ایسنا: یک کارشناس مسائل اقتصادی، اخبار مثبت از تعاملات بینالمللی و جو روانی را اصلیترین عامل ریزش قیمت دلار طی روزهای اخیر دانست و گفت: البته معتقدم بعید است قیمت دلار زیر ۴۲ هزار تومان بیاید.
دلار تا کجا میریزد؟
دکتر علی حیاتنیا با اشاره به روند کاهشی قیمت دلار طی روزهای اخیر، گفت: خبر توافق ایران و عربستان، ایجاد امید نسبت به احیاء برجام و در مجموع اخبار سیاسی و بینالمللی مثبت عامل اصلی کاهش اخیر قیمت دلار است.
وی با بیان اینکه عوامل سیاسی معمولا اثرات کوتاه مدت و عمدتا روانی بر کاهش نرخ ارز دارند، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جو روانی باعث شده بسیاری از افرادی که ارز خریداری کرده بودند، برای فروش به بازار هجوم بیاورند که همین امر نیز خود به افت قیمت دامن میزند.
حیاتنیا لازمه تداوم کاهش نرخ ارز را اقدامات سیاسی و اقتصادی در کنار هم دانست و اضافه کرد: چنانچه تعاملات سیاسی پشتوانه اقتصادی نداشته باشد، امکان اینکه نرخ ارز دوباره به روند افزایشی برگردد، وجود دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی یکی از عوامل اصلی اقتصادی که به بالا رفتن قیمت ارز دامن میزند را رشد روزانه نقدینگی در کشور، کسری بودجه و خلق پول دانست و تاکید کرد: تا زمانیکه برای این موارد چاره اندیشی نشود، نرخ ارز مدیریت نخواهد شد.
به گفته حیاتنیا، یکی دیگر از عواملی که میتواند به مدیریت نرخ ارز کمک کند افزایش عرضه برای پاسخگویی به تقاضای موجود در بازار است که این مهم نیز از طریق گشایشهای بینالمللی حاصل خواهد شد.
وی معتقد است، چنانچه همه این موارد در کنار هم دیده نشود، این امکان وجود دارد با فروکش کردن جو روانی، اوایل سال آینده افزایش دوباره نرخ ارز را شاهد باشیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی درباره اینکه امکان کاهش نرخ دلار تا کجا وجود دارد نیز تاکید کرد: بعید است اثر این جو روانی بیش از این باشد و معتقدم قیمت دلار نهایتا تا حدود ۴۲ هزار تومان کاهش خواهد یافت.