ایسنا: مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بلافاصله بعد از گزیدگی با حیوان به مرکز بهداشت شهرستان جهت دریافت سرم واکسن ضد هاری مراجعه شود.
در برابر گزیدگی از حیوانات چه کنیم؟
دکتر طیبه رازنهان با اشاره به فرا رسیدن تعطیلات نوروز، افزود: طی این ایام حضور در طبیعت و تماس با حیوانات اهلی و وحشی افزایش مییابد، بنابراین یکی از خطرات تماس با حیوانات حیوان گزیدگی توسط حیوانات هار است که ذکر چند نکته و توجه به آنها ضروری می رسد.
وی با بیان اینکه به کودکان خود آموزش دهید که سگ و گربههای ولگرد را مورد آزار و اذیت قرار ندهند، اظهار کرد: از اقامت در مکانهای که احتمال حضور حیوانات وحشی و جود دارد ،پرهیز کنید.
رازنهان با اشاره به اینکه اولین کار پس از گزیدگی شست و شوی محل گزش با آب فراوان و صابون است، اضافه کرد: در صورت گزیدگی با هرنوع حیوانات مثل سگ یا حیوانات وحشی دیگر موضوع را جدی گرفته و نسبت به انجام مراقبتهای بهداشتی لازم در اسرع وقت اقدام کنید.
رازنهان با بیان اینکه بلافاصله بعد از گزیدگی با حیوان به مرکز بهداشت شهرستان جهت دریافت سرم واکسن ضد هاری مراجعه شود، بر انجام واکسیناسیون کامل در پیشگیری از ابتلا به هاری تاکید کرد.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان تصریح کرد: در صورت تاخیر در دریافت واکسن و هار بودن حیوان، بروز علایم بیماریهاری و مرگ بیمار حتمی خواهد بود.