روزنامه جام جم در یادداشتی تند به کلیپ خبرساز سه نوجوان اینستاگرامی حمله کرد.
ارگان مطبوعاتی صداوسیما در بخشی از این یادداشت اعتراضی خود نوشته است:
* نوجوان هستند، هرسهشان، شاید سنشان روی هم به ۴۰سال هم نرسد اما با انتشار کلیپها و موضوعات هنجارشکنانه در جامعه برای خود فالوئرهایی دستوپا کردهاند.
* آخرین کلیپ اما پا را فراتر گذاشتند و از مسائلی صحبت کردند که خلاف عرف جامعه ایرانی است؛ آنها از سوءاستفاده جنسی حرف زدهاند. مسالهای که با این کلیپ، قبحش ریخته و سن حرفزدن دربارهاش بهصورت آشکار به نوجوان و کودک تقلیل پیدا کرده است.
* شرایط اما زمانی بدتر میشود که بدانیم مخاطبان بسیاری از صفحه مجازی آنها کودکونوجوانند و ناخودآگاه از این شاخهای مجازی الگوبرداری میکنند. الگوبرداری و سبک زندگیای که پشتپرده آنها والدین حضور دارند و فرزندان را به این سمت راهنمایی کردهاند.
* همین چند روز پیش بود که کلیپ این سه نوجوان در فضای مجازی منتشر شد. پسر نوجوان کنار دو نوجوان دختر نشسته بود و از تامین درآمد و سوءاستفاده جنسی آنها میگفت. کلیپ خیلی زود در فضای مجازی دستبهدست شد. بعد اما مشخص شد که پشت پرده ساخت این کلیپ، والدینی حضور دارند که فرزندانشان را ترغیب میکنند تا سبک زندگیای را اشاعه دهند که به قول خودشان «سم» است و خلاف جهت سبک زندگی جامعه مدنی ماست.
* سوءاستفاده کودکان در فضای مجازی موضوع تازهای نیست و عمر آن به عمر استفاده از فضای مجازی و کاهش سن استفاده از آن برمیگردد. حالا بسیاری از والدین از کودکان خود استفاده میکنند و برای بهدستآوردن پول بیشتر، بخشی از روح و روان کودکان خود را در فضای مجازی به حراج میگذارند.
* والدینی که طرفدار سبک زندگی، تربیتی و اجتماعی غیر دینیاند فرزندان خود را هم در این راه، راهبری میکنند. والدینی که به این شکل فکر میکنند کلیپی هم شبیه این اتفاقی که در فضای مجازی دستبهدست میشود، تولید میکنند.
* ورود کودکانونوجوانان به فضای مجازی این روزها عجیب نیست اما این خانواده است که باید نه با تفکر بازدارنده که با تفکر آموزش درست و غلط و نظارت سازنده به فرزندان خود، مسیر درست را پیش پای آنان قرار دهند.
* درست است که ارزشسازی، قهرمانسازی و تولید محتوای سازنده مهم هستند اما باید از نفوذ و گستردگی فضای مجازی در زندگی هم محافظت و هم مبارزه کرد.