فارس: مسعود مهرپور در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره بیحسی و بیقراری پاهایش به ویژه در شب، اظهار داشت: احساس بیقراری میتواند ناشی از سندرم پای بیقرار باشد معمولاً این حالت در شب اتفاق میافتد و فرد مبتلا احساس میکند که وسیله ای زیر پوست او راه میرود این حالت موجب میشود تا فرد پای خود را تکان دهد یا مجبور شود برای خلاصی از این حالت حرکت کند.
* تشخیص و علائم سندروم پای بیقرار
این متخصص مغز و اعصاب گفت: برای تشخیص سندرم پای بیقرار ابتدا باید سایر اختلالات را افتراق دهیم. فردی که به بیماری قند مبتلا است ممکن است دچار احساس بیقراری در پاها شود در صورتی که این احساس بر اثر بیماری قند نباشد میتوان تشخیص سندروم پای بیقرار داد.
مهرپور گزگز، مورمور و خواب رفتگی به ویژه در اندامهای تحتانی را علایم مبتلایان به سندرم پای بیقرار عنوان کرد و افزود: رعایت بهداشت خواب نقش مهمی در کاهش ابتلا به سندروم پای بیقرار دارد بر این اساس هر فرد باید محل خواب ثابتی داشته باشد تا بدن به صورت فیزیولوژیک به آن عادت کند و با ورود به آن اتاق آماده استراحت شود. همچنین آرام و تاریک بودن میتواند به بهداشت خواب کمک کند. از طرفی توصیه میشود افراد ساعات مشخصی را برای خواب انتخاب کنند و از مصرف مواد محرک مانند قهوه بپرهیزند.
دبیر انجمن سکته مغزی تصریح کرد: مصرف برخی داروها مانند ضدافسردگیها به ویژه در شب میتواند منجر به بروز و تشدید علایم سندروم پای بیقرار شود که توصیه میشود با هماهنگی پزشک مصرف این داروها را به زمان دیگری از روز موکول کرد.
* استرس موجب شدت سندروم پای بیقرار میشود
وی ادامه داد: فشار روانی یکی دیگر از علل ابتلا به سندروم پای بیقرار است که در صورت عدم مدیریت آن میتواند وضعیت درد را شدت بخشد.
این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: اگر سندروم پای بیقرار با رعایت بهداشت خواب و مدیریت استرس درمان نشود فرد باید تحت درمان دارویی قرار گیرد.