شاید رونق تبلت در بازار موجب شده تا قیمت این محصول از ١٥٠ هزار تا پنج میلیون تومان خرید و فروش شود. برای مثال تبلت سامسونگ گلکسی (GALAXY SAMSANG)، با صفحه نمایش ١٠,١ اینچ، RAM ١.٥ گیگابایت، حافظه داخلی ١٦ و دوربین سه مگاپیکسل به قیمت ٩٢٥ هزار تومان، در بازار عرضه میشود. تبلت سامسونگ با صفحه نمایش ٩.٧ اینچ، حافظه دو گیگابایت، دوربین پنج اینچ و سیستم اندروید نسخه پنج به قیمت یکمیلیونو ١٣٠ هزار تومان فروخته میشود. تبلت سامسونگ گلکسی نسخه اندروید ٤.٤ با صفحه نمایش هفت اینچ، حافظه یک گیگابایت و کیفیت دوربین دو مگاپیکسل نیز ٤٤٥ هزار تومان است.
تبلت لنوو (LENOVO)، با صفحه نمایش هشت اینچ، RAM ٢گیگابایت و دوربین هشت مگاپیکسل حدود ٧٣٥ هزار تومان قیمت دارد. تبلت لنوو (LENOVO) با صفحه نمایش هشت اینچ، نسخه اندروید ٤.٢، حافظه یک گیگابایت و دوربین پنج مگاپیکسل به قیمت ٤٧٥ هزار تومان به فروش میرسد. تبلت توشیبا (TOSHIBA) با صفحه نمایش هشت اینچ، حافظه دو گیگابایت و دوربین عکاسی هشت مگاپیکسل نیز ٩٧٠ هزار تومان است.
تبلت مایکروسافت (MICROSOFT)، با صفحه نمایش ١٢ اینچ، حافظه چهار گیگابایت و دوربین پنج مگاپیکسل حدود سهمیلیونو ٣٠٠ هزار تومان عرضه میشود.
تبلت مایکروسافت (MICROSOFT)، با صفحه نمایش ١٠.٦ اینچ، حافظه هشت گیگابایت و دوربین یک مگاپیکسل به قیمت چهارمیلیونو ٨٧٠ هزار تومان فروخته میشود. تبلت اپل ipad با صفحه نمایش ٧.٩ اینچ، حافظه یک گیگابایت و دوربین پنج مگاپیکسل نیز حدود یکمیلیونو ٧٨٠ هزار تومان است.
تبلت ایسوس (ASUS) با صفحه نمایش هفت اینچ، اندروید ٤.٤ حافظه یک گیگابایت و دوربین پنج مگاپیکسل حدود ٥١٢ هزار تومان در بازار عرضه میشود. تبلت هوآوی (Huawei) با صفحه نمایش هفت اینچ دوربین ١٣ مگاپیکسل، حافظه داخلی ١٦ اینچ نیز ٧٨٥ هزار تومان فروخته میشود. یکی از بارزترین تفاوتهای تبلتها در اندازه صفحه نمایش است که از این لحاظ میتوان تبلتها را سه دسته تقسیم کرد. تبلتهای هفت تا هشت اینچ (تبلتهای کوچک)، تبلتهای هشت تا ١٠ اینچ (تبلتهای متوسط و نیمه بزرگ) و ١٠ اینچ و بزرگتر (تبلتهای بزرگ) تقسیم میشوند.
یکی از موارد مهمی که در خرید تبلت باید به آن توجه شود، پردازنده دستگاه است. این قطعه وظیفه اصلی پردازش اطلاعات و آمادهسازی آن را بر عهده دارد. البته باید به این نکته توجه کرد که پردازنده همه چیز دستگاه نیست، درواقع باید پردازندهای انتخاب شود که برای نیاز کاربر کافی باشد، چون در مواقعی کاربران پردازندهای را انتخاب میکنند که قیمت بالایی دارد، اما ظرفیت آن بسیار بیش از نیاز و استفاده آنهاست.
بخش دیگری که هنگام استفاده از تبلت نقش مهمی ایفا میکند، سیستمعامل دستگاه است. تنها رابط کاری کاربر با سختافزار و بهرهمندی از سخت افزار تبلت سیستمعامل است. امروزه سازندگان ترجیح میدهند در تبلتهای خود از سیستم عاملهای معروف و پرطرفداری همچون اندروید و IOS و ویندوز استفاده کنند. یکی دیگر از موارد مهم در تبلتها، رم (RAM) آنهاست. هرچقدر رم دستگاه بالاتر باشد، سرعت کار و سرعت پاسخگویی تبلت بالاتر بوده و میتوان راحتتر و با اطمینان خاطر بیشتر با تبلت کار کرد.
نکته دیگر در تبلتها صفحه نمایش است. صفحه نمایش تبلتها باید وضوح و کیفیت بسیار بالایی داشته باشند. نوع صفحه نمایش، نوع صفحه لمسی، وضوح و ابعاد تصویر از اصلیترین پارامترهای صفحه نمایش است. امکانات دیگری از جمله موتور پردازشگر تصویر، انواع حسگر، تاچ چند لمسی و... از دیگر ویژگیهایی هستند که در کنار ویژگیهای اصلی قرار میگیرند و به نوعی در اکثر تبلتها مشترک است.
همچنین مورد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، wifi یا بهطور کلی شبکههای ارتباط اینترنتی است؛ با توجه به اینکه اصلیترین کاربرد تبلت، استفاده از اینترنت است بهتر است که از نسخه wifi قویتری پشتیبانی کند یا اگر تبلتی قابلیت نصب سیمکارت دارد خوب است که از شبکههای رادیویی نسل جدیدتری پشتیبانی کند. همچنین بلوتوث و دیگر روشهای ارتباط بیسیم از جمله NFC و DLNA از دیگر قابلیتهایی است که بهتر است تبلت از آن برخوردار باشد.