جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 18 آبان 1398     
شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود است

 وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کشور رو به بهبودی است، گفت: هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد دژپسند، صبح شنبه در همایش «آموزش سومین دوره تسهیلگران اقتصادی و اجتماعی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)» اظهار داشت: یکی از بحث‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم، شرایط اقتصادی ایران است. برخی متغیرها وجود دارد و بیکاری و تورم از جمله متغیرهایی است که باعث شده گروه‌های رقیب به آن توجه کنند.
 
شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود است
 
وی ادامه داد: سال گذشته مهمترین اتفاقی که رخ داد، آغاز تحریم‌ها بود البته تحریم سال‌هاست که اجرا می‌شود اما این تحریم یکجانبه بود و آمریکا سعی کرد تحریم یکجانبه را به تحریمی گسترده تبدیل کند و به سران کشورها گفته بود که سه ماه با ما همکاری کنید تا رژیم ایران عوض شود. جای سؤال است که با چه اعتمادی این موضوع را مطرح کرده بود، چرا که ایران کشوری نیست که با این بادها بلرزد. آمریکا احساس می‌کرد مردم از نظر معیشت در فشار هستند و اگر مشکلاتشان بیشتر شود، شکاف میان دولت و مردم بیشتر خواهد شد؛ درحالی‌که این‌گونه نشد.
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه توانمندسازی باید سرلوحه کارها قرار گیرد، افزود: باید برای آموزش و تخصیص منابع در جهت توانمندسازی افراد اقدام شود که آنها با اعتماد به نفس بتوانند شغلی را انتخاب کنند.
 
دژپسند گفت: استراتژی ما باید این باشد که به جای توزیع کالا و پرداخت نقدی به نیازمندان، باعث افزایش اعتماد به نفس آنها شویم و ابزارهای لازم را برای توانمندسازی در اختیارشان قرار دهیم.
 
وی بیان کرد: توانمندسازی امروز نسبت به گذشته متفاوت شده چرا که ابزارهای تولید همان‌هایی نیستند که بتوان با فروش آن تأمین مالی کرد به همین دلیل نهادهای حامی باید ورود پیدا کنند.
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه باید بنیاد برکت از طریق آموزش و تأمین منابع در جهت توانمندسازی و ایجاد اشتغال اقدام ‌کند، گفت: در این راستا باید بنیاد برکت با تأمین بخشی از منابع، از هدررفت منابع جلوگیری کرده و اجازه دهد فرد خودش بخشی از منابع را تأمین کند؛ این‌گونه از هدررفت منابع جلوگیری خواهد شد.
 
دژپسند به ایجاد زیرساخت‌های لازم اشاره کرد و اظهار داشت: حکومت نیز باید برای مقوله اشتغال و توانمندسازی تبدیل به جریان شود و زیرساخت‌ها را اصلاح کند؛ در حال حاضر نیز از طریق ایجاد شهرک‌های صنعتی، اقداماتی انجام شده که این موارد باعث مهاجرت معکوس می‌شود.
 
وی ادامه داد: اقدام بنیاد برکت در زمینه اشتغال و توانمندسازی هم از تقدس لازم برخوردار است و هم توجیه اقتصادی و اجتماعی دارد، علاوه بر این، مایه بقاء جمهوری اسلامی و پایداری و ماندگاری آن می‌شود.
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کشور رو به بهبودی است، گفت: هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم اما با شرایطی که تحریم‌ها برای ما ایجاد کرده، توانستیم روی پای خود بایستیم به طوری که در حوزه غیرنفتی در هفت ماهه اول امسال ۲۴.۵ میلیارد دلار صادرات داشتیم. همچنین واردات ما سه درصد و واردات کالاهای اساسی نیز ۲۲ درصد رشد داشته است.
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: در حوزه اشتغال تابستان امسال نسبت به سال گذشته ۸۴۰ هزار شغل ثابت ایجاد شد. همچنین سرمایه‌گذاری خارجی نیز ۲۰ درصد رشد داشته است.
 
وی گفت: از سال ۹۰ تاکنون فقط دو سال سرمایه‌گذاری ما مثبت بوده و برای آنکه اشتغال پایدار شکل گیرد و صادرات نیز متنوع شود، باید سرمایه‌گذاری و تولید را افزایش دهیم تا به پایداری اشتغال برسیم.
 
دژپسند بیان کرد: ایجاد بنگاه‌های متوسط و کوچک، واحدهای زیر ۱۰ نفر و پایداری آن نیز تعیین‌کننده است و این موضوع در کشورهای دیگر جواب داده است و باید با این دیدگاه در خصوص ایجاد اشتغال اقدام کنیم که به دنبال آن تولید و صادرات نیز بیشتر می‌شود و می‌توانیم تولیدات را با ایجاد بسته‌بندی‌های مدرن صادر کنیم.
 
به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، بنیاد برکت نباید خودش را درگیر تصدی‌های مالی کند و نهاد مالی ایجاد نکند.
 
وی به اقدام تسهیلگران اشاره کرد و گفت: با استفاده از ابزارهای مدرن، تسهیلگران می‌توانند روستاهای بیشتری را تحت پوشش قرار دهند و با آموزش‌های غیرحضوری، فعالیت‌های خود را گسترش دهند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: