به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز،مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه سرانه مصرف برق ایران حدود ٣ برابر سرانه جهانی است، گفت: کشور ما با مصرف بیش از ١٤٥ میلیارد کیلووات برق در زمره ٢٥ کشور پرمصرف برق جهان قرار دارد.
شینا انصاری ارتباط افزایش مصرف برق و انتشار گازهای گلخانه ای را به عنوان عاملی مهم در پدیده گرمایش زمین عنوان کرد و توضیح داد: از آنجایی که ذغال سنگ بیش از نفت و گاز طبیعی عامل تولید CO۲ به عنوان مهمترین گاز گلخانه ای است و حجم بیشتر ذغالسنگ برای تولید برق به کار میرود، جنبش جهانی ساعت زمین با تمرکز بر کاهش مصرف برق، بر نقش مهمی که این کاهش مصرف بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای دارد، تاکید دارد.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران همچنین درباره خاموشی یک ساعته در ایران گفت: ایران در سال ۱۳۹۰ به جنبش ساعت زمین با خاموشی چراغهای برج میلاد تهران پیوست.
وی افزود: طی سالهای بعد شهرهای بیشتری در کشور به این رویداد پیوستند و با خاموشی یک ساعته المانهای شاخص شهری در این رویداد بین المللی مشارکت کردند. امسال این رویداد روز شنبه مصادف با ٢٧ مارس( ٧ فروردین ماه) برگزار میشود و المانهایی نظیر برج میلاد، پل طبیعت، گنبد مینا و برج آزادی به مدت یک ساعت خاموش خواهند شد.
انصاری با اشاره به آنکه اهمیت این رویداد بسیار فراتر از خاموش کردن نمادین چراغها است، گفت: با توجه به شرایطی که بیماری کووید ۱۹ در جهان ایجاد کرده است ساعت زمین امسال می تواند ضمن توجه بیشتر به معضلات محیط زیست در سطح جهان موجب سرعت بیشتر اقدامات محیط زیستی شود و با استفاده از همکاری و اجماع جهانی، باعث جلب مشارکت مردم جهان برای حفظ طبیعت و تلاش موثر برای مقابله با بحران تغییر اقلیم شود.
«ساعت زمین» رویدادی محیط زیستی است که از سوی صندوق جهانی طبیعت و سایر مؤسسههای همکار آن در سال ٢٠٠٧ بنیان نهاده شد و هماکنون در ۱۸۰ کشور در سراسر جهان برگزار میشود. هر سال میلیونها نفر با خاموش کردن چراغهای برق به مدت یک ساعت، رویداد «ساعت زمین» را گرامی میدارند.
رویداد ساعت زمین روز امروز (٧ فروردین ماه مصادف با ٢٧ مارس) از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ۲۱ و ۳۰ به وقت محلی برگزار میشود.