به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به نقش بهسزای آلایندگی خودروهای دیزلی و کیفیت سوخت بر آلودگی هوا گفت: اگر موتورسیکلت برقی به چرخه حمل و نقل اضافه شود، حدود ۲۷۰ کیلوگرم از آلایندههای گازی و ذرات معلق در سال کاهش پیدا خواهد کرد.
محمدمهدی میرزایی قمی درباره برقی شدن موتورسیکلتهای کار بر اساس پروژههای هدفگذاری شده بیست و دومین شنبه امید و افتخار با موضوع حمل و نقل پاک اظهارکرد: پروژه برقیسازی موتورسیکلتها تاثیر قابل توجهی بر کاهش آلودگی هوا دارد. بر اساس محاسبات انجام شده، اگر موتورسیکلت برقی به چرخه حمل و نقل اضافه شود، حدود ۲۷۰ کیلوگرم از آلایندههای گازی و ذرات معلق بهصورت سالیانه کاهش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: در صورت تحقق برآورد اقتصادی در حوزه سلامت با ورود موتورسیکلتهای برقی و استفاده از آنها بهصورت سالیانه ۳۰ میلیون تومان منفعت در حوزه بهداشت و درمان برای شهر فراهم خواهد شد.
میرزایی قمی با اشاره به تاثیر استفاده از موتورسیکلت برقی بر کاهش مصرف سوخت گفت: هر موتورسیکلت برقی که به چرخه حمل و نقل اضافه میشود، سالیانه ۶۰۰ لیتر کاهش مصرف سوخت را به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران با اشاره به اینکه موتورسیکلتهای برقی حداقل ۱۴ میلیون تومان در بخش سوخت صرفهجویی خواهند داشت، گفت: بهطور کلی برقی شدن هر موتورسیکلت ۴۴ میلیون تومان منفعت اقتصادی در حوزههای سوخت و سلامت به همراه دارد.
سهم موتورسیکلتها از آلودگی هوای پایتخت
میرزایی قمی در ادامه اظهارکرد: ملاک برای هر نوع تصمیمگیری سیاهه انتشار است. بر اساس سیاهه انتشار سال۹۶ تردد موتورسیکلتها ۲۱ درصد موجب انتشار آلایندههای گازی و ۱۰ درصد انتشار ذرات معلق هوا میشود. لازم است این اطلاعات به روزرسانی شوند تا محاسبات اخیر دقیقتر باشند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آلاینده معیار، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون هستند، گفت: یکی از دلایل اصلی تولید این آلاینده، وسایل نقلیه دیزلی اعم از سبک، سنگین و نیمه سنگین است.
میرزایی قمی ادامه داد: وانت، ون، مینی بوس و کامیونهای سنگین دیزلی سهم ۳۳ درصدی در انتشار ذرات معلق دارند. بر این اساس عامل اصلی آلودگی شهر تهران وسایل نقلیه دیزلی هستند.
میرزایی قمی در پایان با اشاره به وضعیت کیفی سوخت گفت: کیفیت سوخت بر افزایش آلودگی هوا تاثیر دارد. افرایش آلاینده دی اکسید گوگرد، نشاندهنده وضعیت کیفیت سوخت است اما اوجگیری شاخص آلودگی هوا به گونهای که برای گروههای حساس یا همه گروهها ناسالم شود، به دلیل وجود ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوای تهران و تمام کلانشهرها است.