معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با بیان این که توجه ویژه به توسعه بازار محصولات سلامت یکی از سیاستهای جدی دولت و کشور است، گفت: یکی از کارهای مهم ما علاوه بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان سلامت، توسعه بازارهای صادراتی است. امسال به پیشبینی گمرک احتمالا نسبت به سال گذشته صادرات محصولات دانشبنیان سه برابر خواهد شد که قسمت خوبی از آن دارو و تجهیزات پزشکی است.
به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در افتتاحیه دومین نمایشگاه محصولات دانشبنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی که در محل مصلای تهران برگزار شد، گفت: اینکه امروز ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه حضور دارند و ۲۰ داروی جدید رونمایی میشود که یک افتخار است. از اول انقلاب تا الان کشور در نقاطی سرمایهگذاریهای ویژه کرده است که یکی از آنها حوزه سلامت از آموزش تا درمان و ... است که در همه دولتها مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی افزود: با مقایسه ایران با سایر کشورها، ما از نظر سطح رفاه سلامت و دسترس بودن درمان و هزینههای آن رتبه مناسب و ویژهای داریم. هزینههای درمانی در سایر کشورها حتی با درآمد خودشان هم بسیار سنگین است.
دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: نتیجه سرمایه گذاری بیش از ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران بر نظام سلامت این است که در حوزه سلامت یک توان بزرگ داریم که میتوان آن را به توان درآمدساز، اقتصادساز و صادرات ساز تبدیل کرد. یکی از کارهای مهم ما علاوه بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان سلامت، توسعه بازارهای صادراتی است. امسال به پیشبینی گمرک احتمالا نسبت به سال گذشته صادرات محصولات دانشبنیان سه برابر خواهد شد که قسمت خوبی از آن دارو و تجهیزات پزشکی است. در سفر اخیر رئیسجمهور به آفریقا در کنیا با همت خانه نوآوری ایران در کنیا دو دارو داشتیم که به ۱۳ دارو رسیده است و این یعنی داروی ما قاللیت توسعه صادرات را دارد.
وی افزود: توجه ویژه به توسعه بازار محصولات سلامت قطعا یکی از سیاستهای جدی دولت و کشور است که باید برای کشور ثروت آفرین باشد. با توجه به تهدیداتی که بعد از ماجرای کرونا در کشورها پررنگ شد، تغییرات استراتژیهای کشورها در حوزه سلامت و توجه آنها به توسعه داخلی سلامت یک فرصت ویژه در دیپلماسی سلامت ایجاد کرده است. بعد از کرونا همه کشوها به دنبال این هستند که محصولات مختلف را داشته باشند تا در بحرانهایی نظیر این بیماری دچار مشکل نشوند.
دهقانی فیروز آبادی ادامه داد: ما از نظر دنیا از منظر ارزان بودن و در دسترس بودن و آمادگی به همکاری یک فرصت استثنایی ویژه هستیم و اگر بتوانیم در کشورهایی که رقابت خوبی با آنها داریم، شرکت مشترک در آنها داشته باشیم و تولید محصول مشترک کنیم، حتما توسعه اقتصادی خواهیم داشت و در مقابل تحریم های احتمالی بعدی کشورهای همپیمان دیگری خواهیم داشت.
معاون علمی رئیسجمهور افزود: حالا که در تولید محصول در حال رسیدن به خودکفایی هستیم، باید کاری کنیم که مردم پشتوانه حمایت از محصول باشند. اگر دارو و تجهیرات ایرانی با کیفیت باشد و قیمت خوبی داشته باشد، حتما مردم بزرگترین حمایت کننده ما خواهند بود؛ بنابراین بر ما فرض واجب است که تلاش جهادی کنیم و از سودهای زود در دسترس بگذریم تا در قلب باور مردم محصول پزشکی ایرانی مقبول باشد.