تسنیم: سال ها بود که سینمای ایران به دنبال ساخت و اکران فیلمی درباره زندگی حضرت محمد (ص) بود تا اینکه در عید قربان سال 1390 مجید مجیدی مراحل تولید فیلمی را شروع کرد که چند سال تحقیق کرده بود و فیلمنامه اش را آماده کرده بود.
حال قرار است در شب میلاد امام رضا (ع) فیلم محمد رسول الله (ص) اکران شود. تازه ترین اثر سینمایی مجیدی حاصل یک تلاش ملی و بین المللی است. فیلمی که اگر جلوی دوربینش را بازیگران ایرانی نقشآفرینی کردند اما در پشتصحنهاش عواملی حرفهای از سینمای جهان جای گرفتند.
طراحی گریم چهره های فیلمسینمایی «محمد رسول الله (ص) » را جیانتو دروسی Giannetto De Rossi گریمور ایتالیایی انجام داده است. دروسی سالها تجربه طراحی گریم فیلمهای سینمایی ایتالیایی و هالیوودی را دارد. در کنار این مرد ایتالیای همسرش میرلا دروسی Mirella De Rossi و دخترش لورلا دروسی Lorella De Rossi را هم میتوان به عنوان گریمورهای خوب سینمای دنیا نام برد. یکی از طراحیها سخت این هنرمندان طراحی چهره های فیلم سینمایی (Apocalypto) ساخته مل گیبسون را میتوان نام برد.
این گریمور ایتالیایی، با طراحی شخصیتهای فیلمهای زامبی یا گریم چهرههای زخمخورده وارد دنیای طراحی چهرههای سخت شد. برای برخی از سینمادوستان نام بردن از دروسی برای طراحی غولهای فیلمی چون کُنان ویرانگر «Conan the Destroyer» یا طراحی بدن و چهره زخمی سیلوستراستالونه هنرپیشه معروف هالیوودی در فیلمهایی چون «رمبو3» و «نور خورشید» آشنا باشد.
قالبگیری چهره با روش های مختلف، ساخت انواع ماسک فانتزی، لاتکسی، پاپیه ماشه و شبیه سازی تنها بخشی از تلاش برای ساخت چهرههای سخت است. چهرههای که به یک اثر هنری جان میدهد و ارتباط مخاطب را با دنیای فیلم نزدیک میکند. جیانتو دروسی را بیشتر به خاطر دقت در جزئیات و خلاقیتش در ساخت چهره میشناسند. آنچه میبنید، بخشی از تلاش گریمور ایتالیایی در پروژه سینمایی «محمد رسول الله (ص)» است.
مهدی پاکدل بازیگر نقش حضرت ابوطالب بود که چهره اش را دروسی ایتالیایی گریم کرده است.
جیانتو دروسی در حال طراحی چهره نقش حضرت عبدالمطلب که علیرضا شجاع نوری آن را ایفا کرده است.
مراحل گریم محمد عسگری در نقش ابولهب عموی پیامبر (ص) را در ذیل میبینید.
مراحل گریم آرش فلاحت پیشه، بازیگر نقش ابرهه را در ذیل میبینید.
داستان فیلم سینمایی «محمد رسول الله» از محاصره مسلمانان در شعب ابیطالب آغاز میشود و به پیش از تولد پیامبر اسلام باز میگردد. در این فیلم مخاطب شاهد وقایعی است که پیش از تولد پیامبر اسلام تا 12 سالگی ایشان را در بر میگیرد. صحنههای وفات مادر رسول اکرم در روستای ابواء و صحنههای مربوط به دوران شیرخوارگی و خردسالی پیامبر در روستای سعدیه هم از دیگر بخشهای فیلم است.
فیلم با اولین سفر پیامبر به شام و رسیدن به صومعه بحیرا به پایان میرسد. بحیرا راهبی مسیحی است که درباره ظهور آخرین پیامبر به ابوطالب بشارت میدهد.
عوامل تولید فیلم
عوامل فیلم سینمایی «محمد رسول الله» عبارتند از کارگردان: مجید مجیدی، نویسنده فیلمنامه: کامبوزیا پرتوی، مجید مجیدی، با همکاری حمید امجد، مشاور کارگردان: رضا میرکریمی، کارگردانهای یونیت دوم: بیژن میرباقری، سیروس حسن پور، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: لوکا لاچین، دستیاران کارگردان: علی سبزواری، حسن نجفی، بهزاد رفیعی، محسن قرائی، مدیر فیلمبرداری: ویتوریو استورارو، فیلمبردار: حمید خضوعی ابیانه، طراح تولید (مدیر طراحی صحنه، دکور و آکسسوار): میلژن کرکا کلژاکویچ، مدیران و طراحان هنری: محسن شاه ابراهیمی، حمید قدیریان، بابیک برانمیر (بانه)، طراحی هنری: اصغر نژادایمانی، بهزاد آدینه، طراحی آکسسوار: فرانکو فوماگالی، طراحی لباس: مایکل اوکانر، طراحی گریم: جیانتو دروسی، جلوههای ویژه کامپیوتری: اسکات اندرسون، هماهنگ کننده: امیررضا معتمدی، جلوه های ویژه میدانی: کوریدوری، جواد شریفیراد، مستندسازی پروژه: محمد مقدم، مهتاره علیزاده، امور بین الملل: رضا تشکری، امور مالی: مهدی نیرومند، هماهنگی امور مدیریت پروژه: نریمان شاداب، مدیران تولید: مجتبی متولی، محمد رضا منصوری، فرهاد کینژاد، تهیه کننده های اجرایی: پروانه پرتو، علیرضا رضاداد، تهیه کننده و سرمایه گذار: شرکت سینمایی نور تابان، مدیر پروژه محمد مهدی حیدریان.
علیرضا شجاع نوری در نقش عبدالمطلب پدربزرگ پیامبر اکرم (ص)، مهدی پاکدل در نقش ابوطالب عموی پیامبر (ص)، ساره بیات در نقش حلیمه دایه پیامبر (ص)، مینا ساداتی در نقش آمنه مادر پیامبر(ص)، محسن تنابنده در نقش ساموئل تاجر یهودی، داریوش فرهنگ در نقش ابوسفیان، رعنا آزادیور در نقش امجمیل همسر ابولهب، حمیدرضا تاجدولت در نقش حمزه عموی پیامبر (ص)، صادق هاتفی در نقش بحیرا راهب مسیحی، محمد عسگری در نقش ابولهب عموی پیامبر (ص) و حدود 500 بازیگر و هنرور در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
همانطور که مجید مجیدی بارها اشاره کرده است این فیلم در پی ارائه تصویری واقعی از پیامبر اسلام است. آنچه در این اثر سینمایی مقابل دیدگان مخاطبان قرار میگیرد حضور پرمهر و سرشار از برکت پیامبر اسلام است که هر جا که حضور مییافتند مردم را به مهر و دوستی فرامیخواندند. در فیلم نشان داده میشود که حضرت محمد (ص) از همان کودکی و نوجوانی سرمنشا مهر و دوستی بودهاند.
داستان فیلم به گونهای طراحی و اجرا شده است که این امکان فراهم است تا قسمتهای بعدی آن نیز ساخته شود و البته مجیدی نیز به این نکته اشاره داشته است که قصد ساخت قسمت های دوم و سوم آن را دارد و به گونهای می توان آن را سهگانهای از زندگی حضرت محمد (ص) دانست.