یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مجموعه تلاشهایی در داخل لبنان و عرصه بینالملل در حال صورت گرفتن است که این کشور وارد خلأ سیاسی نشود و رئیس جمهور جدید این کشور انتخاب شود، گفت: اما از دیگر سو همه طرفها بر اساس منافع خود به دنبال این هستند که گزینه مورد نظرشان برای این پست انتخاب شود و با توجه به این موضوع به نظر میرسد انتخاب رئیس جمهور در لبنان با وقفهای روبرو شود.
حسین آجرلو با بیان اینکه اولین دور گفتوگوها برای انتخاب رئیس جمهور لبنان برگزار شد ولی هیچ کدام از کاندیداها نتوانستند اکثریت لازم را به دست آورند، اظهار کرد: این موضوع باعث شده که لبنان با یک بن بست سیاسی روبرو شود؛ چرا که در چند روز آینده مدت زمان مسئولیت رئیس جمهور فعلی به اتمام میرسد و باید فرد جدیدی مسئولیت را بر عهده بگیرد. مگر اینکه دوران مسئولیت رئیس جمهور فعلی تمدید شود که این کار نیز باید توسط پارلمان صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه با توجه به سابقه گروههای سیاسی در لبنان ممکن است که ما با خلأ سیاسی در این کشور روبرو شویم، گفت: در همین چارچوب باید توجه داشت که رئیس جمهور دارای اختیاراتی در ارتباط با نیروهای مسلح لبنان و سیاست خارجی این کشور است و نبود رئیس جمهور و خلأ در این حوزه میتواند بخشهای دیگر اجرایی لبنان را نیز با مشکل روبرو کند و ما چنین موضوعی را در گذشته نیز شاهد بودیم. در زمان آقای میشل سلیمان این خلأ قدرت به وجود آمد و بخشهای اجرایی زیادی از لبنان با بحران روبرو شد چنانکه میتوان گفت بخشی از مشکلات امروز لبنان ناشی از آن خلأ است.
آجرلو با بیان اینکه با توجه به اهمیت این موضوع کارزارهایی در داخل لبنان و همچنین عرصه بینالملل برای حل این موضوع و جلوگیری از این خلأ به وجود آمده است، گفت: علی رغم این تلاشها تا کنون گروههای سیاسی داخل لبنان نتوانستند در این زمینه به موفقیتی برسند و اختلافات داخلی همچنان ادامه دارد. در سطح بینالمللی نیز از جمله از سوی اتحادیه عرب تلاشهایی برای رفع این خلأ صورت گرفته است. کشورهای دیگر نیز تلاش میکنند که لبنان وارد این خلأ نشود. در حال حاضر لبنان با بحران اقتصادی روبرو است و این باعث افزایش تعداد مهاجران از این کشور به سمت کشورهای اروپایی شده، کشورهای اروپایی نیز بر روی این موضوع حساس شدهاند تا این مسئله را هر چه زودتر حل کنند.
آجرلو با بیان اینکه برخی اعتقاد دارند که در صورت ایجاد این خلأ ممکن است ما شاهد وقوع جنگ داخلی در لبنان نیز باشیم، افزود: کشورهای منطقه نیز به این موضوع واقف هستند که اگر جنگ داخلی در لبنان به وقوع بپیوندد ممکن است این مسئله به کل منطقه تسری پیدا کند.
وی همچنین به انجام مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و لبنان و بر روی منابع گازی مشترک اشاره کرد و گفت: تصمیم گیری در این زمینه در لبنان بر عهده رئیس جمهور است و اگر خلأ قدرتی در لبنان ایجاد شود این موضوع نیز با چالشهای جدیتری روبرو میشود و احتمال درگیری بین لبنان و رژیم صهیونیستی ممکن است افزایش پیدا کند.
آجرلو در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: مجموعه گروههای داخلی در لبنان و عرصه بینالملل تلاش دارند که لبنان وارد خلأ سیاسی نشود اما از دیگر سو تمام طرفها به دنبال این هستند که بر اساس منافع خود نماینده نزدیک به آنها به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود و این مسئله باعث میشود که موضوع انتخاب رئیس جمهور لبنان با وقفه روبرو شود.