تسنیم: سیدجواد علوی درباره تدابیر کراتین بالا اظهار داشت: بهتر است این افراد صبح ناشتا یک لیوان مخلوط عرق خارشتر و خارخاسک (از هر کدام نصف لیوان) گرم کرده با 2 قاشق غذاخوری سکنجبین عسلی ساده همراه با 2 قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط و گرم مصرف کنند.
بهگفته وی بعد از گذشت یک ساعت یک لیوان آب انگور شیرین تازه بدون پوست و هسته مصرف کنند و حداقل بعد از یک ساعت صبحانه خود را مصرف کنند که شامل مربای سیب, "به", مربای انجیر یا 7 عدد انجیر مصرف کنند.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: برای افرادی که کراتین خون بالا دارند, مصرف سیب، به، انار شیرین، انگور شیرین، گلابی و هویج مفید است.
علوی افزود: با تجویز پزشک طب سنتی روغنمالی کلیهها با روغنهای گرم مانند زیتون، بابونه، قسط انجام شود و با حوله گرم روی آن قرار داده شود. شال پشمی بر روی کلیهها بسته شود تا گرم بماند.
وی گفت: مصرف ماءالشعیر طبی مناسب است، برای تهیه آن جو پوستکنده را با 10 تا 15 برابر آب خیسانده روی شعله ملایم قرار دهند. بهمحض شکفته شدن جوها، آن را از روی حرارت برداشته تا سرد شود، البته برای تأثیر بهتر آن را گرم مصرف کنند.
این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: شربت لیمو برای رفع تشنگی افراد مبتلا به کراتین بالا مفید است به این ترتیب که مقداری شکر را در ظرفی ریخته آبلیمو روی آن ریخته تا سطح شکر پوشیده شود و یک شب در ظرف دربسته در هوای معمولی قرار داده شود، سپس صاف کرده و با مقداری دیگر آبلیمو روی کمی حرارت به قوام آورده شود.
علوی افزود: مصرف آب هویج، آب سیب و آب کاهو حداقل 2 استکان بسیار برای این افراد مفید است.
وی ادامه داد: مصرف آش انار نیز مناسب است، برای تهیه آن به این ترتیب عمل شود؛ برنج را در آب نیمپز کرده، آب انار ترش با کمی شکر، یا آب انار شیرین و کمی آب بهِ شیرین به آن اضافه کرده با کمی روغن بادام شیرین یا شیره مغز بادام شیرین چند جوشی داده تا چاشنی جذب برنج شود، با کمی مراغ و ادویههایی مانند دارچین, نعناع و زعفران مصرف شود.
این کارشناس طب سنتی یادآور شد: خورش کرفس با زیره, ماشپلو با گوشت پرندگان, و همچنین نخودآب برای این افراد مفید است. (نخودآب غذای بسیار مقوی است که از نخود خیسخورده همراه با گوشت پرندگان همراه با پونه، کرفس، مغز بادام و زیره تهیه میشود).