به دنبال شکل گیری بحران در روابط آمریکا و عربستان سعودی در پی تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت، به نظر میرسد که مسئله بازداشت شهروند آمریکایی در ریاض و محکوم شدن وی به ۱۶ سال حبس، به مشکل جدیدی در روابط میان دو کشور تبدیل شده و واکنش و نگرانی وزارت خارجه آمریکا را به همراه داشته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، وزارت خارجه آمریکا در واکنش به خبر محکوم شدن "سعد ابراهیم الماضی"، شهروند آمریکایی سعودیالاصل به ۱۶ سال حبس در عربستان اعلام کرد که واشنگتن از ماه دسامبر با ریاض درباره الماضی در تماس بوده و طی دو روز اخیر این پرونده جدیتر دنبال شده است.
ویدانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در سخنانی در این باره اظهار کرد: ما به طور مداوم و گسترده نگرانیهای خود را نسبت به این موضوع در بالاترین سطوح دولت عربستان و از طریق کانالهایی در ریاض و واشنگتن ابراز کردهایم.
وی همچنین گفت: آزادی بیان هرگز نباید جرم انگاری شود.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی فاش کرد که دولت عربستان سعودی "سعد ابراهیم الماضی"، سعودی دارای تابعیت آمریکا را به دلیل انتشار توییتهایی در انتقاد از طبقه حاکم در عربستان در زمان اقامتش در آمریکا، به ۱۶ سال حبس محکوم کرده است.
طبق این گزارش، الماضی در جریان سفرش به ریاض برای ملاقات با اعضای خانوادهاش در ماه نوامبر توسط مقامات این کشور بازداشت شد.
در این گزارش آمده است که الماضی به دلیل ۱۴ توئیت منتشر شده در حساب توییتر خود طی هفت سال گذشته دستگیر شده است. یکی از توئیتهای او به جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی که در سال ۲۰۱۸ در کنسولگری کشورش در استانبول ترکیه کشته شد، اشاره دارد. وی توئیتهای دیگری نیز در انتقاد از سیاستهای دولت عربستان سعودی و فساد در طبقه حاکم این کشور منتشر کرده است.
در این گزارش به نقل از "ابراهیم"، پسر سعد الماضی آمده است: پدرم دیدگاههای میانهرو نسبت به دولت عربستان داشت و او در لحظه ورود به فرودگاه بازداشت شده است.
وی همچنین فاش کرد که دولت عربستان سعودی پدرش را در زندان شکنجه کرده است.
اتهاماتی از قبیل ایدئولوژی "تروریستی"، تلاش برای بیثبات کردن عربستان و حمایت و تامین مالی "تروریسم" علیه سعد ابراهیم الماضی مطرح شده است.
طبق این گزارش، ابراهیم به صورت محرمانه تلاش میکرد تا از دولت آمریکا بخواهد که به آزادی پدرش کمک کند، اما اکنون ناامید و سرخورده است و میخواهد مردم آمریکا داستان پدرش را بدانند؛ چراکه وزارت امور خارجه آمریکا از پسر الماضی خواسته است تا درباره این پرونده علنی صحبت نکند، اما او در حال حاضر به اینکه سکوت، آزادی پدرش را تضمین کند اعتقادی ندارد و در این باره گفته است که دولت آمریکا با سهلانگاری و بیکفایتی به پرونده پدرش رسیدگی کرده است.