هر چند خوشبختانه در سانحه حمله خرس خشمگین به کودک سرابی رها شده در مناطق کوهستانی شاهد تلفات نبودیم اما این حادثه هشداری جدی برای خانواده ها بود تا احتیاط لازم را در سفر به قلمرو حیات وحش و حضور در مناطق زندگی چنین حیواناتی داشته باشند.
اتراق در مقابل پناهگاه خرس عامل حمله حیوان وحشی به کودک بدون محافظ
حیدرعلی امیرزاده دوشنبه در تشریح جزئیات سانحه حمله خرس وحشی به کودک سرابی اظهار داشت: کودک هشت ساله ای که به دلیل بی احتیاطی والدین در مراقبت از فرزند خود در دل کوهستان و محل زیستگاه خرس های بومی، در چنگال خرس خشمگین گرفتار شده بود، با تلاش یکی از اقوام خود و حمله سگ های گله منطقه از دست خرس رهایی یافت ولی در تخت بیمارستان بستری شد.
وی با ابراز تاسف از این حادثه به خانواده ها توصیه کرد حتی المقدور از بردن کودکان و افراد با توان جسمانی ضعیف به ارتفاعات و مناطق بکر طبیعی و مکان هایی که احتمال زندگی حیات وحش در آنها وجود دارد، خودداری کنند و دست کم در صورت چنین اقدامی، مراقبت لازم را از کودکان خود در این مناطق انجام دهند.
رئیس اداره محیط زیست سراب در تشریح این موضوع گفت: در همین مورد اخیر به دلیل بی احتیاطی والدین در انتخاب محل اتراق و قرار گرفتن در ورودی پناهگاه خرس شاهد حمله حیوان وحشی به کودک هشت ساله بودیم که به دلیل صعود والدین خود به ارتفاعات بالادستی محل چادرزنی بدون محافظ در این منطقه رها شده بود اما خوشبختانه با اقبال خوش این خانواده چنین حادثه ای که می توانست به یک تراژدی تبدیل شود، پایانی بدون تلفات داشت.
حمله سگ های گله و تلاش اقوام کودک را از چنگال خرس نجات داد
به گفته یکی از اقوام این کودک هنگامی که آنها در انتظار بازگشت پدر کودک از بالای صخره های ارتفاعات منطقه رازلیق بودند ناگهان با غرش یک خرس خشمگین روبرو شدند که کودک هشت ساله را به دندان گرفت.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تلاش و درگیرشدن با خرس برای نجات کودک افزود: خوشبختانه با حمله سگ های گله منطقه و با تلاش مشقت باری که انجام دادیم، این کودک در حالی که به علت زخمی شدن دچارخونریزی شده بود، از دست خرس رهایی یافت و با حضور به موقع اورژانس و انتقال به بیمارستان سراب و اعزام به بیمارستان تبریز از مرگ نجات پیدا کرد و اکنون در بیمارستان بستری و تحت مداوا قرار دارد.
لزوم رعایت نکات احتیاطی از سوی خانواده ها در سفر به مناطق زیست حیات وحش
یکی از کارشناسان محیط زیست سراب در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: از گردشگران خواهش می کنیم که اگر قصد سفر به مناطق حفاظت شده را دارند، با مراجعه به ادارات محیط زیست با منطقه مورد سفر آشنایی پیدا کنند.
علی پور تصریح کرد: خانواده ها حتی المقدور باید از افراد بومی و چوپانان محل در مورد منطقه پرس و جو کنند چرا که در مواقعی حتی چوبانان آشنا به محل نیز گوسفندان خود را در نقاطی که زیستگاه طبیعی خرس ها و دیگر حیوانات وحشی محسوب می شوند، به چرا نمی برند.
وی همچنین از خانواده ها خواست تا از بردن کودکان خود به مناطق بکر طبیعی و مناطقی که احتمال آسیب از طرف حیوانات وحشی وجود دارد، اجتناب کنند و اظهار داشت: محل حادثه حمله خرس به کودک سرابی موسوم به قوتی قیه در ارتفاعات رازلیق بوده که افراد بومی به تردد خرس ها در این محل وقوف کامل دارند.
این گزارش حاکی است خرس های قهوه ای از حیوانات بومی منطقه و کوهستان های سراب محسوب می شوند و هر از چند گاهی این حیوانات که زیستگاه طبیعی آنها کوهستان است، با انسان درگیر می شود که در آخرین مورد در سال ۹۱ قتل خرس گرسنه توسط شکارچی خودسر در روستای هریس سراب موجب اعتراض دوستداران طبیعت شد.
به هرحال از خانواده ها نیز انتظار می رود تا با توجه به وجود حیات وحش در چنین مناطقی و حق آنها برای برخورداری از امنیت و آرامش در محیط طبیعی زندگی خود، به نزدیکی لانه های این حیوانات نزدیک نشده و خود را از هرگونه آسیب احتمالی دورنگه دارند.