ایسنا: پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، با بیان اینکه مغز بادام شیرین مقوی معده بوده و نیروی جنسی را تقویت میکند، گفت: مخلوط آن با عسل برای درد کبد، سرفه و ناراحتیهای کلیه و چغاله بادام لثهها را سفت و برای تقویت ریشه دندان مفید است.
محسن پویان، گفت: بادام گیاهی درختی، از خانواده گل سرخ که در بیشتر مناطق خراسان جنوبی پرورش مییابد و به بلندی 8 متر میرسد.
وی افزود: این گیاه درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصاً افغانستان و ایران، سوریه و فلسطین پرورش مییافته و ریشه درخت بادام بسیار قوی است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان با اشاره به اینکه این درخت میتواند حتی با کمی رطوبت نیز رشد کند، ادامه داد: برگهای آن بیضی، باریک، نوک تیز و به رنگ سبز و گلهای آن بسیار زیبا و به رنگ صورتی است و در اوائل بهار شکوفههای بادام ظاهر میشود.
بادام گیاهی مقاوم در مقابل کمآبی
پویان تصریح کرد: ریشه بادام به صورت عمودی و سیستم ریشهبندی قوی دارد که به آن امکان رشد در زمینهای نامساعد و کمآب را میدهد به نحوی که حتی در دامنهها به صورت دیم کاشته میشود.
وی اظهارکرد: در اغلب گونهها شکوفهها خیلی زود ظاهر میشوند و در مواردی که سرمای اول بهار عارض میشود گلها دچار سرمازدگیمیشوند و هماکنون گونههای دیرگل مورد توجه باغداران هستند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان تاکید کرد: در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشتدار و پوشیده از کرک است و هنوز به درستی رشد نکرده که آنرا "چغاله بادام" مینامند که دارای خواص مخصوص است.
پویان افزود: پس از رسیدن بادام به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت میشود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده میشود.
بادام، تقویت کننده نیروی جنسی
وی ادامه داد: مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزهای دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخیص داده میشود و از تمامی قسمتهای درخت بادام شیرین مانند شکوفه، برگ و میوه آن استفاده طبی میشود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان با بیان اینکه مغز بادام شیرین مقوی معده بوده و نیروی جنسی را تقویت میکند، گفت: مخلوط آن با عسل برای درد کبد، سرفه و ناراحتیهای کلیه و چغاله بادام لثهها را سفت و برای تقویت ریشه دندان مفید است.
پویان اظهارکرد: پوست سخت و چوبی بادام اگر سوخته شود خاکستر آن برای تقویت لثهها بسیار مفید است به این منظور خاکستر آن را روی لثهها میمالند.
بادام، مفید برای دردهای تنفسی و سرفه
وی افزود: مغز بادام و شیر بادام باعث رفع خشکی دهان و زبان میشود و شیر بادام برای تسکین درد گلو و رفع التهاب مجاری تنفسی مفید است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان تصریح کرد: مغز بادام شیرین برای خروج اخلاط از ریهها، سرفه و خشونت حلق تجویز میشود.
پویان ادامه داد: روغن بادام شیرین به تنهایی و همراه با کتیرا برای سرفههای خشک و صاف کردن صدا و نرمشدن رودهها بسیار مفید است و دلپیچهها را برطرف میکند.
درمان التهاب پوست و سوختگی با روغن بادام شیرین
وی با بیان اینکه مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان میکند، گفت: چرب کردن مهرههای پشت با روغن بادام شیرین برای نقرس و نیز در افراد پیر و مسن بسیار سودمند است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان بادام شیرین را از نظر طب قدیم ایران کمی گرمتر عنوان کرد و افزود: بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است مخصوصاً از روغن بادام میتوان رفع یبوست برای بچهها استفاده کرد.
پویان ادامه داد: شیر بادام برای رفع سرفه، ناراحتی حنجره و تنگی نفس مفید بوده و خلط آور و برای درمان زخم رودهها و مثانه و اسهال مفید است.
وی تصریح کرد: برای صاف کردن سینه و نرم شدن رودهها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با شکر و کتیرا مخلوط کرده و بخورید.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان افزود: روغن بادام را با آب گرم مخلوط کنید دارویی خوب برای رفع اسهال و دل پیچه بچهها خواهد بود. ضمناً این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان میکند.
پویان یادآور شد: روغن بادام شیرین بدلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرمها و پمادها بکار میرود.
وی تاکید کرد: برای رفع بیماریهای سینه، روغن بادام شیرین را با هم وزن آن عسل و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید که بصورت خمیر یکنواختی درآید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کرده و یک قاشق چایخوری از آنرا به فاصله هر سه ساعت بخورید.
در خوردن بادام افراط نکنید
این پژوهشگر گیاهان دارویی در استان گفت: برای رفع خارش پوست بچههائیکه که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطح بدن آنها بمالید خارش را تسکین میدهد، مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان میکند.
پویان تاکید کرد: بادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی بسیاری است بنابراین غذای بسیار خوبی است ولی چون سنگین و ثقیل الهضم است نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدار آن نباید در روز بیش از ده دانه باشد.
وی خاطر نشان کرد: بادام همچنین برای معدههای ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورند.