه قدرت او در این زمینه و ازسرگیری عزمشان برای کمکهای نظامی به اوکراین، اوربان را تضعیف کنند. احتمالا، این پاسخی است که میدهند.
انتخابات آمریکا
او همچنین گفت که در مدت ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا، هیچ اقدام خوب و متمایزی در ارتباط با روسیه انجام نگرفته بود و محدودیتهای جدیدی نیز اعمال شدند اما گفتوگویی میان ۲ کشور در جریان بود.
پسکوف گفت موضوع برقرار بودن گفتوگو میان طرفین را میتوان عامل مثبتی در نظر گرفت.
سخنگوی کاخ کرملین همچنین اشاره کرد که پیش کشیدن نام روسیه و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور این کشور مدت زیادی است که در انتخابات آمریکا مرسوم شده است.