به گزارش شهرداری نیوز،محمدباقر قالیباف شهردار تهران درآستانه پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر که قرار است از ۳ تا ۱۲خرداد ماه جاری برگزار شود آورده است: جشنواره شهر به رویدادی ثابت و مستمر در تقویم جشنوارههای سینمایی کشور بدل شود.
محمدباقر قالیباف شهردار تهران درآستانه پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر که قرار است از 3 تا 12خرداد ماه جاری در11 سالن سینمایی شهر تهران با مرکزیت پردیس سینمایی ملت برگزار شود طی پیامی تاکید کرد: میتوان برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر را تلاشی در جهت تحقق گفتمانسازی در حوزه سینمای شهری به عنوان ضرورتی اجتنابناپذیر در جامعه امروز برشمرد. از سوی دیگر حجم بالای انتظارات و مطالبات سینماگران برای گسترش فضای تعامل با مسئولان شهری ایجاب میکند که این جشنواره به یکی از رویدادهای فرهنگی ثابت و مستمر کشور در تقویم جشنوارههای سینمایی ایران اسلامی بدل شود.
وی خطاب به مسئولان و دستاندرکاران برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر عنوان کرد: شایسته است مسئولان و دستاندرکاران برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر از این رویداد فرهنگی برای معرفی افقهای زیبایی از سبک زندگی ایرانی و اسلامی از طریق مدیوم سینما به جهانیان استفاده کنند. بدیهی است که فراهم آوردن شرایط مناسب برای گردهمایی سینماگران و نویسندگان سینمای شهری و رقابت فیلمهای شاخص این حوزه، میتواند به تبیین و ترسیم افقهای تازه در جهت دستیابی به الگوهایی مطلوب فرهنگی کمک کند که در نهایت موجب اعتلای سینمای شهری و همچنین فرصتسازی برای بهرهگیری و انتقال دو سویهٔ تجارب جامعهشناسان و روانشناسان اجتماعی و سینماگران و... خواهد شد.
متن کامل پیام شهردار تهران به این شرح است: بدون تردید، شهرها همواره بسترهای هویتساز و شکلدهنده نسبی به طرز تفکر و ساختارهای شخصیتی و احساسی شهروندان به شمار میآیند و فضاهای شهری، نقشی مهم و جهت بخش در شکل گیری روابط، هویت و ساختارهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی دارند.
به موازات آن، سینما به عنوان رسانه متنفذ و فرهنگساز در دنیای امروز، ایفاگر نقشهای کارآمد و مهم است. این «هنر صنعت» همواره در جامعه ایرانی کوشیده است که از بستر شهرها به صور مختلف بهرهبرداری کند. در این راستا، برغم اینکه شهر تهران به عنوان نماد پیشرفت ایرانی و پایتخت کشور، بیشترین حجم استفاده از تصاویر را در میان آثار هنر هفتم داشته است، اما بسیاری بر این باورند که هنرمندان و سینماگران هنوز نتوانستهاند تصویر کاملی را از تمام زوایای اجتماعی، سیاسی و ژئوپولتیک «تهران» به عنوان امالقرای جهان اسلام ارائه دهند.
از این رو میتوان برگزاری جشنوارهای تخصصی مانند پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر را تلاشی در جهت تحقق گفتمانسازی در حوزه سینمای شهری به عنوان ضرورتی اجتنابناپذیر در جامعه امروز برشمرد. از سوی دیگر حجم بالای انتظارات و مطالبات سینماگران برای گسترش فضای تعامل با مسئولان شهری ایجاب میکند که این جشنواره به یکی از رویدادهای فرهنگی ثابت و مستمر کشور در تقویم جشنوارههای سینمایی ایران اسلامی بدل شود.
شایسته است مسئولان و دستاندرکاران برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر از این رویداد فرهنگی برای معرفی افقهای زیبایی از سبک زندگی ایرانی و اسلامی از طریق مدیوم سینما به جهانیان استفاده کنند. بدیهی است که فراهم آوردن شرایط مناسب برای گردهمایی سینماگران و نویسندگان سینمای شهری و رقابت فیلمهای شاخص این حوزه، میتواند به تبیین و ترسیم افقهای تازه در جهت دستیابی به الگوهایی مطلوب فرهنگی کمک کند که در نهایت موجب اعتلای سینمای شهری و همچنین فرصتسازی برای بهرهگیری و انتقال دو سویهٔ تجارب جامعهشناسان و روانشناسان اجتماعی و سینماگران و... خواهد شد.
امیدواریم برای ترسیم و تصویر شهری اخلاقی و مهربان و همچنین ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی، بیش از گذشته از نقش موثر سینما و جامعه تلاشگر و خلاق سینمایی بهرهمند شویم.
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از 3 تا 12 خرداد به دبیری سیاوش حقیقی برگزار میشود.