فارس: ریچارد نفیو که تا چندی قبل عضو تیم مذاکرهکننده آمریکا بود، در یادداشتی که در سایت شبکه سیانان منتشر شده به نمایندگان کنگره توصیه کرده است که از تلاش برای تصویب تحریمهای تازه علیه ایران دست بردارند.
عضو سابق تیم مذاکرهکننده آمریکا در گفتوگوهای هستهای مینویسد: «برخی اعضای کنگره آمریکا شاید در برابر پیشنهاد ارائه شده درباره تحریمهای تازه ایران مقاومت کنند اما مخالفت آنها به نظر میرسد احتمالا نتواند مانع تصویب تحریمهای تازه شود».
وی نوشت: «به عنوان یکی از مذاکرهکنندگان که ۱۵ ماه در میز مذاکرات روبروی ایرانیها نشستم میتوانم به شما اطمینان بدهم که چنین کاری در این برهه زمانی ریسک تضعیف توافقی است که قطعا به نفع همه طرفها است».
«نفیو» با اشاره به تبعات تصویب تحریمها مینویسد: «چنین قانونگذاری احتمال ایجاد چرخهای شود که نه مذاکرات به آن نیاز دارد و نه قابل مدیریت است. همین حالا مجلس ایران خطرات این موضوع را نشان داده است. نمایندگان مجلس ایران طرح مختص به خود را ارائه کردند که مفاد آن پایان تبعیت از همه مقررات برنامه اقدام مشترک(ژنو) در صورت تحریمهای تازه آمریکا آمده است».
این مسئول پیشین در مذاکرات هستهای همچنین نوشت: «حامیان تحریمهای جدید در آمریکا، اغلب میگویند درباره اینکه در صورت شکست مذاکرات، تحریمها به نحو قابل توجهی تشدید میشوند، تردید وجود دارد اما شواهد کمی درباره این ادعا وجود دارد و شواهد بیشتر حاکی از عکس آن است».
این مقام پیشین و تحلیلگر کنونی آمریکایی در ادامه افزود: «اجرای تحریمهای در جریان توافق برنامه اقدام مشترک ادامه یافته است. نزدیک ۱۰۰ شرکت و فرد تحریم شدند و تلاشهای روزانه پرسنل آمریکایی برای تحقیق درباره مواردی از این دست و کار با شرکای خارجی درباره اجرای تحریمها وجود دارد».
وی همچنین در ادامه توضیح درباره علت آنکه میتوان تحریمها را به محض شکست مذاکرات تشدید کرد، تاکید کرد: «دوم، اگرچه شرکتهای تجاری در حال نشان دادن علاقه برای حضور در ایران هستند اما هیچ توافق تجاری بسته نشده است. من درباره این موضوع با شرکتها و بانکها صحبت کردم و آنها تاکید داشتند که منتظر هستند ببینند آیا توافق نهایی قابل حصول است یا خیر».
نفیو اینطور ادعا میکند: برای شرکتها و بانکهای خارجی این موضوع که شرایط به قبل از توافق هستهای موقت بازگردد، انجام فعالیتهای تجاری سخت و با خطرات بسیار روبرو خواهد بود. آنها گفتند که تا زمانی آنها ندانند مذاکرات به چه نحوی پیش میرود، خواهان بازگشت(به ایران) نیستند».
این مقام سابق نوشت:«برخی دیگر از انتقادات مربوط به این موضوع است که کنگره باید در مذاکرات حرف برای گفتن داشته باشد. به عنوان یک مذاکرهکننده من ۱۵ ماه با هیاتهای گروه ۵+۱ و ایرانیها گذراندم. مذاکرات ما به طور مستقیم متاثر از گزینههای موجود با توجه به نگرانیهای کنگره بوده و این موضوع نه تنها توسط هیات آمریکایی بلکه توسط همتایان ما در گروه ۵+۱ و حتی توسط ایرانیها مطرح میشد. در این مذاکرات، کنگره به شدت و بسیار زیاد حضور دارد».