جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 26 مهر 1401     
با این راهکار از فاسد شدن غذا‌ها پیشگیری کنید

 ایرنا: برای بسیاری از والدین انتخاب غذای مناسب برای تغذیه کودکان در مدرسه یک چالش است. چالشی که تا پایان سال تحصیلی هر روز با آن مواجه هستند. از یک طرف احتمال فاسد شدن غذا‌ها و از سوی دیگر مقوی و متنوع بودن آن‌ها موجب می‌شود تا برخی از والدین در انتخاب غذا دچار مشکل شوند. متخصص علوم تغذیه در گفتگو با ایرنا زندگی می‌گوید والدین دانش آموزان به این دلایل باید دور فست فود‌ها را خط بکشند.

 
با این راهکار از فاسد شدن غذا‌ها پیشگیری کنید
 
در میان مواد غذایی محصولاتی وجود دارند که سریعتر از بقیه غذا‌ها فاسد می‌شوند. پس بهتر است آن‌ها را از لیست غذا‌های انتخابی برای تغذیه فرزندانتان در مدسه حذف کنید.
 
همچنین برخی کار‌ها نیز موجب می‌شود تا یک غذا سریعتر از مدت زمان مشخص فاسد شود، به همین دلایل باید اصول نگهداری از مواد غذایی را به درستی بشناسید تا با آماده سازی غذا‌های سالم مانع از بروز مشکلات برای فرزندانتان شوید.

چالشی به نام نگهداری غذا در مدرسه
 
سعید حسینی متخصص علوم تغذیه در خصوص بهترین مواد غذایی برای تغذیه کودکان در مدرسه می‌گوید: «از آنجایی که کودکان مدت زمان طولانی را در مدرسه سپری می‌کنند، نیاز است که میان وعده و یا غذای اصلی مناسب و مقوی به همراه داشته باشند. در مرحله اول بسیار اهمیت دارد که والدین از مواد غذایی استفاده کنند که نیاز‌های اصلی فرزندشان را در زمان حضور و فعالیت در مدرسه تامین کند. در مرحله دوم باید به سرعت فاسد شدن آن ماده غذایی توجه کنند.»
 
این متخصص ادامه می‌دهد: «اگر مدرسه‌ای امکانات نگهداری و گرم کردن غذا را داشت، دیگر مشکلی از حیث فاسد شدن غذا نداریم، اما اگر چنین امکانی در مدرسه وجود نداشت که اغلب مدارس این وضعیت را دارند، باید غذا‌هایی را برای فرزندانتان بگذارید که حداقل تا ۳-۴ ساعت سالم بمانند. زیرا وجود کوچکترین علایم فاسد شدن می‌تواند منجر به مسمومیت و بیماری‌های جدی در فرزندان شود.»
 
از مصرف غذا‌های نیم پز شده پرهیز کنید
 
حسینی پخته شدن کامل غذا‌ها را اولین مرحله در جلوگیری از فاسد شدنشان می‌داند: «غذا‌ها باید به طور کامل پخته شوند و اصلا حالت نیم پز نداشته باشند. به طور مثل تخم مرغ به عنوان بهترین گزینه برای تغذیه کودکان در مدرسه که انرژی و مواد غذایی بسیار بالایی دارد، باید حتما کامل آب پز شود و اصلا نباید آن را به حالت عسلی و نیم پز به دانش اموزان داد تا در مدرسه بخورند. گزینه بعدی که از بهترین مواد غذایی برای تغذیه دانش آموزان است، انواع لبنیات است؛ از شیر گرفته تا پنیر. لبنیات نیز جزء مواد غذایی هستند که دیرتر خراب می‌شوند.»
 
این فوق تخصص تغذیه فاسدپذیری برخی از غذا‌ها را بیشتر از بقیه می‌داند: «یکی از فاسدپذیرترین غذا‌هایی که اغلب والدین برای فرزندانشان تهیه می‌کنند انواع فست فود‌ها و غذا‌های آماده شده با سوسیس و کالباس است. سرعت فاسد شدن این غذا‌ها بسیار بالاتر از مابقی غذا‌ها است. در مرحله دوم غذا‌های گوشتی سرعت بالایی در فاسد شدن دارند. از همین رو بهتر است از دادن این غذا‌ها به عنوان تغذیه مدرسه فرزندانتان خودداری کنید. البته اگر به دلیل طولانی بودن ساعت حضور دانش آموزان در مدرسه ناگزیر به دادن غذای اصلی به ان‌ها هستید، بهتر است که برخی نکات را برای آماده سازی غذا‌ها رعایت کنید.»
 
این غذا‌ها را از هم جدا کنید
 
دکتر حسینی راهکار دیگری برای جلوگیری از فاسد شدن زودهنگام غذا‌ها معرفی می‌کند: «به طور مثل برنج و خورشت اگر به صورت جداگانه در ظرف ریخته شوند، دیرتر فاسد می‌شوند تا زمانی که با هم مخلوط شده باشند. زیرا برخی از میکروب‌ها در فضایی مرطوب‌تر رشد می‌کنند. اگر قرار است سالاد برای فرزندتان بگذارید بهتر است سس روی آن نزنید و از ماست و روغن زیتون برای طعم دار کردن آن استفاده کنید. اگر ساندویچ مرغ و گوشت تهیه می‌کنید باید مطمن شوید که آن را در کمتر از ۲ ساعت مصرف می‌کنند.»
 
این متخصص تغذیه با اشاره به چند راهکار برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی گوشتی ادامه می‌دهد: «همیشه در یخچال ۲ بخش متفاوت را به غذا‌های خام و غذا‌های پخته اختصاص دهید و از قرار دادن این ۲ نوع غذا در کنار هم بپرهیزید. این کار مانع از فساد غذای پخته شده می‌شود. علاوه بر این هرگز سبزی‌ها را کنار انواع گوشت‌ها قرار ندهید. گاهی ممکن است آلودگی‌ها و باکتری‌های موجود در سبزی موجب فاسد شدن گوشت شود. در خصوص حبوبات نیز برای اینکه دیرتر خراب شوند و می‌توانید آن‌ها را به مدت یک روز در فریزر بگذارید و بعد تا حداکثر یک سال با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید. این کار مانع از حشره زدگی و خرابی آن‌ها می‌شود.»



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: