مهر: دکتر خسرو صادق نیت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در کاهش آسیب های ناشی از آلودگی هوای اهواز، اظهار داشت: منشا آلودگی هوای اهواز منشاء داخلی است و از این رو دو گروه اقدامات در حوزه پیشگیری و درمان با هدف کنترل آسیب و درمان افراد با مشکلات قلبی و تنفسی تاکنون انجام شده است.
وی یادآور شد: ارائه آموزش های مداوم به مردم در خصوص نحوه مقابله با ریزگردها، آگاه سازی مردم نسبت به ساعات اوج حضور ریزگردها و شدت آلودگی و تشریح باید و نبایدهایی که مردم در این ساعات باید به آن توجه کنند تا کمترین آسیب متوجه آنها شود، از جمله اقدامات انجام شده است.
صادق نیت گفت: تلاش شده در ارائه آموزش ها تمامی گروههای سنی با هر شرایط زندگی و شغلی مورد توجه قرار گیرند و آموزش های لازم به آنها ارائه شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت عنوان کرد: در کنار اقدامات آموزشی صورت گرفته در حوزه عملیاتی و تصمیم گیری نیز اقداماتی همچون تعطیلی مدارس و ادارات در روزهای شدت آلودگی نیز با هدف کاهش آسیب های ریزگردها در منطقه ،صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اطلاع رسانی صورت گرفته از طرق مختلف بوده است، بهره گیری از تمامی ابزارهای اطلاع رسانی همچون صدا و سیما، مطبوعات، خبرگزاریها و تبلیغات محیطی و نصب آگهی های آموزشی و اطلاع رسانی را از جمله اقداماتی دانست که به صورت گسترده در سطح مناطق آلوده صورت گرفته است.
صادق نیت با اشاره به تامین ماسک های مناسب برای روزهایی که آلودگی شدیدی در منطقه وجود دارد، اشاره کرد و گفت: در این خصوص برای افرادیکه به هر دلیلی ناچار به حضور در هوای آلوده هستند، ماسک تدارک دیده شده و بین آنها توزیع شده است.
وی اظهار داشت: در تهیه ماسک ها دقت شده است که کیفیت لازم را در مقابله با نوع ریزگردهای حاضر در منطقه داشته باشد و این ماسک ها در سطح وسیع بین مردم توزیع شده است.
صادق نیت تاکید کرد: در مواقعی که به یکباره شدت آلودگی به طور ناگهانی افزایش می یابد، در اقدامی فوری به تعداد کافی ماسک از طریق آمبولانس ها و ماشین های هلال احمر در سطح شهر بین مردم توزیع می شود تا افرادیکه به طور ناگهانی حین انجام فعالیت های روزانه خود گرفتار آلودگی شدید ریزگردها شدند بتوانند تا حدودی از آسیب بیشتر در امان بمانند.
وی همچنین از امکان تهیه این ماسک ها از داروخانه های هلال احمر در سطح منطقه خبر داد و گفت: افراد می توانند با مراجعه به داروخانه ها نیز با حداقل قیمت ماسکهای استاندارد و مناسب مقابله با وضعیت آلودگی فعلی هوای منطقه را تهیه کنند، اگرچه ماسک ها به صورت رایگان و به میزان کافی نیز در مواقع مورد نیاز در سطح شهر توزیع می شود.
صادق نیت در خصوص اقدامات درمانی صورت گرفته برای بیماران و افراد ناتوان که در مواجهه با ریزگردها دچار مشکل شده و به مراکز درمانی منتقل شده اند، اظهار داشت: تمام درمانگاهها، پایگاههای اورژانس و بیمارستانهای منطقه در حال آماده باش هستند و با هماهنگی های صورت گرفته با دانشگاه علوم پزشکی اهواز تمامی داروهای مورد نیاز این قبیل مراجعه کنندگان نیز تامین شده و در اختیار مراکز درمانی قرار داده شده است.
وی ادامه داد: تاکنون تمامی افراد مراجعه کننده و بیماران قلبی و تنفسی مورد مداوا قرار گرفته اند و با اقدامات فوریتی صورت گرفته تاکنون آماری مبنی بر افزایش مرگ و میر به دلیل مواجهه با ریزگزدها و آلودگی نداشته ایم اما مراجعه به مراکز درمانی به دلیل آلودگی هوا افزایش داشته است.
صادق نیت ضمن قدردانی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی اهواز از هماهنگی مستمر تیم های دانشگاهی و تیم معاونت بهداشت با هدف کنترل آسیب ناشی از آلودگی هوا و هجوم ریزگردها خبر داد و گفت: ارتباط با ستاد مرکزی به طور مستمر برقرار است و تمامی اقدامات در سطح مناطق آلوده با هماهنگی انجام می شود و جلسات مشترک وزارت بهداشت با ستاد استان نیز به صورت مداوم برگزار می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با آگاهی بخشی به مردم بتوان میزان آسیب های وارده در نتیجه مواجهه با ریزگردها و آلودگی شدید هوا را کاهش داد و از این رو از مردم درخواست کرد جز در مواقع اضطراری حدالامکان در روزهای آلوده از منازل خارج نشوند و اطلاعیه های ستاد مرکزی را نیز با جدیت دنبال کنند.