ایسنا: در این بررسی از نزدیک به 500 هزار نفر در چین این پرسش مطرح شد که چند وقت یکبار غذای تند مصرف میکنند. این افراد در شروع مطالعه بین 30 تا 79 سال سن داشتند و برای مدت زمان حدود هفت سال تحت نظر قرار گرفتند که در طول این مدت حدود 20 هزار نفر از آنان فوت کردند.
متخصصان دریافتند افرادی که در طول انجام مطالعه، یک یا دو روز در هفته غذای تند میخوردند، احتمال فوتشان طی این هفت سال، 10 درصد کمتر بوده است. علاوه بر این، افرادی که در طول هفته سه یا چهار روز غذای تند و تیز مصرف کرده بودند احتمال فوتشان 14 درصد کاهش پیدا کرده بود.
«لو کویی»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگده سلامت عمومی هاروارد در ایالت ماساچوست گفت: نتایج بدست آمده از این مطالعه قطعی نیست و به همین دلیل نمیتوان در مورد رابطه بین مصرف مواد غذایی تند و کاهش سطح مرگ و میر اظهارنظر نهایی کرد.
متخصصان به طور دقیق نمیدانند چرا مصرف این گونه مواد خوراکی با کاهش میزان مرگ و میر مرتبط است اما مطالعات پیشین روی سلولها و حیوانات به چند مکانیزم محتمل اشاره دارد. به طور مثال بررسیهای نشان داده که این نوع از مواد خوراکی میزان التهاب را کاهش داده، تجزیه چربی در بدن را تشدید میکند و ترکیب باکتریهای معده را تغییر میدهد.
به گزارش لایوساینس، به گفته متخصصان در شرایط فعلی اظهارنظر قطعی در مورد تاثیرات مثبت غذاهای تند و ادویهدار بر سلامت انسان و کاهش مرگ و میر امکانپذیر نیست.