جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 22 مرداد 1401     
بازی لغو پروازها در فرودگاه بیرجند

 

ماجرای لغو پرواز‌های فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند همچنان ادامه دارد و از ابتدای امسال حدود ۱۰ درصد پرواز‌های فرودگاه لغو شده است.

در جهان پرسرعت امروز، صنعت حمل و نقل یکی از مهمترین صنایعی است که علاوه بر راحتی مردم بر سایر حوزه‌ها از جمله تولید، گردشگری و سلامت تأثیر می‌گذارد.

در بین شیوه‌های مختلف حمل و نقل، صنعت حمل و نقل هوایی از سرعت و امنیت بالایی برخوردار است و می‌تواند به عنوان شاخصه توسعه یک منطقه به شمار رود.

با این که خراسان جنوبی استانی در حال توسعه است، اما پرواز‌های فرودگاه بین المللی مرکز استان با مشکلات زیادی مواجه است و تعداد زیادی از پرواز‌ها به صورت هفتگی باطل می‌شود؛ به طوری که از ابتدای امسال حدود ۱۰ درصد از کل پرواز‌های فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند لغو شده است.

ضربه به بیماران با لغو پروازها

لغو پرواز‌های فرودگاه بین المللی بیرجند مشکلات زیادی را برای اقشار مختلف مردم از جمله بیماران، گردشگران و کارمندان دولت ایجاد کرده است.

 

بلالی نائب رئیس سازمان نظام پزشکی خراسان جنوبی در خصوص مشکلاتی که کمبود پرواز‌ها و یا لغو آن‌ها برای حوزه پزشکی به وجود آورده است گفت: ما در بازه‌های زمانی مختلف پزشکانی را از مناطق مختلف کشور به استان دعوت می‌کنیم.

 

او افزود: دعوت پزشکان به منظور انجام اعمال پزشکی و یا برگزاری دوره‌های آموزشی انجام می‌شود، اما با ابطال پروازها، برنامه‌های پیش بینی شده به ناچار لغو می‌شوند.

 

لغو پروازها، برنامه ها را به هم می ریزد

 

بلالی بیان کرد: بیماران زیادی را در استان داریم که نیازمند عمل جراحی هستند و پزشکان پروازی باید این اعمال را انجام دهند، اما وقتی پرواز باطل می‌شود، بیمار متضرر می‌شود.

 

نائب رئیس سازمان نظام پزشکی خراسان جنوبی انتقال سخت بیماران به مراکز سایر استان‌ها از جمله خراسان رضوی را از دیگر مشکلات پدید آمده به دلیل لغو پرواز‌ها دانست.

 

سرنوشتی که به خاطر پرواز تغییر می‌کند

 

اما گردشگری که صنعتی همیشگی است، با ابطال پرواز‌های فرودگاه بین المللی بیرجند آسیب می‌بیند و تور‌های گردشگری برنامه ریزی شده لغو شده و مسافرین نیز دیگر رغبتی به حضور در استان پیدا نمی‌کنند.

 

کاشانی مدیر انجمن گردشگری پایدار خراسان جنوبی گفت: در مجامع گردشگری به دفعات تکرار می‌شود که خراسان جنوبی استانی زیبا است و قابلیت گردشگری دارد.

 

او افزود: گردشگران و شرکت‌های گردشگری برنامه ریزی می‌کنند، تور می‌چینند، مسافران را آماده می‌کنند، اما در ساعت‌های پایانی مانده به حرکت، پرواز باطل می‌شود.

کاشانی اظهار کرد: مسافرانی را سراغ دارم که برای مصاحبه استخدامی که با سرنوشت آن‌ها سر و کار دارد نیاز به پرواز داشته اند، اما شرکت هواپیمایی، پرواز را باطل کرده است.

 

مدیر انجمن گردشگری پایدار خراسان جنوبی گفت: ابطال پرواز در ایام تعطیل در فرودگاه بیرجند تبدیل به رویه شده است.

 

او گفت: در عید نوروز امسال یک شرکت هواپیمایی از ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ تمامی پرواز‌های خود را باطل اعلام کرد و مشکل این است که باطل شدن پرواز در ایام تعطیل، دارد به رویه تبدیل می‌شود.

 

دست به دست هم دادن عوامل مختلف برای ابطال پرواز‌ها

 

مشکلات زیادی در صنعت هواپیمایی وجود دارد که همه آن‌ها در نهایت به لغو و ابطال پرواز‌های فرودگاه بین المللی بیرجند منجر می‌شود.

 

طهماسبی مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی گفت: از جمله علل ابطال پرواز‌ها در فرودگاه بیرجند ریزگرد‌ها هستند که دید خلبان را کاهش داده و سبب می‌شوند تا پرواز صورت نگیرد.

 

او افزود: مشکل اصلی کمبود ناوگان است که بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانند قطعات مورد نیاز هواپیما‌ها را تأمین کنند و به همین دلیل مجبور به لغو پرواز‌ها هستند.

 

پروازهای خراسان جنوبی به دلیل کمبود ناوگان لغو می شوند

 

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی با بیان اینکه ۳ شرکت ایران ایر، ماهان و پارس ایر در استان خدمات دهی می‌کنند، بیان کرد: پارسال نیز هزار و ۲۰۰ پرواز از فرودگاه بین‌المللی شهید کاوه بیرجند انجام و ۱۳۰ پرواز رفت و برگشتی لغو شد.

 

او عنوان کرد: شرکت‌های هواپیمایی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی بیشتر مسیر‌های پروازی را برنامه‌ریزی می‌کنند که مطمئن به فروش بالای ۹۰ درصد صندلی‌ها باشند.

 

طهماسبی گفت: دو سرمایه گذار برای راه اندازی شرکت هواپیمایی بومی در فرودگاه بیرجند اعلام آمادگی کرده اند، برخی از مجوز‌ها اخذ شده و باید شرایط شرکت هواپیمایی کشوری را بپذیرند تا بتوانند پایه پرواز در بیرجند شوند.

 

فرودگاه آماده است، پرواز می‌خواهیم

از ابتدای امسال حدود ۲۶۰ پرواز در فرودگاه بین المللی بیرجند انجام شده است که حدود ۸ هزار مسافر به بیرجند وارد و ۹ هزار نفر نیز از استان خارج شده اند.

 

طبق گفته مسئولین فرودگاه بیرجند از لحاظ تجهیزات فرودگاهی و باند پرواز مشکلی ندارد و می‌تواند پرواز‌های بیشتری را مدیریت کرده و خدمات فرودگاهی به آن بدهد.

 

فرودگاه بیرجند از لحاظ تجهیزات فرودگاهی مشکلی ندارد

 

هم اکنون فرودگاه بین المللی بیرجند نیازمند ۲ پرواز ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفره در صبح و شب است، اما پرواز‌های عادی و برنامه ریزی شده آن نیز لغو می‌شود.

 

راه اندازی شرکت هواپیمایی بومی با پایه پروازی فرودگاه بیرجند، اعلام دقیق آمار مسافران از سوی نمایندگان شرکت‌های هواپیمایی به دفاتر مرکزی شرکت‌ها و برنامه ریزی دقیق شرکت‌های هواپیمایی و همچنین پیگیری مسئولین استانی می‌تواند برنامه نابسامان پرواز‌های فرودگاه بیرجند را سامان بخشد.