جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 29 آذر 1401     
ایده جدید دانشمندان برای شناسایی بیگانگان

 دیجیاتو: گروهی از اخترفیزیکدانان از چند مؤسسه علمی در آمریکا در مقاله‌ای به‌صورت مشترک به طرح این ایده پرداخته‌اند که بشر برای جست‌وجو به‌دنبال بیگانگان می‌تواند از رصدخانه موج گرانشی با تداخل‌سنج لیزری (LIGO) استفاده کند. البته شناسایی موجودات فضایی با این روش نیازمند حضورشان در فضاپیماهای بسیار بزرگ است.

به گزارش وب‌سایت Phys، مشکلی که در‌حال‌حاضر برای شناسایی حیات فرازمینی وجود دارد، مسئله‌ای به نام پارادوکس فرمی است؛ یعنی دانشمندان تاکنون نتوانسته‌اند حتی کوچک‌ترین نشانه مبنی بر وجود بیگانگان را تشخیص بدهند. با این وجود، اکنون گروهی از پژوهشگران می‌گویند با پیشرفت فناوری می‌توانیم به شناسایی امواج گرانشی بپردازیم و از این طریق بیگانگان را پیدا کنیم.
 
فضاپیمای بیگانگان باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
 
ولی برای اینکه شناسایی حیات فرازمینی با این روش ممکن باشد، به چند مؤلفه نیاز است. اول، جرم لازم برای ایجاد تغییرات گرانشی که از زمین قابل مشاهده باشد، باید بسیار زیاد باشد. آن‌ها می‌گویند برای شناسایی بیگانگان باید فضاپیماهای آن‌ها را ببینیم و این فضاپیماها احتمالاً باید ابعادی در اندازه سیاره مشتری داشته باشند.
 
ایده جدید دانشمندان برای شناسایی بیگانگان
 
دوم، سرعت حرکت این فضاپیماها باید خیلی زیاد باشد. محاسبات دانشمندان نشان داده است که این سرعت باید تقریباً معادل یک‌دهم سرعت نور باشد. سوم، فاصله بیگانگان از زمین نباید خیلی زیاد باشد. دامنه فاصله ۳۲۶ هزار سال نوری از زمین برای مشاهده این تغییرات گرانشی مناسب تلقی شده است. اگر همه این مؤلفه‌ها رعایت شوند، محققان احتمالاً می‌توانند با رصدخانه LIGO اثر گرانشی فرازمینی‌ها را مشاهده کنند.
 
دانشمندان همچنین می‌گویند اگر بیگانگان از روش تاب‌پیمایی استفاده کنند، شناسایی آن‌ها باید با کمک همین فناوری از روی زمین ممکن باشد؛ زیرا این فضاپیماها هم موج گرانشی ایجاد می‌کنند. تاب‌پیمایی روشی برای پیشرانی فضاپیماهاست که در بسیاری از فیلم‌ها و کتاب‌های علمی-تخیلی مثل پیشتازان فضا به آن اشاره شده است. در این روش فضاپیما با ایجاد یک حباب در فضا-زمان به سرعت‌هایی بالاتر از سرعت نور دست می‌یابد و در‌عین‌حال از تغییراتی که بر اثر این سرعت بالا به‌وجود می‌آیند، در امان می‌ماند.
 
نتایج مطالعه حاضر در به‌صورت پیش‌چاپ در وب‌سایت arXiv در دسترس قرار گرفته است.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: