چین اعلام کرد هرگونه تلاش برای تهدیدات اتمی از سوی آمریکا محکوم به شکست است و واشنگتن پس از انتشار جدیدترین نسخه از رویکرد اتمیاش، موضعی غیرمسئولانه را اتخاذ کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، "وانگ ونبین" سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره این سند جدیدالانتشار از سوی آمریکا گفت، این سند به منزله ذهنیت "مجموع صفر" و جنگ سرد است و استفاده از تسلیحات هستهای ابزاری برای پیشبرد دستور کار ژئوپلیتیکی آمریکاست.
وی ادامه داد: باید تاکید کنم که در این جدیدترین نسخه آمریکا اظهارات غیرمسئولانه، اتهامات و همچنین گمانه زنیهای بی پایه و اساسی درباره مدرن سازی عادی نیروهای اتمی چین مطرح شده است. آمریکا همچنان یک استراتژی بازدارندگی اتمی را علیه پکن ادامه میدهد.
استراتژی جدید ایالات متحده که نسخه محرمانه آن روز پنجشنبه منتشر شد، وعدههای انتخاباتی رئیس جمهوری جو بایدن را زیر پا گذاشته و راه را برای پاسخ هستهای به یک حمله غیرهستهای باز میگذارد.
در حالیکه بایدن اصرار داشته است که "تنها هدف" زرادخانه هستهای آمریکا بازدارندگی یا مقابله به مثل در برابر نخستین استفاده از بمب است، در این نسخه تایید شده توسط کاخ سفید، دولت واشنگتن به این نتیجه رسیده که چنین رویکردی با توجه به طیف وسیعی از قابلیتهای غیرهستهای که توسط رقبا توسعه و ارائه میشود، سطح غیرقابل قبولی از خطر را در پی خواهد داشت.
وانگ ونبین همچنین ادامه داد، سیاست بهروز شده آمریکا آستانه استفاده از تسلیحات هستهای را آن هم در زمانی کمتر میکند که تهدید به اصطلاح اتمی از سوی یکسری از کشورهای خاص در حال افزایش است.
این سخنگو در ادامه صحبتهایش گفت: ایالات متحده دارای بزرگترین زرادخانه هستهای در جهان است و به ارتقای سه گانه هستهای خود ادامه میدهد و به طور انتخابی فرآیند کنترل تسلیحات هستهای بینالمللی را تنها زمانی پیش میبرد که این کار در خدمت سرکوب کشورهایی باشد که آنها را رقیب میبیند.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین افزود: آنچه در پشت سیاستگذاری آمریکا نهفته است، منطق هژمونیک آن در جستجوی برتری نظامی مطلق است که میتواند یک رقابت تسلیحات هستهای را دامن بزند.
دولت بایدن بارها چین را رقیب اصلی و مهمترین نگرانی واشنگتن اعلام کرده و پنتاگون میگوید پکن جامعترین و جدیترین چالش برای امنیت ملی ایالات متحده در استراتژی دفاع ملی جدید خود است.
تنشها بین پکن و واشنگتن از اوت ۲۰۲۲ و زمانی شدت گرفت که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با وجود مخالفت شدید پکن به تایوان رفت چون چین، این جزیره را بخشی از قلمروی خود میداند.
اگرچه این سفر باعث انجام یکسری مانورهای نظامی چین پیرامون جزیره تایوان شد، اما هیاتهای غربی همچنان به سفر خود به تایوان پرداخته و قانونگذاران آلمانی نیز اخیرا به تایوان رفتند.