جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 11 آذر 1402     
ردپای فلزات سمی در آشپزخانه

 ایسنا: نتایج تحقیقی نشان داد که برخی از بشقاب‌ها و کاسه‌های سرامیکی که از فروشگاه‌های زنجیره‌ای خریداری شده‌اند، با لعاب حاوی سرب، فلز سنگین سمی که هنگام مصرف می‌تواند به چندین اندام آسیب برساند، پوشانده شده‌اند.

این مقاله به دنبال تحقیقاتی منتشر شد که نشان داد به دلیل اثرات مضر سرب بر سیستم قلبی عروقی، قرار گرفتن در معرض آن با مرگ ۲.۳ تا ۸.۲ میلیون نفر در سال در سراسر جهان مرتبط است.
 
تخمین زده می‌شود که حدود ۷.۸ میلیون کودک صفر تا ۱۴ ساله در آفریقای جنوبی مسمومیت با سرب دارند که حدود ۵۳ درصد از کل جوانان در آن محدوده سنی است به این معنی که آنان بیش از پنج میکروگرم سرب در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر خون دارند؛ سرب خطر مشکلات سلامتی را در هر سطحی افزایش می‌دهد.
 
نتایج تحقیقات نشان داد که پس از آزمایش لعاب، تقریباً ۶۰ درصد از اقلام، حاوی بیش از حداکثر مقدار سرب توصیه شده توسط سازمان ملل هستند که ۰.۰۰۹ درصد از کل محتوای آن است و به‌طور متوسط اقلام حاوی حدود ۴۷ برابر این مقدار بود.
 
لعاب، پوششی مایع است که روی سرامیک‌ها اعمال می‌شود تا آنها را براق‌تر و بادوام‌تر کند. پس از پوشش، سرامیک پخته می‌شود و آن را براق می‌کند.
 
سرب اغلب در لعاب‌ها برای افزودن رنگ اضافی و افزایش مقاومت در برابر آب استفاده می‌شود اما اگر سرامیک در دمای کافی بالا گرم نشود، لعاب به‌طور کامل جامد نمی‌شود.
 
در مورد ظروف سرامیکی به این معنی است که ممکن است سرب به غذا یا آب تهیه شده در این ظروف سرازیر شود، به خصوص اگر برای پخت‌وپز یا نگهداری غذاهای اسیدی استفاده شود.
 
کودکانی که در نزدیکی کارگاه‌های سفالگری زندگی می‌کردند، احتمال بیشتری داشت که مقادیر بالایی سرب در خون خود داشته باشند. محققان بر این باورند که کودکان در حال تنفس در گرد و غبار سرب تولید شده توسط سفالگران مجاور قرار دارند.
 
گروهی از کارشناسان و مقامات یونیسف، بیانیه مشترکی درباره مسمومیت با سرب در کشورهای در حال توسعه منتشر کردند. این مورد استدلال می‌کند که علی‌رغم هزینه‌های فوق‌العاده سلامت، یادگیری و اقتصادی قابل انتساب به سرب، متوجه می‌شویم که بحران جهانی مسمومیت با سرب تقریباً به‌طور کامل در برنامه‌های بهداشت، آموزش و توسعه جهانی وجود ندارد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: