به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، مقامهای ایالات متحده آمریکا اعلام کردند: ۳۰ اثر باستانی غارتشده از جمله مجسمههای برنزی و سنگی بودایی و ایزدان هندو را که بیش از هزار سال قدمت دارند، به کامبوج بازمیگردانند.
مکانهای تاریخی «کامبوج» که در جنوب شرقی آسیا واقع شده است در فاصله بین دهه ۶۰ تا ۹۰ میلادی و در پی ناآرامیهای داخلی به طور قابل توجهی هدف غارتگران قرار گرفتند. از آن زمان تاکنون، دولت کامبوج خواستار بازگشت آثار باستانی مسروقهای است که در بازارهای بینالمللی به فروش رسیدهاند.
به گفته «دیمن ویلیامز» یکی از دادستانهای فدرال منهتن، آثار تاریخی که به کامبوج بازگردانده میشوند توسط «لاچفورد» ـ یک دلال اهل بانکوک که مدارک جعلی برای آنها تهیه کرده بود ـ به خریداران غربی فروخته شده بود.
دادستانهای ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۹، «لاچفورد» که شهروند آمریکا و همچنین تایلند محسوب میشود را به قاچاق آثار غارتشده متهم کردند. او در سال ۲۰۲۰ در تایلند درگذشت.
به گفته سفیر کامبوج در ایالات متحده آمریکا، آثار تاریخی که به کامبوج بازگردانده میشوند در «موزه ملی کامبوج» واقع در «پنومپن» به نمایش گذاشته خواهند شد.
دادستانهای فدرال در سال ۲۰۱۴ نیز یک مجسمه سنگی غارتشده که به قرن دهم میلادی تعلق داشت را به کامبوج بازگرداندند.