به گزارش محیط زیست تهرانی نیوز، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از ایجاد دو تصفیهخانه در شهرهای ارومیه و تبریز و پرداخت حقآبه دریاچه ارومیه طی دو هفته آینده خبر داد.
علی سلاجقه امروز در نمایشگاه همافزایی مدیریت ایران درباره مسئله ریزگردها و اقدامات صورت گرفته اظهار کرد: تاکنون رایزنیهای بسیاری در خارج از کشور صورت گرفته و امروز با ۱۱ کشوری که در اجلاس اخیر شرکت کرده بودند، مکاتباتی انجام شد. هماکنون گروههای کارشناسی در حال شکلگیری است و از هفته آینده کار را به صورت عملیاتی آغاز خواهیم کرد.
وی افزود: در این زمینه استفاده از سیستمهای هلیکوپتری در کانونهای گرد و غبار انجام خواهد شد و سعی میکنیم در عراق و سوریه به عنوان منشا اصلی گرد و غبار کار را بهصورت عملیاتی شروع کنیم که اتفاق خوبی است چون با راه حلهایی که ارائه میدهیم، سطح وسیعی از کشورها را در یک بازه زمانی کوتاه با هزینههای کمتر تحت تاثیر قرار میدهیم و میتوانیم مشکل گرد و غبار را حل کنیم.
سلاجقه درباره مسئله ریزگردها و تاثیر سدسازیهای کشور ترکیه بر افزایش این پدیده و برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رایزنیهای انجام شده در خارج از کشور عالی بود و در اجلاس تهران که منجر به صدور یک بیانیه شد، ترکیه هم حضور داشت. سه موضوع ایجاد سازمان منطقهای محیط زیست، ایجاد دبیرخانه و ایجاد صندوق منطقهای در این نشست مطرح شد که در حال شکلگیری است و مکاتبات آن نیز انجام شده است. درحال حاضر نیز تبادل کارشناسان بین کشورهای عراق و سوریه در حال انجام است تا بهصورت میدانی عملیات در منشا گرد و غبار آغاز شود. خوشبختانه طرفهای مقابل از خروجی نشست اظهار رضایت کردند و نسبت به انجام تکالیف قول مثبت دادند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره احیای دریاچه ارومیه گفت: برای احیای دریاچه ارومیه پیگیریهای لازم انجام شده است و خوشبختانه طی دو هفته آینده تصفیهخانههای شهر ارومیه و تبریز وارد مدار میشوند تا بخشی از حقآبه محیط زیستی دریاچه ارومیه را تامین کنند و تلاش میکنیم که دریاچه ارومیه را با توجه به شرایط جوی به ثبات برسانیم.
وی درباره احیای زایندهرود اظهارکرد: با نمایندگان استان اصفهان در مجلس جلساتی داشتیم که اولین بحث این است که علاوه بر حقآبه تالاب گاوخونی، حقآبه زایندهرود را هم از وزارت نیرو مطالبه کنیم که این کار منجر به افزایش تحقق مجموع حقآبه تالابها میشود.
سلاجقه افزود: حقآبه تالاب گاوخونی و حقآبه زایندهرود بعد از حقآبه شرب در اولویت است و با وزارت نیرو صحبت کردیم تا دریچهها را باز کند و با حداقل آب موجود این کار را انجام دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مسئله آبهای ژرف سیستان و بلوچستان فقط در حد مطالعه است یا وارد مرحله اجرایی شده است؟ و آیا همچنان برنامهای برای رفع کمبود آب سیستان و بلوچستان با افزایش چاههای عمیق آب ژرف وجود دارد یاخیر؟ گفت: این طرح صرفا در مرحله آزمایشی است و باید بررسی شود که آیا از لحاظ کمیت، کیفیت، درجه حرارت و استفاده در بحث کشاورزی مناسب است یا خیر و تاکید میکنم که در مرحله آزمایشی قرار دارد.
رئیس سازمان حفاطت محیط زیست درباره آخرین وضعیت تخصیص حقآبه تالابهای داخلی توسط وزارت نیرو برای مهار کانونهای گرد و غبار، اظهارکرد: هم جدولی برای رودخانهها و هم جدولی برای تالابها به وزارت نیرو ارائه شده است و وزارت نیرو باید در سه سطح کمآبی،میانآبی و پرآبی تکلیف خود را انجام دهد. خوشبختانه تاکنون نیز همکاری خوبی را از طرف وزارت نیرو در بحث دریاچه ارومیه داشتیم که امیدواریم در بقیه موارد هم این اتفاق افتد. ما وظایف خود را انجام میدهیم و این مطالبه اساسی را از وزارت نیرو داریم.
وی درباره ساخت و ساز در حریم رودخانهها اظهار کرد: برای رودخانهها حریم اکولوژیک، حریم کمی و حریم کیفی داریم که حتما این موارد را از طریق شهرداریها و دهیاریها و وزارت راه و شهرسازی پیگیری میکنیم و همانطور که دولت برای اولین بار آزادسازی سواحل را به عنوان یک فعالیت محیط زیستی انجام داد و آزادسازی حریم رودخانه کرج هم از خود دولت شروع و انجام شد، باقی موارد نیز انجام خواهد شد.
سلاجقه در پایان درباره آخرین وضعیت عملیات مربوط به کنترل شیرابههای سراوان گفت: آخرین بحثی که درباره شیرابهها وجود دارد ایجاد تصفیهخانه است که در آخرین جلسه پسماندهای کشور که چهارشنبه هفته گذشته داشتیم معین کردیم که تصفیه خانه تا شهریورماه راه اندازی شود و بحث شیرابههایی که آب و خاک را نابود میکند، تعیین تکلیف شود.