نویسنده و پژوهشگر سیاسی لبنانی در واکنش به عملیات «وعده صادق» گفت ایرانیها همواره با ظرفیتهایی که در اختیار داشتهاند از وطن خود دفاع کردهاند و با این عملیات اخیر درس بزرگی را در زمینه شیوههای دفاعی خود به رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی و غربی دادند.
«ثریا عاصی»، روزنامه نگار و نویسنده سیاسی لبنانی در پاسخ به سوال ایسنا درباره عملیات «وعده صادق » و تاثیر آن بر احیای توان بازدارندگی ایران معتقد است که عبارت «توسعه توان بازدارندگی ایران» بر احیای بازدارندگی ترجیح دارد چرا که ایرانیها همواره و شجاعانه با ظرفیتهایی که در اختیار داشتند از میهن خود دفاع کردهاند و این مهمترین مسئله است.
نویسنده لبنانی تصریح کرد: آنها از کشور خود در برابر تجاوزات آمریکا و در جنگ عراق، کشورهای خلیج فارس، مصر و آتلانتیک علیه ایران در بین سال های ۱۹۷۹-۱۹۸۸ و نیز در برابر عملیات تروریستی خرابکارانه رژیم اسرائیل علیه این کشور و علیه ملتهای عربی در کشورهای «هلال حاصلخیز» دفاع کردند.
وی ادامه داد، اما درباره تواناییهای بازدارندگی و دفاع از میهن، شکی نیست که بر اساس داده های موجود، آنها به اسرائیلیها، کشورهای خلیج فارس، اردن، مصر، آمریکاییها، فرانسویها، آلمانیها و انگلیسیها در سیزدهم ماه جاری میلادی درس بزرگی را در زمینه روشهای دفاعی و تهاجمی دادند و نشان دادند که ایرانیها به خودشان متکی بودند و توانمندیهای نظامی خود را توسعه دادند.
پژوهشگر سیاسی لبنانی با تقدیر از ایران و دستاوردهای آن اظهار داشت، عملیات ایرانیها در چارچوب دفاع ملی، بیانگر خلاقیت و نوآوری آنهاست و نباید فراموش کرد که آنها از وطن و ملتی میهن پرست دفاع میکنند.
ثریا عاصی، نویسنده سیاسی لبنانی
این روزنامه نگار لبنانی درباره نقش این عملیات در تقویت مواضع جبهههای مقاومت گفت، این سؤال گسترده است، اما اگر قرار باشد به آن پرداخته شود، آن را میتوان از دو جنبه پاسخ داد: وجه اول، ناسیونالیسم ایرانی است. بنابراین، نقش دوستان و دوستداران صلح در این جهانی که ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و کشورهای ناتو در آن ویرانی به بار میآورند، حمایت و دفاع رسانهای و سیاسی از ایران است. جنبه دوم این است که تجاوز به ایران، نقض قوانین بینالمللی و تجاوز به کشوری محسوب میشود که برای پیشرفت و آزادی مردم خود و تضمین بقای موجودیت خود، به حاکمیت ملیاش اهتمام میورزد. بر این اساس، حمایت از ایران از طریق مبارزه حامیانش با دشمنان آن در کشورشان و تحکیم ارکان و پایههای دولت ملی در این کشور امکانپذیر است.
ثریا عاصی در پایان این گفتوگو عنوان داشت، در مورد جبهههای مقاومت در یک کلام میتوان گفت که آنها به خاطر آنچه ایران در اختیارشان میگذارد و کمکی که به آنها در ایجاد نهادهای ملی مستقل در کشورهایشان ارائه میدهد مدیون ایران هستند. منظور در اینجا این است که جبهه مقاومت قبل از اینکه پایگاهی برای آغاز هرگونه حرکت و یا اقدامی داشته باشد، نمیتواند از نظم بینالمللی که ایران به دنبال دستیابی به آن است دفاع کند.