جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 21 خرداد 1393     
احمد حکیمی‌پور:
بافت‌های تاریخی نیاز به شهرداری دارند

به گزارش شهرداری نیوز،تشکیل شهرداری بافت‌های تاریخی در جهت حفظ، نگهداری و مدیریت واحد بر این پهنه‌ها انجام خواهد شد تا جلوه‌های تاریخی و گردشگری تهران هم به چشم بیایند و هم برای نگهداری آنها مدیریت واحدی تصمیم‌گیری کند.

احمد حکیمی‌پور، رئیس کمیته میراث فرهنگی و بافت‌های فرسوده در جلسه این کمیته که به بررسی چگونگی ساماندهی خیابان‌ها و معابر تاریخی در مناطق 12 و 11 شهرداری تهران اختصاص داشت، با تاکید بر اینکه آیین نامه انتخاب "شهرداری بافت‌های تاریخی" در دوره‌های گذشته شورا تدوین شده است گفت: آیین نامه شهرداری بافت‌ها‌ی تاریخی در دوره‌های گذشته شورا تهیه و تدوین شده است، اما به مرحله اجرایی در نیامده است، امیدواریم که در این دوره از شورا بتوانیم، با راه اندازی دبیر خانه ایی برا یاین موضوع،  این طرح را مصوب و اجرایی کنیم. 

وی افزود: تشکیل شهرداری بافت‌های تاریخی در جهت حفظ، نگهداری و مدیریت واحد بر این پهنه‌ها انجام خواهد شد تا جلوه‌های تاریخی و گردشگری تهران هم به چشم بیایند و هم برای نگهداری آنها مدیریت واحدی تصمیم گیری کنند. 

حکیمی پور خاطر نشان کرد: بافت‌های تاریخی تهران تنها به یک یا دو منطقه اختصاص پیدا نمی‌کند، به دلیل این پراکندگی، تصمیم‌گیری بر وضعیت آنها نیاز به یک مدیریت واحد دارد که این امر هم با تشکیل شهرداری بافت‌های تاریخی امکان پذیر خواهد شد. 

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورا خاطر نشان کرد: در نظر داریم پتانسیل‌های گردشگری تهران را احیاء و بازسازی کنیم، تهران تنها آلودگی هوا و صوت ندارد. در تهران زیبایی‌هایی طبیعی و تاریخی وجود دارد که در بی‌توجهی مسئولان در حال تخریب و دفن شدن هستند. 

وی همچنین به وجود مصوبات و تکالیفی برای ساماندهی بافت‌های تاریخی شهر تهران اشاره کرد و افزود: با وجودی که شورای شهر تهران دوره دوم و سوم مصوبات و اسناد ساماندهی بسیار مهمی را در این زمینه داشته است اما موضوع ساماندهی بافت‌های تاریخی، خیابان‌ها و معابر جدی پیگیری نشده است. 

حکیمی پور تاکید کرد که کمیته میراث فرهنگی شورا به دنبال به هم پیوستگی سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با ساماندهی بافت‌های تاریخی است. 

رجب علی خسروآبادی مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران نیز اعلام آمادگی همکاری با مدیریت شهری اظهار داشت: طی سال‌های گذشته بسیاری از موضوعات مرتبط با ساماندهی بافت‌های تاریخی مقفول مانده بود که با تشکیل دو کمیته فنی و شورای فنی در میراث فرهنگی استان امیدواریم بسیاری از کارهای بر زمین مانده را اجرا کنیم. 

وی همچنین خاطر نشان کرد: یکی از اقداماتی که میراث فرهنگی استان در پی عملیاتی کردن آن است، بحث تشکیل شورای ثبت حریم قاعده مند آثار تاریخی است. 

خسرو آبادی تاکید کرد که قوانین در حوزه میراث فرهنگی  و آثار تاریخی به شیوه بخشی نگری اجرایی نخواهد شد بلکه نیاز به همگرایی و همدلی در این راستا وجود دارد. 

در پایان این جلسه مقرر شد با کمیته بافت‌های تاریخی در شهرداری‌های مناطق فعال شوند، همچنین طرحی برای نحوه مدیریت، بهره‌برداری و تملک بناها و آثار تاریخی تهیه و تدوین شود و برای تصویب نهایی به صحن شورا ارائه شود.همچنین با تشکیل دبیرخانه شهرداری بافت‌های تاریخی، موجودیت این شهردار تعیین تکلیف شود.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: