ایسنا نوشت: جزئیات افزایش مستمری و حقوق و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی گفت: ۹۷ الی ۹۸ درصد کارفرمایان استان حق بیمه خود را به طور منظم پرداخت میکنند.
علیرضا حسینی، مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی اظهار کرد: دو سال پیش، ۴۳ درصد از بدهیهای صنایع به تامین اجتماعی به ۵ الی ۶ کارفرما اختصاص داشت.
او ادامه داد: در حال حاضر تمام بدهکاران کلان، بدهیهای خود را تسویه یا تقسیط کردهاند. هیچ بدهکار کلان تعیین تکلیفنشدهای در استان وجود ندارد. شرکت آذرآب و ماشین سازی بدهیهای خود را تقسیط کرده و شرکت واگن پارس و احیا صنعت بدهی خود را تسویه کردهاند. میتوان گفت در دو سال اخیر که بحث حمایت از تولید مطرح بود، بدهی تعیین تکلیف نشده و بدهکار کلان بالای ۱۰ میلیارد در استان نداریم.
او افزود: صنعتگران و تولیدکنندگان از این فرصت تحریم استفاده خوبی کردند. با توجه به بازدیدهایی که از صنایع صورت گرفته میتوان گفت در حوزه تامین اجتماعی در استان با هیچ کارفرمایی مشکل نداریم. همچنین با یکی از بزرگترین بدهکاران تامین اجتماعی در محلات که مورد اختلاف بود، به توافق رسیدیم و از این رو میتوان گفت با توجه به صرف وقت برای صنعتگران و تولیدکنندگان، بدهکار بلا اقدام وجود ندارد.
او تصریح کرد: با تفویض اختیار صورت گرفته، با بنگاههایی که مشکل مالی دارند، همکاری شده و کار تقسیط بدهی صورت میگیرد. پیش از این ۱۰۰۰ میلیارد بدهی معوقه داشتیم که ۶۳ درصد آن تقسیط شده یا در حال پرداخت است. بخش باقیمانده نیز بدهیهای جاری است یا در حال تفاهم و پرداخت هستند.
او در ارتباط با کسری منابع این سازمان گفت: هزینههای سازمان تامین اجتماعی از درآمد سازمان پیشی گرفته است. یکی از دلایل این مسئله در استان مرکزی وجود مشاغل سخت و زیانآور است که به نوعی باعث شده است که بازنشستگیهای پیش از موعد افزایش پیدا کرده و هزینههای سازمان بالاتر برود. این کسری در استان مرکزی ماهانه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است که به طور متمرکز از طریق شرکتهای سرمایهگذاری شستا، فروش سهام و به شکل عمده از بانک رفاه تامین میشود.
او گفت: اتفاق خوب این است که امسال ۹۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت به تامین اجتماعی پرداخت شد که از محل بند واو تبصره ۲ تحقق پیدا کرد. تامین اجتماعی ۸۸ هزار میلیارد تومان از بدهیهای بانک رفاه را از طریق تهاتر و انتقال سهام پرداخت کرد. علیرغم کسری موجود، تلاش کردهایم که حقوق بازنشستگان و تعهدات سازمان را به موقع پرداخت کنیم.
او ادامه داد: ضریب پوشش بیمه استان امسال از ۷۰ درصد عبور کرده است و میتوان گفت جزو پنج استان برتر کشور هستیم. در آبان سال گذشته، تعداد بیمهشدگان کل استان ۹۸۸ هزار و ۴۲۹ نفر بوده است که در آبانماه امسال به یک میلیون و ۱۱ هزار نفر رسیده است ۲.۲۹ درصد افزایش داشته است.
او افزود: بیمهشدگان اصلی در بازه زمانی فوق از ۳۲۴ هزار و ۲۰۱ نفر در استان، به ۳۳۳ هزار و ۳۸۷ نفر رسیده است و این افراد در محلات از ۱۳ هزار و ۷۲۵ نفر، به ۱۳ هزار و ۶۸۹ نفر رسیده اند که کاهش ۲۶ صدم درصدی را نشان میدهد. بیمهشدگان اجباری یا کارگری، از ۲۲۰ هزار و ۹۷۴ نفر، با افزایش ۳.۷۸ درصدی، به ۲۲۹ هزار و ۳۲۱ نفر رسیده است.
او اظهار کرد: کاهشی شدن آمار در برخی موارد، ناشی از برخی بیمههای خاص یا کاهش جمعیت دریافتکننده بیمه بیکاری بوده است. در برخی موارد با بازرسیهای انجام شده، بیمه کارگران ساختمانی یا بافندگان که در این حرفه فعال نیستند قطع شده است. همچنین تبدیل کارگران به کارفرما از دیگر دلایل این مسئله است.
حسینی گفت: بیمه شدگان آزاد یا فراگیر که زنان سرپرست خانوار و دانشجویان را نیز شامل میشود، از ۲۹ هزار و ۶۶۷ نفر در آبان سال گذشته، به ۳۵ هزار و ۶۷۷ نفر در آبان سال جاری رسیده است که افزایش ۲۰ درصدی را نشان میدهد. تعداد مستمری بگیران استان از حدود ۹۵ هزار نفر به حدود ۱۰۲ هزار نفر افزایش داشته است. تعداد کارگاههای فعال استان مرکزی نیز از ۲۳ هزار و ۵۲ نفر در آبان سال پیش به ۲۳ هزار و ۵۷۶ کارگاه در آبان امسال رسیده است.
او اظهار کرد: تغییرات کارفرما در صنایع بزرگ تأثیر مثبت داشته است و با خروج آنها از رکود، شرایط بهتری را رقم زده است و اکنون در صنایع کلان، بزرگ و متوسط، بدحسابی مشاهده نمیشود. با تعامل خوب با شرکای اجتماعی در مورد حمایت از تولید، جزو دستگاههای برتر به حساب میآییم. کارفرمایان در شورای گفت و گو، اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل به این مسئله اذعان دارند و تمام مصوبات این تشکلها را در راستای حمایت از تولید اجرا کردهایم.
او در ارتباط با نارضایتی بازنشستگان از بیمه تکمیلی گفت: انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی از سوی کانون صورت میگیرد. مبلغ پایه پیشنهادهای صورت گرفته از سوی شرکتهای بیمهای بالاست و تمایل چندانی هم از سمت شرکتها وجود ندارد. اتفاق بزرگی که در این زمینه رخ داد این بود که قرارداد امسال به ازای هر نفر ۲۰۵ هزار تومان است که نیمی از این مبلغ توسط سازمان پرداخت خواهد شد. مقرر شده است پرداختها بر اساس فاکتور ارسال شده و در انطباق با تعرفههای دولتی انجام شود و پوششها نسبت به سال گذشته، قطعا بهتر شده است.
او با اعلام حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: بیمه فراگیر بویژه بیمه خانواده ایرانی یکی از اولویتهای سازمان است که از تکالیف ما در اصل ۲۹ قانون اساسی به شمار میرود. یکی دیگر از اولویتهای سازمان، بحث حمایت از تولید است که حمایت میدانی با حضور در کارگاهها و شنیدن مشکلات تولیدکنندگان، صورت میگیرد. امیدواریم بتوانیم این دو هدف را انجام بدهیم.
یکی از کارهای ما این است که خدمات خود را به سمت غیرحضوری شدن سوق دهیم. ۳۰ خدمت ما به شکل غیرحضوری بوده که در حال حاضر به ۴۰ خدمت رسیده است و یکی از برنامههای ما این است که در سال آینده به منظور کاهش رفت و آمد مردم، فعالیتهای غیر حضوری خود را گسترش بدهیم.