فارس: باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای با یک پایگاه تخصصی فعال در زمینه مسائل فناوری و امنیت سایبری با اذعان به توانمندیهای سایبری روسیه، چین و ایران گفت واشنگتن برای مقابله با حملات سایبری این کشورها با آنها دائماً گفتوگو میکند.
آقای اوباما در این مصاحب با پایگاه «Re/code» در دانشگاه «استانفورد» که ویدئوی آن منتشر شده از پاسخ به سوال مجری برنامه درباره حملات سایبری آمریکا علیه برنامه هستهای ایران طفره رفت و گفت برای رد یا اثبات این ادعا وارد جزئیات نمیشود.
آقای اوباما در ادامه در پاسخ به این سوال که آمریکا هم علیه کشورهای دیگر از جمله ایران حملات سایبری به کار میگیرد گفت: «این (حملات) بیشتر شبیه بستکبال هستند تا فوتبال، از این لحاظ که مرز مشخصی بین دفاع و حمله وجود ندارد و نوعی رفت و برگشت دائمی بین این دو وجود دارد.»
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه گفت آمریکا قابلیتهای زیادی در توانمندیهای سایبری دارد اما کشورهای دیگری هم هستند که قابلیتهای زیادی دارند.
اوباما در بخش دیگری از اظهاراتش درباره این احساس عمومی که کره شمالی توانمندیهای بالایی در حملات سایبری دارد گفت: «برای اینکه به شما بگویم مسئله تا چه حد دشوار است باید بگویم که کره شمالی در این موضوع (حملات سایبری) خیلی خوب نیست.»
اوباما به سوال مجری درباره اینکه آیا کشورهایی هستند که در مقایسه با کره شمالی، از لحاظ حملات سایبری خوب باشند و برای آمریکا منشأ نگرانی باشند، اینطور پاسخ داد: «چین و روسیه خیلی خوب هستند. ایران، خوب است.»
رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد: «ما دائماً با این کشورها وارد گفتوگو میشویم ـ به همان نحوی که با آنها وارد گفتوگو درباره سلاحهای هستهای میشویم.»
وی تصریح کرد در این گفتوگوها به این کشورها خاطرنشان میشود این حملات به نفع هیچکس نیست.
وی گفت: «به آنها خاطرنشان میکنیم به نفع هیچکس نیست که ما طوری حمله کنیم که در نهایت موجب تحریک واکنشهایی شود و همه در وضعیت بدتری قرار بگیرند.»
آقای اوباما در ادامه به افشاگریهای «ادوارد اسنودن»، پیمانکار سابق سازمان سیا درباره جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا پرداخت و گفت این موضوع باعث شده شرکتهای فناوری اعتمادشان به دولت را از دست بدهند.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه اعتراف کرد رشد بی قید وبند ظرفیتهای آمریکا برای گردآوری اطلاعات در سالهای اخیر به برخی سوء استفادهها در زمینه گردآوری اطلاعات منجر شده است.
وی به رغم این ادعا کرد واشنگتن به پیشرفتهایی برای کاستن از اختلافات بین دو موضوع امنیت ملی آمریکا و حفظ حریم خصوصی شهروندان دست یافته است.