ایسنا: مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو گفت: تعدادی از نمونههای دریافتی پرتقال، لیموترش و سیب قاچاق که توسط تعزیرات حکومتی توقیف شده مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته که متاسفانه میزان آفت کشهای آن بیش از حد مجاز استانداردهای ملی ایران است و این آفت کشها میتواند اثرات مضری را بر سلامت مصرف کننده ایجاد کند.
دکتر حسین رستگار گفت: قاچاق یکی از معضلات مهم کشور بوده و مبارزه و جلوگیری از واردات کالای قاچاق نیازمند برنامهریزی جدی و گسترده است.
وی گفت: با توجه به اینکه کالاهایی که به صورت قاچاق وارد کشور میشوند، هیچگونه نظارت و کنترلی روی آنها وجود ندارد، این کالاها میتوانند به صورت جدی سلامت جامعه را به خطر اندازند.
رستگار افزود: همانطور که در بسیاری از رسانهها مطرح شده، حجم بالایی از مرکبات و میوهها به صورت قاچاق وارد کشور شده است که از جنبه سلامت هیچگونه نظارت و کنترلی به علت ورود از مبادی غیرمجاز وجود ندارد و سازمانهای نظارتی نیز برای نظارت بر این کالاها دسترسی به منابع تولید و وارد کننده نداشته و در بسیاری از آنها نیز به علت نامشخص بودن شرکت یا شخص وارد کننده امکان برخورد قانونی وجود ندارد و تنها در سطح عرضه میتوان نظارتهای متناوبی را از سوی سیستمهای نظارتی و کنترلی انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از نمونههای دریافتی پرتقال، لیموترش و سیب قاچاق که توسط تعزیرات حکومتی توقیف شده مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته که متاسفانه میزان آفت کشهای آن بیش از حد مجاز استانداردهای ملی ایران است و این آفت کشها میتوانند بر سلامت مصرف کننده اثرات مضری را ایجاد کنند که این موضوع نشان دهنده نیازمندی به برنامهریزی جدی و نظارت بر ورود و مقابله با کالاهای قاچاق توسط سازمانهای ذیربط است.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: کالاهای قاچاق غیر از تهدید جدی سلامت جامعه آسیبهای جبران ناپذیری بر تولید داخلی که از شاخصههای اقتصاد مقاومتی بوده را نیز وارد میکند و ورود مرکبات و میوههای با سموم بیش از حد مجاز نشانهای از صدمه بر سلامت مصرف کننده و از طرفی دیگر صدمه بر تولید داخلی است.
رستگار ادامه داد: همانطور که میدانیم تولید مرکبات و میوهجات در ایران بیش از حد مصرف سطح کشور بوده و بسیاری از آنها نیز صادر میشوند و حتی آماری نیز مبنی بر مصرف بالاتر میوه در جامعه نسبت به سایر کشورها در ایران وجود دارد که این موضوع به هیچ وجه قاچاق این محصولات به کشور را توجیه ننموده و در کنار صدمه به تولید داخلی، بحث سلامت این کالاها نیز شدیدا باید مورد توجه قرار گیرد.