جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 11 مرداد 1394     
مصلحات مواد غذایی پر مصرف

تسنیم: سیدجواد علوی کارشناس طب سنتی اظهار داشت: در طب سنتی هر شخص باید با توجه به مزاجش غذا مصرف کند تا از بیماری‌ها درامان بماند. هر فصل, موقعیت جغرافیایی, سن, محل زندگی و ... دارای مزاج خاصی است.

به گفته وی بهتر است که در تابستان افراد غذای ساده و سبک به اصطلاح امروزی غذاهای حاضری مصرف کنند مانند آبدوغ و خیار همراه با مصلحاتی مانند نعناع, گل سرخ, گردو, کشمش, آش‌های ساده همراه با سبزی‌های مفید مانند جعفری, گشنیز.

این کارشناس طب سنتی افزود: در زمستان افراد غذای مقوی و با کیفیت مصرف کنند و در تابستان افراد از مصرف غذاهای گوشتی و چرب رهیز کنند و در عوض این غذاها را در زمستان مصرف کنند. البته با رعایت آداب غذاخوردن مانند اینکه همراه با غذا آب, سالاد, ماست و ترشی مصرف نشود.

علوی عنوان کرد: افرادی که غذاها را با مصلحات آن یعنی تعادل کننده‌ها غذا مصرف می‌کنند نسبت به افراد دیگر سالم تر هستند چرا که مصلحات ضررهای غذا را گرفته و فایده غذا را افزایش می‌دهد.

مهمترین مصلحات مواد غذایی

مصلح برنج: خیساندن در آب و نمک, مصرف برنج آبکش همراه با زعفران, زیره و شوید

مصلح ماست و دوغ: زنیان, نعنا, فلفل سیاه, آویشن, کاکوتی, پونه و ساه دانه

مصلح شیر,کره و خامه: عسل

مصلح پنیر: مغز گردو, آویشن, سبزی‌های معطر, سیاه دانه, کنجد, زیره سیاه

مصلح سالاد خیار و گوجه و کاهو: هویج+روغن زیتون و ادویه‌های بسیار گرم مانند دارچین, زیره, پونه, نعنا و ...

مصلح مرکبات: گلپر, نمک, عسل

مصلح عام غذاهای گرم: سکنجبین

مصلح عام غذاهای سرد: عسل

مصلح گوشت‌های گرم: گشنیز, سماق و مرزه

مصلح ماهی: ادویه‌های گرم مانند زنجبیل, روغن زیتون, زیتون, خرما

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: